Biceps Çalışması Boyuma Zarar Verir Mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Haxcı
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Haxcı

Üye
Arkadaşlar ön kolumu geliştirmek istiyorum.Barfix çekiyorum ama yetmiyor.7,5 veya 8 kglik dumbella biceps curl,hummer curl gibi hareketleri yapmak istiyorum fakat hep boyuma zarar vereceğini düşündüğüm için çalışmadım.Eğer çalışırsam boyuma zararı olur mu ? Gelişmeyi falan yavaşlatır mı ?

Yaş 17 boy 1.70.

:D squat yaparken zarar verir mi diye soranı çok gördüm de biceps i ilk defa görüyorum :D çalış bişey olmaz

Hacı daha önceden 15kglik dumbelim vardı elime aldımı bile omurgamın zorlandığı belli oluyordu.Şimdi 2 tane 7,5kg alınca yine 15 kg olucak.Uzama omurgadan oluyor diye biliyorum o yüzden korkuyorum.

bilek kısmı dediğin yani forearm kısmından sonra biceps yani pazu kısmı çalışsam bir sorun olur mu demek istiyorsun, önkol kısmını çalıştırırken biceps te çalışır ısındırmış olursun

bilek kısmı dediğin yani forearm kısmından sonra biceps yani pazu kısmı çalışsam bir sorun olur mu demek istiyorsun, önkol kısmını çalıştırırken biceps te çalışır ısındırmış olursun
Dirsekleri bi sehpaya koyup dumbellı sadece bilekle yapıyoruz ya bir iç bir de dış bilek hareketi var adını unuttum.O hareketle iç ve dış bilek çalıştıktan sonra pazu kısmını çalışsam zararı olur mu ?

Biceps çalışırken kiloya bağlı evet boya zarar verebilir.Benim mesela kiloma göre biceps gücüm fazla olduğundan ağır kiloyla girdiğimde omurgamın kısaldığını baskı uygulandığını hissediyorum

Ağırlığı yerden kaldırırken omurgana zarar verebilirsin dikkatli bir şekilde alıp oturarak çalışırsan birşey olmaz . Aslında ayaktada düzgün çalıştığında çok sıkıntı olmaz ama şimdi son tekararı çıkarmak için yapıcağın yanlış omurgana etki eder oturarak daha kontrollü olur .

Arkadaşlar başlamak konusunda kararsız kaldım.Bir kaç kişi daha bişeyler yazarsa sevinirim.Şimdi aklıma şu geldi.Bir tane 7,5 kglik dumbell alsam önce sağ kolla biceps curl sonra sol kolla biceps curl yapıp sonra tekrar sağ kolla hummver curl ve sol kolla hummercurl yapsam nolur.Bunun zararı olur mu ?

hiçbir hareket boyuna zarar vermez takılmayalım artık şu boy şeysine.

Merhaba,

Antrenmanlarında gereksiz ağırlıklardan kaçınırsanız bu spor boyunuza negatif bir etki yapmaz.
Arkadaşların da dediği gibi siz kendinizi rahatlatmak için hareketleri oturarak yapabilirsiniz.
Soruyu zeo64 nickli arkadaşa sormuşsunuz; ancak hoşgörüsüne dayanarak, kendi düşüncemi söylemek istiyorum;
Bir hareketi kaç kiloyla kaldırman gerektiğini en iyi sen bilebilirsin.

İyi akşamlar,

kardeşim zaten 17 yaşındasın boyun bu saaten sonra fazla uzamaz ayrıca bu spor neden boy uzamanı durdursunki insan vücudu çekince uzayan ağırlık kaldırınca kısalan bişey değilki

Back
Yukarı