• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Bir Gelişimin Öyküsü (1.5 Sene) - Pump -

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tanrım bu nedir?
Bilmeden konuşan bir vatandaş, ben sana bir adam göstermek isterdim, bacakları define olarak 70 santim civarında, heralde yeminler ederdin steroid kullandığına, ama ben sana bombayı söyleyim, adam body bile yapmamış bir adamdı.
Genetik denen olayı küçümsemeyin arkadaşım, yani sen 6 sene body yaparsın, adam köyünden çıkar, sana bir tokat atar gözünü Haydarpaşa Numune'de bulursun, ondan sonra, bu bana vuran adam çok pis kür yapmış dersin :D
Neler gördüm neler, belli ki sen kendi çevrendeki bir kaç kişiden ötesini görmedin, olabilir
ama olabileceklerin, senin gördüklerinden çok daha fazlası oldugundan haberin olsun...

hahaha çok güzel bir yaklaşım helel olssun:)weightlifter

Ben bu arkadaşın fotolarını pc me virüs olarak bulaşan bir uygun olmayan bir sitede gördüm.Kendisinin bilgisi varsa sorun yok ama birileri çalıp koymuşta olabilirler.Epey uygunsuz bir site idi hatta internet exploreri kaldırdım mozilla ile bağlanıyorum artık...

Bu azimle gidersen cok daha iyisini yapabileceğini düğünüyorum tabiki tam olarakta neyi hedeflediğini bilmiyorum fakat bu bizim camiada biraz manken vücut kılasmanına giriyo :D

Ayaz'cım saol.. Gögüs ve triceps vücudumun en ii bölgesi kendime göre de.. Gögüs e 1 gün ayırıyorum .. sadece 18-20 set gogus calısıyorumm. O gün mide bile hic calısmıyorum... Flexor hoca'nın bi yazısından kaptığım 1 press 1 açış sistemini uyguluyorum cok faydasını gördüm.. Şiddetle öneririm.. rutinim soyle:

1 Bench Press - 4 set ( en son 1 max)
2 Incline Açış - 4 set
3 Incline Press (Smith machine) - 3 set
4 Flat Açış - 3 set
5 Dumble Incline Press - 3 set
6 Fly Machine 3 set

Antreman süresi: max 40 dk...

3 gün boyunca gögüste agrı oluyor bu antremandan sonra.. ( kilo anlamında limitlerinde calıstırdıgın taktirde..)
ben açışlarda bench press ten sonra flat açış incline press ten sonra incline açış yapıyorum.
Aynı yazıyı bende okumuştum.Yanlış mı anlamışım acaba?

Pump Forever'ı azminden, emeğinden dolayı tebrik ediyorum.

Bir de çekememezliklerinden dolayı devamlı bu spora olumsuz eleştiri getirenlere, vücut geliştirmecileri kaba, sert, kendini beğenmiş, içe kapalı, paylaşımsız kişiler olarak zannedenler ve o şekilde lanse edenler ve bu sporu yapanlara, bu sporun kendisine kendince devamlı aşağılayıcı ifadelerle, yakıştırmalarla yaklaşanlara
da ibret olsun bu başlık.

Pump Forever ne güzel ortaya birşey koymuş, daha da yetinmemiş bu süreç içinde yaptığı tüm doğru ve yanlışları herkesin önüne sermiş, açıksözlülükle bunları paylaymış, elinden geldiğince de kendine sorulan tüm sorulara da yanıt vermiş.

Bu benim bu sporda en sevdiğim şey açıkcası. Bu yaklaşımı ve tarzı için de kendisini ayrıca tebrik ve takdir ediyorum.

----------

Bu arada da ufak birşey dikkatimi çekti. O yönde bir sorum olacak.

Pump Forever beslenme programını yazarken en büyük miktardaki protein alımlarından birisini ve değer olarak da belki de günün en önemli protein alımını antremandan hemen bir saat önce yaptığını fark ettim:

18:00 - 8 adet haslanmıs yumurta ( 7 beyaz 1 tam) (25-30 gr protein)
19:00 -19:30 - ANTREMAN

Gereksiz ayrıntılara girmek istemiyorum ama sekiz yumurtanın yedisinin beyazını ayıklamak, sekiz yumutyayı yemek de bir on dakika sürse, antremandan neredeyse 45-50 dakika önce 25-30 gram protein alımı söz konusu.

Hep denmez miydi

"antremandan bir - iki saat önce ağır yemekler yenmemeli ve bu son öğün antremanda enerji versin diye karbonhidrat ağırlık olmalıdır" diye ?

Burda bir hata mı var yoksa Pump Forever'ın yaptığı mı doğru olan? Veya sosyal hayat, zaman gereği mi bu şekilde yapmak zorunda kalmış?

Arkadaşlar, soru sorarken tarihlere bir bakın. Pump Forever bu sitede yazmayı bırakalı 1-1.5 sene oldu, şu an yapılabilecek tek şey sadece başlık sahibinin eskiden sunduğu önerileri okumak.

Pump Forever, bu sporda en hızlı ilerleyen kişilerden biri olmuştur. Siteye üye olmadan önce bütün cevapları okumuştum bu başlıktaki, keşke tekrar sitede bilgilerini paylaşsaydı. Ortada görünmüyor, umarım bu sporda hala aynı şevkle ilerliyordur ve başarılarını devam ettiriyordur...

