Berkay Türkkan
Üye
Üst göğüse vuracak olan cable crossover ı tam olarak nasıl olduğunu gösterebilir misin? (ya da başkasına ait bir videodan da gösterebilirsin.) Hem vücut konumu olarak hem de istasyonun hizası olarak?
Tam olarak videodaki gibi yapıyorum ben de,
NOT: Hareketin ismi farklılık gösterebiliyor. Upper Chest Cable Crossovers olarak da başka bir isimle de görmüştüm daha önce aynı hareketi.
Merak ettiğim bir şey var.Bu üçlü setler arasında 45 sn gibi bir süre dinlentikten sonra ilk sette kaldırdığınız ağırlıkların aynısını kaldırabiliyor musunuz yine?Yapabiliyorsanız harika gerçekten.Çok kısa set aralarına da alışmışsınız herhalşde.Kendim için düşündüğümde tek hareket bile olsa 2 ve 3.setten sonra çok zorlanıyorum ve genelde 3.setten sonra düşüyor ağırlık.
Evet, aynı ağırlıklarla devam ediyorum. Burada ağırlığı doğru seçmek çok önemli. Daha önceki haftalarda da bu 3'lü seti yaptığım için hangi ağırlıklarla çalışabileceğimi biliyordum. Fazla kilo ile başlandığında diğer setler çıkmıyor veya hareketin formu bozulmaya başlıyor, az kilo ile çalışıldığında da vücut zorlanmıyor ve kısa set aralarının getireceği antrenman yoğunluğundan faydalanılamıyor. Birkaç denemeden sonra doğru kilolar bulunduğunda kısa set aralarıyla birlikte kaslar iyi tepki veriyor. Formu bozmayacak şekilde, ciddi derecede can yakacak kiloyu bulmak gerek. Kendimden şöyle bir örnek vereyim. Bizim salondaki istasyonlarda sadece Front Lat Pulldown yaptığımda, 6-8 tekrar aralığında, formu biraz da bozarak 40 küsur kilolarla çalışıyordum. 3'lü süperseti ise 20 kg ile yapıyorum. Hem 10 + 10 + 10'dan 30 tekrar yaptığım için hem de formum o zamana göre daha düzgün olduğu için bu kadar yüksek kilolarla çalışmam mümkün değil.
Bu arada geçen gün Pendlay Row konusu geçmişti ( @khephnes ), Scott Herman da günlüğü takip ediyor olacak ki (!) hemen videosunu koymuş,