Merhabalar ben yaklaşık 1 yıldır ilgileniyorum bunun 3 aylık bir süresinde gerçek manada çalıştım.Size sorum ben bir günde bütün kas gruplarımı çalıştırıyorum.Bölmememin nedeni program yapacak hocaların bilgisiz oluşu ve zaman problemi.Bu sene üniversite sınavım var büyük ihtimal 1 sene ara vericem.Zaten geçen sene de pek çalışamadım.
Bu doğru mu sizce.Ne farkı var tam olarak kas gruplarını günlere bölerek çalıştırmanın.
Programım:
-Mekik ile başlıyorum
-Bench Press
-Rotary Torso
-Pectoral Machine (Tutuşu baya geniş salondakilerin)
-Lat çekiyorum (sırt kaslarının çalıştığını hiç hissetmiyorum lat çekerken ne yazıkki)
-Triceps Pushdown
-Leg curl (Makine iki taraflı bir kaldırıyor bir de indiriyor)
-Cable row
-Cross istasyonunda pectoralda yaptığımın benzeri olan üstten çekiyorum
-Biceps curl
Bir sorum da sırt için latten daha verimli bir hareket söyler misiniz?Yoksa yanlış mı çekiyorum anlamadım
Biliyorum baya yanlış olabilir programda ama nasıl bir yol izlemem gerektiğini kırıcı olmadan söylerseniz sevinirim.Yaşım 17 bu spor bir anlık heves değil bende.Üniversitede de devam ettiricem.
Ayrıca boy uzamam engellenmesin diye aralarda ve sonra asılı kalıyorum.
Bu doğru mu sizce.Ne farkı var tam olarak kas gruplarını günlere bölerek çalıştırmanın.
Programım:
-Mekik ile başlıyorum
-Bench Press
-Rotary Torso
-Pectoral Machine (Tutuşu baya geniş salondakilerin)
-Lat çekiyorum (sırt kaslarının çalıştığını hiç hissetmiyorum lat çekerken ne yazıkki)
-Triceps Pushdown
-Leg curl (Makine iki taraflı bir kaldırıyor bir de indiriyor)
-Cable row
-Cross istasyonunda pectoralda yaptığımın benzeri olan üstten çekiyorum
-Biceps curl
Bir sorum da sırt için latten daha verimli bir hareket söyler misiniz?Yoksa yanlış mı çekiyorum anlamadım
Biliyorum baya yanlış olabilir programda ama nasıl bir yol izlemem gerektiğini kırıcı olmadan söylerseniz sevinirim.Yaşım 17 bu spor bir anlık heves değil bende.Üniversitede de devam ettiricem.
Ayrıca boy uzamam engellenmesin diye aralarda ve sonra asılı kalıyorum.