Öncelikle merhabalar,
Foruma yeni katıldım diyebilirim ve bunun en büyük etkisi tabiki de benim için en değerli insan, sevgilim ve antrenman partnerim Berkay, nam-ı diğer Lethe552 oldu

O yüzden ona teşekkür etmek istiyorum.
Adım Gülce, 18 yaşındayım. 7 yaşından beri sporla uğraşıyorum. 7 yıl voleybol oynadım, ardından rüzgar sörfüyle tanıştım ve 4 yıl profesyonel olarak rüzgar sörfü yaptım. İlk spor salonuna gitmemin sebebi rüzgar sörfünü o sene kışları düzenli olarak yapamıyor oluşumdu ve açıkcası sporsuz bir hayat ,küçük yaşta alıştığım için, çok zor görünüyordu. İlk 1,5 senemi sağlık nedeniyle ve hareketsiz bir hayat geçirmemek için geçirdim diyebilirim. Aralık 2012'de ise biraz daha ne istediğimden emindim ve bunun üzerine gitmeye karar verdim; ancak şu an dönüp baktığımda yine kendimi oldukça bilinçsiz görüyorum. Beslenmeye hiç önem vermiyordum ya da fazla araştırma yapmıyordum.
Bu spora bilinçli devam etmeye karar verdiğim sıralarda da vejetaryen olmaya karar verdim. 5 ay sonra da vegan oldum yani hiçbir hayvansal ürüün tüketmiyorum (et, süt, yumurta, peynir, yoğurt, bal, balık vs ve ek olarak deri, yün, kürk, kozmetik). Bunu tercih etmemin sporla ya da sağlıklı yaşamakla bir alakası yok; lakin veganlığı sağlık açısından bir karniste göre daha sağlıklı buluyorum. Veganlık hakkında durmadan araştırmalar yapıyor ve elime geçen her kaynağı okuyordum ve okuyorum. Bu konuda hiç alçakgönüllü davranamayacağım, Türkiye'de sporla uğraşıp beslenmeyle ilgili daha bilgili birini bulabileceğinizi düşünmüyorum. Eğer bu kadar kendimden emin olmasam ve sonuçlarını kendim görmesem zaten şu an burda dil döküyor olmazdım.
Veganlığı seçmemin nedeni, insan olarak diğer hiçbir hayvanı sömürmemizin anlamı ve mantıklı bir açıklaması yoktur. Hayır, etçil değiliz öyle olsaydı avlanır ve çiğ yerdik; hayır süt içmezsek kemiklerimiz erimez aksine süt eritir ve hayır et yemezsek kas sistemimiz çökmez. Bu kişisel bir tercih; ancak et yemeyi kişisel bir tercih olarak görmüyorum ve barışçıl yaşamanın altın kuralıdır

. Tabiki her vegan malesef bilinçli değil ancak hayvanları sömürmeden de 'kas yapmak' mümkün!
Bu konuda sorularınız ya da merak ettikleriniz olursa seve seve yanıtlarım.
Bir kaç gün önce Berkay'a antrenman günlüğü tutsam nasıl olur diye sorup, yapıp yapmama konusunda kararsızdım ve birlikte tutmaya karar verdik, umarım siz de bizim kadar bundan memnun kalırsınız.
Açılış antrenmanı olarak şimdilik son antrenmanım olan bacak antrenmanımı paylaşmak istiyorum.
Antrenmanları BBG Army olarak @Muscleguy ve @Lethe552 ile birlikte yapıyoruz ve aynı programı izliyoruz.
- Smith Machine Squat 12-12-10-10 (20 kg, 25 kg, 40 kg, 50 kg)
-Barbell Romanian Deadlift (20 kg, 20 kg, 30 kg x 2)
-Dumbbell Walking Lunge 16 adım x 4 ( 10'ar kg, 12'şer kg, 12'şer kg, 14'er kg)
-Leg Extension 4 x 12 (20'şer kg, 20'şer kg, 25'er kg x 2)
-Cable Glute Kickback on Bench 4 x 12 (8 kg, 8 kg, 11 kg x 2)
-Seated Leg Curl (20 kg, 25 kg, 30 kg, 35 kg)
-Calf Extension & Calf Press on The Leg Press Machine & Single Leg Calf Raise 4 * Max. (45 kg x3 & 65 kg & Vücut ağırlığı)
Aslında squatı daha düşük kilolarla serbest yapıyordum ancak trapezimde küçük bir sakatlık çıktıktan sonra smith machine'e geçmeye karar verdim ve son 1,5 aydır böyle yapıyorum. Bu hafta ara verdik ancak önümüzdeki ilk bacak antrenmanında tekrar serbeste dönmek istiyorum. Squat her zaman en sevdiğim ve en çok verim aldığım hareket olacak.
Deadlift harmstring için çok güzel bir hareket ve gerilimi çok iyi hissediyorum. En son 30 kg ile yaptığımdan ve leg curlden çok iyi verim aldım. Bacak antrenmanının üstünden 3 gün geçti hala arka bacaklarım ağrıyor..
Lunge en çok zorlandığım hareket her zamanki gibi, kiloları her hafta arttırmam imkansız neredeyse. En son 14'ü görebildim; ama 8 ile başladım ve 14'e gelmem 2 aydan fazla sürdü.
Leg Extension ve Cable Glute Kickback'i birlikte yapıyorum. Glute kickback kalça hareketi ve erkekler tarafından tabiki pek tercih edilmeyen hatta pek gerek duyulmayan bir hareket ama en sevdiğim hareket diyebilirim.
Calflarımın bu hafta ciddi anlamda yandığını hissettim ve 4 seti tam çıkaramadım diyebilirim.