brEAk_The_bAT
Üye
En şanssız olduğum nokta bilekler . Birçoğu gibi ben de bu dertten yakiniyorum 17.5 -18cm bileklerim. Bunu bir şekilde 20 cm yapmak isterdim. Daha fazla değil. Bu konuda forumda birçok konu açılmasına rağmen kesin bir yargıya varilamamis. Ya orada kas çok az bilekler kemik ve tendomlardan oluşan bir bölge orası gelismez gibi sebeplerle konu kesilip atılmış bir kenara. Peki hiç etrafınıza dikkat ettiniz mi ? Tamirciler ,tornacilar , insaatcilar,...20-25cm bileklere sahipler. Adamlara baksan kısa boylu kimi zayıf kimi tıfıl . Bunların hepsi genetik olamaz ya da hepsi çocuk yaşlarda bu ise başlamışlardır. Birşey bu bilekleri fazlasiyla kalinlasmaya zorlamış. Bir örnek de bb 'nin duayenlerinden arnold dan. Adamın bilekleri 18 yaşlarında iken oldukça ince , ama sonra ne hikmetse bilekleri dehşet bir düzeyde gelisme göstermiş. Yani bilen ustadlardan mantıklı açıklamalar bekliyorum. Bu konuda ne yapılması gerekirse yaparım. Wrist curl , reverse wrist curl , reverse barbell curl gibi birçok hareketi yapıyorum bunlar sadece Onkol kaslarimi geliştirdi. Lütfen bu konuda oturup tartışalım , tecrubelerimizi paylaşalım bu sefer şu cevabı kesin bir şekilde hep beraber bulalım : bilekler nasıl kalinlasir?