bir sey sormak istiyorum. Uzun suredir yazin antrenman yaptiktan ertesi gun uyaninca calistigim bolgeded laktoz toplanmis gibi hiseediyorum. Hani olur ya boyle sanki sadece o kas grubuna ozel bir yorgunluk gibi. Sence bu neden olabilir ? Ozellikle uyanir uyanmaz ve onu takip eden saatlerde.
İçtim, tadı harika bir şey zaten biliyorum da eger tat degilse asıl mesele ben dün markette Dimes %100 Kayısı-Ûzüm Suyu gördüm. %60 Üzüm ve %40 Kayısıydı oranları ya da tam tersi. Bu ürün de kullanılabilir, tat mesele degilse. Bu arada üründeki üzüm yeşil üzüm.
Lethe,
Hareket sayılarını ve setlerini düşürüp tempo tutarak çalışırsan daha yararlı olacağını düşünüyorum. 1,2 hafta dediğimi dene. Örneğin göğüs
Barbell Bench Press 8 8 6 4
Tempo 2-0-4
Weighted dips 8 8 6
Tempo 2-1-4
Incline bench press 8 8 6
Tempo 2-0-4
Super set ve drop set hakkinda birseyler karalarsan sevinirim![]()
ters piramit sistemi hakkında da düşüncelerinizi yazar mısınız ? Benim de çok dikkatimi çeken bir sistem.
bi bardak içiyorsunuz değilmi ? bende bundan sonra iceyim bi deneyelimTamamen serbest ağırlıklardan oluşan bir göğüs antrenmanı yaptım. Tricepslerim de ciddi anlamda çalıştı. Yaz dönemine göre kilo artışım başladı, ilerleyen haftalarda da artacağını düşünüyorum. Göğüs günlerinde sağ dirseğimde yaşadığım sıkıntı da geçerse ivmem daha da artacak. Partnersiz çalışmak da belirli kiloların üzerine çıkmamı engelliyor. Özellikle bugünkü antrenmanda bir kez daha anladım bunu. Bench Press ve Incline Bench Press'te son setlere başlamadan önce hafif bir ürperti olmadı değil.
1.Gün
Göğüs
En sondaki Pullover'ı yaparken aklıma Muammer hocam geldi. Neredeyse her göğüs antrenmanı yaptırırdı eskiden, ondan sonra 1-2 antrenman dışında hiç yapmamıştım Pullover'ı. Yarın güzel göğüs ağrıları ile uyanırsam bu programa aynen devam edeceğim. Dirseğimdeki rahatsızlık geçerse kilo ve tekrarları biraz daha azaltabilirim.
- Incline Bench Press 10-8-8-6 (80 kg, 90 kg, 100 kg x 2)
- Incline Dumbbell Fly 10-10-8-7 (16'şar kg, 18'er kg, 20'şer kg x2)
- Bench Press 10-8-6-6 (100 kg, 105 kg, 110 kg x2)
- Chest Dips 10-8-12-8 (+ 22 kg, +30 kg x 3)
- Dumbbell Pullover 3x12 (24 kg, 28 kg x2)
Antrenmandan sonra birkaç fotoğraf çektim, oldukça iyi fotoğraflar çıktı aralarından fakat bir süre daha günlükte paylaşmayacağım. Yakın zamanda bu sporda 3. senemi dolduracağım, "Üye Fotoğrafları" bölümüne 0'dan başlayıp 3 yıllık değişimimi fotoğraflarla anlatacağım. Oldukça güzel bir konu hazırlıyorum.
Hızlı sindirilen karbonhidratla insülin seviyesini antrenman sonunda ani olarak artırmak için %100 ilave şekersiz üzüm suyunu tercih ediyorum. Bazen muz ile değiştirdiğim de oluyor fakat üzüm suyunu antrenman sonrası shake'imde kullanabildiğim için çok daha pratik.
bi bardak içiyorsunuz değilmi ? bende bundan sonra iceyim bi deneyelim![]()
Kayısıyı araştırdınız mı ? Benim hala aklımı kurcalıyor. Çünkü glikoz oranı en yüksek olan meyve kayısıyken, neden üzüm suyunda ısrar ediliyor bilmiyorum
yani bir su bardağı demek istedim peki hangi markayı alıyorsunuz aynısından alayım bendeSabah kalkar kalkmaz ve antrenmandan sonra 200 ml tüketiyorum. Bir bardak ucu açık bir tabir![]()
Dimes'in şekersiz üzüm suyu.. Lethe ile beraber çalıştığım için biliyorum..yani bir su bardağı demek istedim peki hangi markayı alıyorsunuz aynısından alayım bende
hmm teşekkürler bizim burda hep ucuz süpermarketler varDimes'in şekersiz üzüm suyu.. Lethe ile beraber çalıştığım için biliyorum..migroslarda bazen olmuyor ancak carrefoursa da hep var.
http://www.dimes.com.tr/Images/Products/Small/2.jpg
hmm teşekkürler bizim burda hep ucuz süpermarketler varbim hakmar ses şok felan belki şokda vardır olmadı artık carrefoura gidicez biraz uzak ama olsun napalım
![]()
şok marketler de mevcut, ben oradan almıştım. Fakat ne alakaysa çarşamba indirim günü şok marketin, dimes %100 üzüm suyu ise normalde 2.50 tl iken, çarşamba günü 3 tl oluyor. Bilginizehmm teşekkürler bizim burda hep ucuz süpermarketler varbim hakmar ses şok felan belki şokda vardır olmadı artık carrefoura gidicez biraz uzak ama olsun napalım
![]()
Sende kayısı kayısı diyorsun , üzüm suyunun indirimini takip ediyorsun..şok marketler de mevcut, ben oradan almıştım. Fakat ne alakaysa çarşamba indirim günü şok marketin, dimes %100 üzüm suyu ise normalde 2.50 tl iken, çarşamba günü 3 tl oluyor. Bilginize![]()