O burada olmasa bile ben bir fikir yürütmek isterim, bence yemek var, YEMEK var, yumurta beyazlarından ibaret bir öğünle yağ içeriği fazla ağır bir öğün arasında çok büyük fark var.
Salt yumurta beyazı proteinden ibaret bir besin, bunu sindirmek bifteği, pizzayı, makarnayı sindirmekten çok daha kolay.
Bu nedenle Pump şişkinlik hissetmeden bunları yiyerek idmanlarını çıkarmış olabilir.
Bu arada onun çalıştığı salonda yumurta beyazları hazır olarak satılıyordu, yani ayıklamak için 10 dakika süre harcamasına gerek yoktu ;)

"Salt yumurta beyazı proteinden ibaret bir besin, bunu sindirmek bifteği, pizzayı, makarnayı sindirmekten çok daha kolay."

Proteinlerin sindirimi karbonhidratlara göre daha zor değil midir?

Sekiz yumurta beyazını su bardağına koysak yarısını ancak doldurur, bu miktarda ortalama bir makarna daha kolay sindirilmez mi?

Bu ikisi de belki şişkinlik olarak aynı derece şişirir, hatta hiç şişirmez belki ama besinleri değerlendirirken oluşturdukları şişkinlik kadar besin değerleri ve buna bağlı olarak da emiliminin sindirim sistemine getirdiği yük de önemli değil midir?

Neyse, Pump Forever'a dönersek:

Sekiz yumurta beyazı hacim olarak küçük bir miktar, evet sindirimde yani sindirimin mekanik kısmında çok sıkıntı oluşturmaz ama protein olarak değer olarak büyük bir miktar.

Çok büyük kritik bir hata değil, belki hata bile değil ama bir saat kısa gibi geldi bana.

Pump Forever çok başarılı bir iş çıkarmışsın. bunu anlamak için uzun yıllar bu sporla uğraşmış olmak gerekmiyor zannımca (ama yapılan çalışmanın ne olduğunu anlayıp kıymet bilmek için gerekiyor), vücut kendini belli ediyor. üstelik eski fotolarla birlikte koymuş olman gelişimin görülmesi açısından da çok iyi olmuş. yeni başlayanlar için motivasyon eksikliği hissetiklerinde senin fotoğraflarını ve gelişimini görmeleri olumlu etki bırakacaktır eminim :) bundan 1 seneye kadar benzer fotoğrafları siteye yükleyebilmek ümidiyle, çalışmalarında başarılar.

Son düzenleme:
Biraz kilo alsan Vin Diesel -2 ^^ Hayalimdeki vücut. Daha yaş : 16,5 Boy 1.90 ama kilom az : 63 =/

biraz kilo alsa vin diesel 2 mi:S öhö vin diesel bana göre pump forewer in yanından geçemez. önceleri vin diesel in vücudu gerçekden olağanüstü geliyordu. fakat neler gördük soraları, ki vin dieselin vücudunu sağlam bir beslenmeyle ve disiplinle yapamamak mümkün deil. fakat pump forever ın vücut gerçekden her yönüyle örnek alınması gereken bir vücut. tebrik ederim pump 5 aydır sitedeyim sen yoksun seninle bir antrenman çıkarmak çok isterdim:S nerdesin dön artık aramıza

Son düzenleme:
süpersin abii gerçekten çok büyük değişim resimlerii paylaştığın için çok saol imkansız olmadığınıı anladık ??

çOK iri değil ama estetik bi görüntü var , ben çok ii buldum tebrikler

79 ( denife: 73-74) kilo ile başlayarak 19 ayda 93 kğ define olmak gercekten tebrik edilecek bir azim:

yaklaşık 20 kğ kas arttırımı buda beslenmeye dikkat edişinle şiddetli antremanları kaldırabilmenden geçiyor..

Özellikle Gögüs ve Omuz gelişimine diyecek yok ..

Gögüs olarak alt gögüs çizgisini yapmış ama üst gögüs alta göre hacim alsa harika bir görünüm verir.. bu durumda olanlar için forumdaki ehli üst gögüs press antremanının başa alınmasını ve yüksek agırlık gücünü oraya kullanılmasını tavsiye etmekte malum ...

Omuz harika aynı şiddetle devam etmeli yan ve arka daha çok gerilim* tekrar *acı istiyor ön zaten gögüs antremanlarıyla kıvamında ...

Belli bölgeleri koruma bazı bölgeleri arttırma zamanı -kıvamı gelmiş ...

Ön Kol ve Arka Kol u bence artık öne çıkarmalısın...

ön kol için Biri hafif diğeri daha ağır yada birinde hammer * sıkıştırma diğerinde azami ağırlıkla hacim gibi haftada iki gün ( örnegin pazartesi-perşembe gibi ) kolun üzerine düşülmelisin arka kol içinde aynısı.....birinde sıkıştırma diğerinde hacim gibi bir gerilim saglanmalı ..

Bu vücuda şu haliyle bile bence hacimli kollar çok şey katar...:)

Son düzenleme:
Herkes yorum yapiyor cok guzel fakat sayin @pump_forever uzun süredir foruma giriş yapmamış sanırım. Nerede olduğunu yada neden forumu bıraktığını bilen varmı? Açıkcası antremanlarına devam ettiğini düşünerek şu andaki halini merak etmiyor değilim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı