Bilek Güreşi Yapıyor musunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CENTAUR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
1 kez yenildim ama bende hiç böyle bisey olmadı ağrı felan neden oolur anlamam zaten

ağrı neden olur,,bilek güreşi başladıktan sonra rakip avantajlı duruma geçmişse sende pes etmeyip kazanmak için zorlarsan o aşamadan sonra kazansan da kaybetsen de ağrı oluşur sonrasında.sakatlanma olur anlican.
vg yapanlar bilek güreşi sırasında kaybetmek üzereyse bıraksın zorlamasın derim.sonra antremanlar aksıo.tıpkı benim 4 gundur acı çekerek verimsiz antreman yapmam gibi.

ağrı neden olur,,bilek güreşi başladıktan sonra rakip avantajlı duruma geçmişse sende pes etmeyip kazanmak için zorlarsan o aşamadan sonra kazansan da kaybetsen de ağrı oluşur sonrasında.sakatlanma olur anlican.
vg yapanlar bilek güreşi sırasında kaybetmek üzereyse bıraksın zorlamasın derim.sonra antremanlar aksıo.tıpkı benim 4 gundur acı çekerek verimsiz antreman yapmam gibi.

etrafın yenilmeni istemeyen o kadar kisi varsa ve senın onların arasında bir otoriten varsa yenmek zorunda olduğunu anlarsın bazen elim kopacakmıs gibi oluyor yuklendikce yukleniyorum bazende hile yapıyorlar geri alıp ileri alıyorlar ellerini ben o arada gucu dengeleyemiyorum geriliyorum ama genede suana kadar yenılmedım yenilmeye hiç ve hiç niyetim yok ama yazdığınn yarum cok guzel olmus bi daaha yaz :)

bu arada benim hiç kolum ağrımadı bilekgüresinden genelde ağırlıktan olur bana kaldırırken yanı

Okulda cılızlıktan ölmek üzere olan BB ile uzaktan yakın alakası olmayan bir arkadaş var ve bilek güreşinde hiç birbirimize üstünlük sağlayamadık. 3 kere yapalım dedik ve 3'ü de berabere bitti. Nasıl bitti derseniz bildiğiniz üzere bir bilek güreşi olduğu zaman bütün millet üşüşür :) Bizde nerdeyse başlıyoruz ve 40-50sn ne o bir cm bana yaklaşıyor ne ben ona. Ve millet dalıyor hemen güreşe :) Çünkü sıkılıyorlar bilirsiniz grup psikolojisini :) Bilmiyorum ne olacak. Kendime de yakıştıramıyorum. Akıl alacak gibi değil. Bunun bir sırrı mı var yoksa cidden BB'nin bilek güreşine bir faydası yok mu yoksa bilek güreşinde çalışan kaslar ile antrenmanda çalıştırdığımız kaslar mı farklı ? :S

bodybuilding in bilek güreşine faydası var, ama ekstra bilek güçlendirm çalışmaları yapmalısın antrenmanlarında..nasıl bacak çalışmak ihmal edilmemeliyse, bilekte aynen öyledir..bilek gücünün arttıgını barfiksteni squattan, deadlift yaparken agırlıkların ciddi derecede artmasında anlayabilirsin...ama reverse wrist curl, wrist curl özellikle barberll wirst curl over a bench ve reverse cable curl ciddi anlamda güç kazandırabilir bilegine, bu hareketlere önem verirsen, forearm dedigimiz önkol kısmının daha da güçlendigini göreceksin..bar la yapılan hareketler daha kütle katar sana..kolay gelsin

d. wolf.. güzel sırt pozu.tebrik ederim..
bilek güreşi için önkolun yanısıra omuzun d a sağlam olması lazım huseyin.
benim bi arkadasla bilek güreşi esnasında 1-2 dk( süreyi bilemicem ama nromalden çok uzun) aynı noktada sabit kaldık.o esnada ; uzun mesafe koşarken beyin der insana tamam yeter yoruldum bırakalım.o an brıakmayıp devam edersen o gazla 5-10 dakka daha koşarsın sorna beyin yine der yoruldum bırak..yani pes edelim mesajı geliyor zorlanırken... işte bu 1-2 dakkada beynim bikaç kez pes sinyali yolladı.ama ben bırakamdım arkadasım bıraktı ve kazandım...bilek güreşinde denk kuvvetler arasında galip gelmek istiosan ki senin durumun buna benzio..pes etme..tamamiyle maglup olmamaya odaklan.kazanırsın.
vg cinin bir avantajı da acıya dayanıklı olmasıdır.

bilek gucu ırsıdır... calısmakla herkesı yenemezsın... sadece kendı potansıyelının ust sevıyesınde olursun o kadr...13-14 yasımdan sonra hıc yenılmedım... yas kılo fark etmez... ama kımseyle yapalım da demedım... merak eden gelıp yapmıstır ve gıtmstır... saten ne lısede ne dısarda tanıyan kımse bılek guresı yapmadıgı ıcın yapıyoda sayılmazsın... 1-2 senede bır bırı cıkarsa yapıyorum ıste... ama yapmayı da sevıoyorum...dedıgım gıbı genetıgın yoksa saten yenılırsın...ama saglamsan zor yıkan ıster ıdman yap ıster yapam cıkmaz...

