Bilek Güreşi Yapıyor musunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CENTAUR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yahu ben anlayamadım gitti sınıfta yendiğim kişi sayısı 1 :S

33 cm biceps var 180 cm boy,80 kg ağırlık var. 60 kiloluk adamlara,25 cm lik bcepsi olan adama yeniliyorum:S

ama sınıfta güreş oluyor kimse alamıyor beni alt****imse şaka yapmaz sınıfta bana korkarlar ama son zamanlarda otoritem iyice sarsıldı bilek güreşinden dolayı :S

nedir bunun sebebi anlamıyorum.çıta gibi çocklara yeniliyorum?

Kasın kuvveti hacmiyle orantılı değildir her zaman. Zaten öyle olsaydı kuvvet yarışmalarında sporcuların sadece kaslarının hacmini ölçer ve en büyük olanı şampiyon yaparlardı. Gelelim bilek güreşine : Bilek güreşi kuvvet, dayanıklılık, hız, konsantrasyon ve tekniğin hepsinin ortak olarak etkili olduğu bir spordur.

bizim eski hocamız türkiye vücut şampiyonuydu ve kimse ile bilek güreşi yapmıyordu gerekçeside şuydu bilek güreşini kuvvetli adamlar bana teklif ediyor ben yapmam belki yenerim ama yapmam çünkü bu bilekler bana lazım bu bilek bir sakatlanırsa ben biterim bir daha ne müsabakaya girebilirim nede kaslarımı çalıştırabilirim o yüzden hiç riske girmem diyordu bence sizlerde pek bu risklere girmeyin

bizim eski hocamız türkiye vücut şampiyonuydu ve kimse ile bilek güreşi yapmıyordu gerekçeside şuydu bilek güreşini kuvvetli adamlar bana teklif ediyor ben yapmam belki yenerim ama yapmam çünkü bu bilekler bana lazım bu bilek bir sakatlanırsa ben biterim bir daha ne müsabakaya girebilirim nede kaslarımı çalıştırabilirim o yüzden hiç riske girmem diyordu bence sizlerde pek bu risklere girmeyin

katılıyorum cidden doğru birşey söylüyorsunuz. yenmeniz kesin olsa bile gereksiz birşey girişmeyin bencede

Arkadaşlar eğri oturup doğru konuşmak lazım bilek güreşi yapmam demenin altında yenilme korkusu yatar yenebileceğine inansa hemen yapardı ben sayısız bilek güreşi yaptım aralarında bilek güreşi ile uğraşanlarda vardı sakatlanmadım 3-4 gün biraz ağrır geçer heleki hocanıza hiiiç birşey olmaz sonuçta sporcu hemen sakatlanılmıyor...

Arkadaşlar eğri oturup doğru konuşmak lazım bilek güreşi yapmam demenin altında yenilme korkusu yatar yenebileceğine inansa hemen yapardı ben sayısız bilek güreşi yaptım aralarında bilek güreşi ile uğraşanlarda vardı sakatlanmadım 3-4 gün biraz ağrır geçer heleki hocanıza hiiiç birşey olmaz sonuçta sporcu hemen sakatlanılmıyor...

Bileklerim övünebileceğim kadar güçlü olmasa da günde 20 den fazla bilek güreşi yaptığım olmuştur ama bileklerim en fazla 1 gün ağrımışdır o ağrıda herhangi bir şey yapmaktan alıkoyacak kadar değil.....

Çok yaptım çok severim, müsabık olmayı çok isterdim olmadı ..İsmini unuttuğum bi uninin şampiyonunu yenmiştim ki kilom düşüktü ozamanlar.Forearm idmanlarıma özen gösteririm ,obsessifim bu konuda =) ön kollarımda gerçekten güzel ve büyüktür

bilek güreşinde çok iyi değildim ama dumbella yapılan bir bilek hareketini flexor un yazdıgı diger evde dumbell antremanlarıyla birlikte yapmaya başlayınca hemen hemen çoğu güreşi yeniyorum şu an,hareket şöyle:dirsekten bilege kadar olan mesafeyi bi masanın vs üstüne koy
elin havaya bakacak şekilde dumbelli eline al,dumbelli parmaklarına sıkıştırarak aşağı indir sonra yukarıya kaldır,parmaklarla ve avuç içiyle,bilegin oynamasın,3*20 yada yaptıgın agırlıga göre ayarla,faydasını görürsün,bilek bölgesini acayip çalıştırıyor

handgrips le halterle bilek çalışıyorum bilekler tabiri caizse taş diyebilrim...yenildiğimi hatırlamıyorum :D

bugüne dek hic yapmamisdim. sabah sinifa girdim bilek güresi yapiyolardi bende body yaptigim icin güclerini denemek istiyolarmis bende kirmadim olur dedim üst üst e sinifin 3 ayisiyla kapisdim ve kolum aksam oldu hala sizliyo, bi daha tovbe yapmam.Bu arada 3 unude yatirdim fakat zorlandim ki benim kollar 39 cm ve define.1 gün once omuz calismisdim ondan olabilirmi

Hep merak etmişimdir,50-55 cm kollara sahip bodyciler neden bilek güreşi yarışmalarına girmezler,bilek güreşinde başarılı olmazlar.Sanırım göründükleri kadar güçlü değiller. Eski bir bilek güreşi şampiyonu olan Gary goodriche in 90 kg ile tek kol çalıştığını okumuştum. Bence hiçbir steroid mahsülü bodyci okadar güçlü olamaz.

Eskiden lisede bilek güreşi yapardım.Fakat şimdi kesinlikle bilek güreşi yapmam.Bence Vg yapan birisi kesinlikle bileklerini tehlikeye atmamalı.

Bilek güreşini özellikle lise 2 de çok yapmaya başladım.Bırakmamda da en büyük etken bir defasında bir arkadaşımla yaparken önkolumun acayip zorlanması ve ağrımasından dolayı oldu.Şu sıralar pek yapmıyorum ama yapma taraftarıda değilim bu saatten sonra.

Bileklerime güvenemediğim için ve yenileceğimi bildiğimden lisede arkadaş arasında 3-5 deneme harici yapmadım.Adam geçen yaz tatilinde oteldeki turnuvada Ruslar ve Almanların kapışmaları çok keyifliydi.Adamlar gerçektende güçlüler.Genetik bence.

Back
Yukarı