Üç antrenmanın detaylarını tek mesajda yazacağım. Bu arada göğüs antrenmanında bench press videosu çekeceğim bu mesaja başlamadan önce aklıma geldi, kusura bakma khephnes
Kol antrenmanıyla ilgili olarak şunları söyleyebilirim. Temel hareketleri yapmamıza ve nizami şekilde kasları zorlamamıza rağmen biceps kısmından eski antrenmana göre daha az verim aldığımı hissediyorum. Önceki hafta çok daha yavaş tekrarlarla, nispeten daha düşük kilolarla, bu hafta ise daha ağır kilolarla çalışmama rağmen iki antrenmanda da bicepsleri ağrıtmayı başaramadım. Ya çok iyi besleniyorum ya da vücudum hareketlere çok çabuk adapte oluyor.
Triceps kısmında ise Skullcrusher'dan çok verim alıyorum. Gerçekten hissettiriyor tricepsi. Close Grip Bench Press'te Skullcrusher kadar hissetmiyorum hareketi, zorlandığım ağır kilolarda iç göğüs de devreye giriyor. Önceki kol antrenmanlarında dips machine'i denemiştik. Bench Dips'in yerini tutmuyor kesinlikle. Triceps için en verim aldığım versiyon Bench Dips versiyonu (Paralel Bar dips dahil).
Biceps ve triceps için genel bir değerlendirme yapmak gerekirse, özellikle tricepsin sonunda kablolu bir hareket yapmak çok verimli oluyor. Aynı şekilde bicepste de uygulanabilir. Spliti tamamladıktan sonra antrenman programı değişikliğine gideceğiz genel olarak.
Detayları yazarken farkettim, birkaç haftadır ilk setlerde 15 tekrara çıkıyoruz 12 tekrar az geldiği için. Daha yüksek kilolarla başlamamız gerek.
Bir de bazen birinci tekil, bazen birinci çoğul şahıs ekiyle konuşuyorum. Sebebi antrenmanı partnerimle birlikte yapmam. O an geldiği gibi yazıyorum, kafalar karışmasın
4. Gün
Biceps
- EZ-Barbell Curl 15-12-10-8 (32.5 kg, 37.5 kg, 42.5 kg, 47.5 kg)
- Dumbbell Hammer Curl 12-12-10-10 (12'şer kg x 2, 14'er kg x 2)
- Seated Alternate Dumbbell Curl 12-12-12 (12'şer kg, 14'er kg, 16'şar kg)
- Spider Curl 15-15-12-12 (22.5 kg)
Triceps
- Skullcrusher 15-12-12-12 (27.5 kg, 32.5 kg, 37.5 kg x 2)
- Close Grip Bench Press 12-12-8 (67.5 kg x 2, 87.5 kg)
- Standing Cable Triceps Extension 15-12-12-12 (Kiloya dikkat edemedim)
- Bench Dips 12-12-12-12 (Vücut ağırlığı, +20 kg x 3)
---
Bacak antrenmanında bir değişiklik yapıp önceden yorma sistemini deneyelim dedik. Leg Extension ile başlayıp arkasından Squat yapmak güzel oldu. Squata geçmeden sadece quadricepsleri hissetmek güzeldi. Kilo olarak çok bir düşüşe sebep olmadı. Tavsiyelerinize uyup paralelin altına inmeye çalışıyorum serbest squatta 3 haftadır. Eski maksimumumda değilim o yüzden şu an fakat yaklaştım.
Önceden yorma dışında programda yaptığımız tek değişiklik Walking Lunge yerine Hack Squat'ı denemek oldu. Quadricepsleri yakmak için etkili. Kalça ve hamstringleri de düşününce Walking Lunge daha cazip. Benim için tek dezavantaj sağ dizimin dışa dönüklüğü yüzünden sağ adımımı attığımda dengemi bozması.
En kolay kas ağrısını elde ettiğim bölge bacaklar. Bu hafta bacakta dahi ağrı olmadı. Özellikle bacak için alternatif program önerisi olan varsa çok iyi olur.
5. Gün
Bacak
- Hammer Strength Leg Extension 15-15-15 (30'ar kg, 35'er kg, 40'ar kg)
- Serbest Squat 12-12-10-8-6 (80 kg, 100 kg, 120 kg, 130 kg x 2)
- Romanian Deadlift 12-10-8-6 (80 kg, 100 kg, 120 kg x 2)
- Hack Squat Machine 12-12-12-12 (95 kg x 3, 105 kg)
- One Leg Curl 15-15-15-15 (40'ar kg, 50'şer kg, 55'er kg, 60'ar kg)
- Smith Machine Calf Raise 6*Max (40'ar kg x 3, 50'şer kg x 3)
---
Sonunda bugünkü göğüs antrenmanı detaylarına gelebildim.
Büyüme hedefinde olduğum için Bench Press'te normalde son iki sette yaptığım 8 ve 6 tekrarı 10'a mı çeksem diye düşünüyorum.
Gelecek göğüs programında Bench Press ve Incline Bench Press'i bir hafta bar bir hafta dumbbell ile uygulamayı düşünüyorum.
Göğüs programında veriminden şüpheli olduğum tek hareket en sonda yaptığımız hareket. Geçen hafta bahsetmiştim, hareketin ismini tam olarak bilmiyorum fakat iç göğüse etki etmesi için yapıyoruz. Önceki haftalarda daha düşük kilolarla çalışıyorduk, göğüsü pek hissetmeyip tricepsleri hissediyordum. Bu hafta daha ağır çalıştık, göğüsü daha iyi hissettim ama hala veriminden şüpheliyim.
1. Gün
Göğüs
- Bench Press 12-10-8-5 (100 kg, 120 kg x 2, 140 kg)
- Incline Cable Fly 15-15-12-12 (10'ar kg x 2, 12.5'ar kg x 2)
- Smith Machine Incline Bench Press 12-10-8 (25'er kg, 35'er kg, 40'ar kg)
- Cable Crossovers 15-15-15-15 (10'ar kg) (2 set aşağıya, 2 set ortaya)
- Incline Internal Dumbbell Press 12-12-12-10 (16'şar kg, 18'er kg, 22'şer kg, 24'er kg)
Abs
- Hanging Leg Raise & Hanging Knee Raise & Reverse Crunch 6 set (Ayağa ağırlık bağlayarak)
Üçlü setli, dev setli, iddialı bir karın programı öneriniz var mı ? Üçlü setlerden çok verim aldım fakat vücudum alıştı. Değiştirmem gerek.
Son olarak bugün fotoğraf çektirdim Men's Fitness dergisinin Mart ayı Fit Model yarışması için. Bir sorun çıkmazsa önümüzdeki hafta oylarınızı isteyeceğim

Yarışma için çektirdiğim fotoğrafları henüz kız arkadaşımdan almadım fakat onunla çektirdiğimiz bir fotoğrafı da ekliyorum. Spor sosyal hayatı olumsuz etkiliyor diyenlerin fikri değişir belki