bilek güreşini ben profesyonel olarak yaptım bu iştede usta olan kişilerle çalıştım 110 kilo türkiye şampionu türkiye ikinciliği olan erdem bakış ömer ustaömer vesaire bu işte bilinen tek şey kas gücü deil bilek güreşi elden başlar yani eli büyük olan kişi 1 adım öndedir eklem bağ ve tendon gücüde önemlidir ama kas büyüklüğüyle alakası yoktur mesela badicilerin kasları daha esnektir bilek güreşçileri hareketleri maksimum ve kısa yapar 4-6 tekrar ve hareketleri yarım yaparlar siz body yaparak normal insanları yenersiniz ama 70 kilo bir prof bilek güreşçisi sizi saniyede yener buda aklınızda olsun :)

arkadaşlar vg yapıyorsanız bilek güreşini tavsiye etmiyorum ben gecenlerde yaptım rakip çok güçlü değildi 2 defa yendim ama sıcagıyla hiç ağrı falan olmadı ama 1 gün sonraaa biceps bölgem inanılmaz sızladı ve 2 hafta cektim bu agrıyı idman yapamadım benden uyarması

5 yıl aradan sonra yine bilek güreşi yaptım aslında çok sevmiyorum bilek güreşi yapmayı neyse bu sefer rakip biraz güçlüydü bayağı zorladı ama sonunda yendim tabiki çok ağrı oldu sonrasında 3 gün geçmedi neyse artık uzun zaman sonra belki tekrar yaparım

bende 11. sınıftayım okulda beni yenen üst dönem dahil olucagını zannetmiyorum zaten çogu kişiyle yaptım yalnız bir hocamız var 110 kilo kol çevresi 45cm ona yeniiliyorum :D

evet arkdaşlar yazılanlrı okdum ve bir çok seyin pek anlaşılmadıgını gördüm.Bilek güreşi Öncelikle diğer güç gerektiren sporlardan çok farklıdır.Rotasyon ve teknik çok önemlidir.Bilek güreşi nizami bir şekilde doğru zamanda iyi çıkışla kazanılır.Antremanları vg antremanlarından çok farklıdır kol parmak sırt omuz ve kanat kasları çalışılır.Ama dediğim gibi teknik çok önemi.Müsabakalarda 2 hakem bilekleri ve vicudu uygun konuma getirdiği zaman(omuzlar birbirine paralel ve bilekler düz bir şekilde)komutu verır ve müsabaka başlar tabiki komutu iyi alan ve iyi çıkış yapan başarılır olur..Bielk güreşi yapmak isteyen arkdaslara birkaç önerim var.Öncelikle kilonuzu iyi ayarlamanız gerekiyor 5 er 5 er artan sıkletlerden bi alt sikletın bi üs sikletı yenmesı zor..(prof yapanlardan)ve kesinlikle ısınmadan yapılmamalı.Antremanlar 2 günde bir dinlenilerek yapılmalı..umarım yararlı olmuştur . tşk edıyorum

Bilek Güreşi

Arkadaşlar 3 Ocak 2009 tarihinde Ankara Ata TV'de spor gündemi programına veysel demirkol, seydi ali tunca ve bilal katırcı katılarak gösteri yapmışlardır.

Video aşağıdadır.

[googlevideo]-7541928936085249514[/googlevideo]

bazı arkadaşlar yok kalın bileğe kalın önkola sahip olmak lazım falan demişler incecik bilekli ince önkola sahip kişlerin iri yarı adamları kolayca yendiğinide görüyoruz bilek güreşince amac kas yapmak olmadığı için zaten fazla büyük kolları yok bu konuda etkilenirseniz psikolojikmen kaybedersiniz.şampiyon kaslı bilekçide var kassız bilekçide tıpkı boksör halter güreşte olduğu gibi...

bazen denk geliyo yalvar yakar blek güreşine oturtuyolar sanırım daha arada çok büyük bi siklet farkı yoksa yeniyorum ama sonrasında aşırı bi ağrı oluyo haftalarca tahammül edilemez bi ağrı yapmamaya çalışısıyorum ama bilirsiniz işte artislik yapma kofti onlar falan bu ağrınının sebebi ne olabilir bilenler varsa ?

Merhaba bende 6 aydan beri body çalışıorum,bugün okulda(Lise) çocuğun teki;bilek güreşi yapalım dedi.yan sıradada kızlar oturuyor.koskocaman okulda bir tek ben body çalışıorum dikkatinizi çekerim :D.çocuk yendi beni,(kassızda bişey hani )neyse kızların önünde demez mi bana,senin o salona verdiğin paraya yazık diyee..bende kendimi ezdirirmiyim..dedim gel kawga edelim kimkimi alıyor..anlarız salonun yararlarını dedimm..baktım çocuk hemen şakaya vurdu :D

bilek güreşinin soğuk kolla ve acemice yapılması sonucunda dirsekten genellikle çıkmalar oluyor.beynin baskısına karşın kasların yetersiz olması her an sakatlanmaya yolaçabilir.bilek güreşi diye arama yaptığınız zaman karşınıza birçok sakatlanma videoları çıkar. benim tafsiyem fazla zorlamadan eğlence amaçlı yapılması.

Merhaba bende 6 aydan beri body çalışıorum,bugün okulda(Lise) çocuğun teki;bilek güreşi yapalım dedi.yan sıradada kızlar oturuyor.koskocaman okulda bir tek ben body çalışıorum dikkatinizi çekerim :D.çocuk yendi beni,(kassızda bişey hani )neyse kızların önünde demez mi bana,senin o salona verdiğin paraya yazık diyee..bende kendimi ezdirirmiyim..dedim gel kawga edelim kimkimi alıyor..anlarız salonun yararlarını dedimm..baktım çocuk hemen şakaya vurdu :D
bodye giden kavgada alıyormu dıosun ?şayet dıosan sen başdan sopa yersin fazla gaza gelme bence xD çok gordum öyle okulda efelenen hepside yerine oturuyor sonradan ^^

Back
Yukarı