Beslenme programım ve önerileriniz

Öncelikle az yemek yiyor yada fazla yiyor olabilirim lütfen önerilerinizi söyleyin. Yerken de çok yiyemiyorum daha doğrusu biraz fazla yiyince çok kilo alacak gibi hissediyorum . Amacım kilo vermek ya da almak değil .Düzgün bir vücuda ulaşmak için düzgün bir beslenme programı . Önerilerini söyleyen herkeze şimdiden teşşekkür.

Boy : 184
kilo : 77

Sabah :
1 tam yumurta
bal
Çavdar ekmeği 1 adet
light peynir
Çay

Ara öğün : Eti burçak yulaflı 5 tane yiyorum 1 paket içinden

öğlen : 1 porsiyon tavuk ve yoğurt
1 dilim çavdar ekmeği

ara öğün : Eti burçak yulaflı yada 50 gr kuruyemiş

antreman öncesi : Muz 1 tane

akşam : 1 porsiyon tavuk ve 1 porsiyon pilav ya da makarna (Bazen çorba olabiliyor)
1 dilim çavdar ekmeği
yoğurt

ara öğün : 50 gr kuruyemiş

yatmadan önce : süt

Son düzenleme:
yorumlarınızı bekliyorum ve önerilerinizi[DOUBLEPOST=1392579543][/DOUBLEPOST]Düzenle seçeneği 1. yorumda olmadığı için yoruma yazıyorum :)

Haftada 3 gün vücut geliştirme antremanım var

Son düzenleme:
Sabah yumurta miktarını en az 2 tam yaparsanız iyi olur.Makarna ya da pilavı akşam değilde öğlen civarı yerseniz yani antrenman öncesi daha iyi olur, Burçak ya da yulaflı bisküvi yerine meyve veya arada eti form.

Bunun dışında bol su , başarılar :)

Birde yatmadan hemen önce değilde, 30-45 dk önce süt daha iyi olur. Yarım yağlı süt olursa iyi olur.Antrenman öncesi makarna türü yiyeceklerde enerji verir.

en çok ara öğünde sorun yaşıyorum okulda olduğum için. bildiğiniz değişik seçenekler varsa söylerseniz sevinirim

Sade süt veya ayran, yanında evden getirdiğin peynirli,domatesli sandviç veya eti form , meyvede olabilir. Bunları getirebilirsin rahatlıkla. Yulaflı bisküvilerde çok şeker var yiyeceksen en azından eti form veya mavi yeşil al tabi bunlarıda 2-3 günde 1 yemeli

Sabah kalkar kalkmaz bir tatli kasigi bal olabilir, yumurta 2 tam bir beyaz veya 1 tam 2 beyazi olabilir. Yulaf ezmesi de olabilir, karbonhidrat dusuk çünkü
Ara öğün burcaklar kaldirilip sebze ya da dusuk miktar kuruyemis olabilir 20-30 gr
Antrenman oncesi muz yerine komplex karbonhidrat gerekiyor ve yaninda bir miktar protein olmasi daha iyi olur, aksam ogunu gibi..
Aksam ve gece ise karbonhidrati azaltmak daha dogru.. gece kuruyemiş dusuk tutulup sut yerine kaşar peyniri yenebilir..

Sabah kalkar kalkmaz bir tatli kasigi bal olabilir, yumurta 2 tam bir beyaz veya 1 tam 2 beyazi olabilir. Yulaf ezmesi de olabilir, karbonhidrat dusuk çünkü
Ara öğün burcaklar kaldirilip sebze ya da dusuk miktar kuruyemis olabilir 20-30 gr
Antrenman oncesi muz yerine komplex karbonhidrat gerekiyor ve yaninda bir miktar protein olmasi daha iyi olur, aksam ogunu gibi..
Aksam ve gece ise karbonhidrati azaltmak daha dogru.. gece kuruyemiş dusuk tutulup sut yerine kaşar peyniri yenebilir..

Yulaf ezmesi yersem hangi yiyecekleri tüketmiyeceğim hiç tüketmedim şu ana kadar ?

Bu arada değerli yorumlarınız için çok teşekkür...

Birde antreman olmadığı günler sadece antreman öncesi beslenmeyi yapmayacağım demi. Yoksa diğer yiyeceklerden kısıtlamaya gerek var mı?

Birde antreman olmadığı günler sadece antreman öncesi beslenmeyi yapmayacağım demi. Yoksa diğer yiyeceklerden kısıtlamaya gerek var mı?
Spor olmadigi gunler antrenman oncesi beslenmede karbonhidrati biraz daha düşük tutabilirsin, ancak protein mutlaka olsun, kaslar çalışırken değil dinlenirken gelişir, bu nedenle off günler de önemli..

Kasar peyniri yerkende dikkatli olmak gerek sahsen üzerinde light de yazsa bi sekilde yagli gibi geliyor ve aksam yeme taraftari degilim,sabah kahvaltisinda kepekli tost ekmegiyle yaptigim tost tercihim.

Kasar peyniri yerkende dikkatli olmak gerek sahsen üzerinde light de yazsa bi sekilde yagli gibi geliyor ve aksam yeme taraftari degilim,sabah kahvaltisinda kepekli tost ekmegiyle yaptigim tost tercihim.
Gece tercih edilmesinin nedeni yağlı olması zaten, daha geç sindirilmesi için..

Selamlar.. 106 kg dan 99 kg bir ayda indim ve spordan daha önemli olduğunu yaşayarak anladığım konu beslenme..
işin beslenme kısmında dikkat ettiğim şeyleri paylaşmak istiyorum:
1- her sabah bir su bardağı soğuk süt içmeden güne başlamam.
2- Protein ihtiyacımın çoğunu öğlen almaya çabalarım.
3- her akşam sebze yemeye çalışırım yoksa zeytin yağlı bir salata..
4- akşam yemeğinden bir saat sonra mutlaka acı, sade, filtre kahve :)
5- kahveden sonra su haricinde hiç bir şey yemem ve içmem..
bence her insan kendi alışkanlıklarına göre bir düzen yaratmalı ve ona kesinlikle sağdık kalmalı.
son olarak bir şey daha sigara ve alkol YASAAAAK...

Sabah yumurtayı en az 2 yapın, peynir ise kibrit kutusundan büyük olsun onun yanında tostta ekleyebilirsiniz.
Ara öğünü; Eti burçak yerine helva, tahin, fındık ve ceviz gibi şeylerle yapabilirsiniz. Yada sandviç
Öğlen ise lapa pilav/makarna, beyaz et yoğurt salata vb. (Akşam da aynısını yapabilirsiniz.
Antrenman öncesi muz ve yarım litre süt
Antrenman sonrasında bol bol su fındık ceviz vb. gibi olabilir
Ben hep böyle yapıyorum.

*** Sebze ve meyve bol bol tüketmeli.
*** Daha çok protein/karbonhidrat tükenmeye bak.

Back
Yukarı