Geçtiğimiz hafta ortopediste gittim. Daha önce Altıntepe Kızılay'a gidip, farklı tarihlerde oradaki iki ortopediste de muayene olmuştum. Ortopedistlerden birisi bana antrenmanlarda diz kapağı kısmında yuvarlak bir boşluk olan, o bölgedeki baskıyı azaltacak dizlikler kullanmamı önermişti. O tarihten beri bu dizlikleri kullanıyorum ve faydasını da gördüm. Daha sonra aynı hastanedeki ikinci ortopediste gittim. İkinci ortopedist ise bana komik bir şekilde quadriceps kaslarını güçlendirmek için yastık sık, bacağını kas tarzında hareketler önerdi ki cidden trajikomikti.
Bu sefer Kartal Kızılay'a gittim ve eski bir askeri hekim olan Ahmet Sarıoğlu'na muayene oldum. Çıtlamaları, sağ dizimdeki q-açısı kaymasını, spor hayatımı, kısacası her konuyu anlattım. Oldukça ilgiliydi. Çıtlamalardan korkmamam gerektiğini, q-açısı kaymamın da önemli bir boyutta olmadığını söyledi. "Askerde seni komando yaparım, o derece sağlıklı dizlerin" dedi. İstanbul Anadolu yakasında oturanlara Ahmet Sarıoğlu'nu kesinlikle tavsiye ederim. SGK'nız varsa 15 lira karşılığında muayene olabiliyorsunuz. "Bacak hareketi yapma" tarzı, benim için anlamsız olacak cümleler etmedi. "O bölgeye yük bindirmemeye çalış, basketbol-voleybol gibi sıçramalı sporlardan uzak durmaya çalış" dedi. Gayet mantıklı şeylerdi söyledikleri, benim de bacak antrenmanlarımdaki en önemli amacım uzun süredir dizlerimi zorlamamak zaten.
Merak edenler ve benzer sorunları yaşayanlar için kısa bir açıklama gereği duydum, umarım herkes herhangi bir sakatlık yaşamadan sporuna gönlünce devam eder.
Yazılarını takip ediyorum ve bilgileniriyorum ilk önce bunun için teşekkür edeyim ...
Vitamin ve mineral alırken ana ögünden sonra alın diyor 1 er kapsül ama sen kahvaltıdan sonra alıyorsun bunu merak ettim bir nedeni var mı ? Hangi türlü daha işimize yarar ?
Simdiden teşekkür ederim
Gün içinde dört ana öğün yiyorum ve spor sonrası öğünüyle birlikte kahvaltı, benim için en önemli iki öğün. Vücudun multivitamin, omega-3, balık yağı gibi takviyeleri gün boyunca kullanabilmesi için kahvaltıdan sonra almanın en mantıklısı olduğunu düşünüyorum.
Hocam sizi tebrik ediyorum cok iyisiniz cidden.Bu günlük iside harikulade olmus.Sizden bisey rica edicektim.Bende ektomorfum.Ve cidden biraz morala ihtitacim var.Lutfen 15 16 yaslarinizdaki halinizi gosteren bir resim atabilir misiniz?
Media Tab 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Burak'ın yolladığı fotoğraflara küçük bir ekleme yapayım, o fotoğrafları 18 yaşındayken çekilmiştim. Aşağıdaki fotoğrafı yanlış hatırlamıyorsam 16 yaşımdan kalma.
Berkay abi sabah aç karnına yapılan kosudan sonra kahvaltı nasıl olmali
Antrenman gününün sabahında ise normal bir kahvaltı yaparım, dinlenme gününün sabahında ise kahvaltıdaki ve gün içinde tüketeceğim karbonhidrat miktarını biraz daha azaltırım.