154 ile 200 gr arası protein al antreman günleri 250 ye çıkabilirsin istersen![]()
Vucudunuzun herhangi bir yerindeki incelme yaptiginiz tekrar veya set sayilari ile ilgili degil kalori miktariniz ve makrolarinizi nasil ayarladiginiz ve nelerden sagladiginiz ile ilgili, genel olarak tekrar sayilarinin 8-12 araliginda olmasi yeterlidir gerisi buyuk oranda beslenme aliskanliginiz ve bir miktar genetik faktorler...Leg press , leg extension , squat , lunge , calf raise ve diger agirlikli bacak calismalarini cok agir olmamak kaydiyla orta siddet agirlik ve cok tekrar ysparsak ta mi bacak incelmez ?? 15-20 reps..3 yda 4 set gbi ???
Dedigin miktarlar cok asiri . Hele 250 gr proteini nasil onerdiniz sasiyorum . Genel itibari ile 1.5 gr kilo basina yeterli olur , cok yogun idman gunlerinde maksimum 2 gr /kg cikabilir. Ancak arkadasin bu miktarlara gerek duyacagini sanmiyorum, 1.5 gr /kg kafidir .154 ile 200 gr arası protein al antreman günleri 250 ye çıkabilirsin istersen![]()
Bende boyle biliyordum ama birkac bayan fitness model calisms programlsrina baktim Michelle lewin gbi onlar fazla tekrar yspiyolar buyuzdeb kfam karisti
Belli ki konu ile en ufak bir fikriniz yok bu nedenle tekrar rica ediyorum (daha oncede soylemistim) tavsiye verirken dikkatli olun lutfen, su ana kadar yazdiklarinizin neredeyse tamami hatali ve ne yazik ki bunlardan yola cikacak insanlar olacak, yanlis yonlendirme yanlis ve tehlikeli sonuclar dogurabilir, fikrinizi tabi ki belirteceksiniz ancak kesin yargilarla yapin edin demek yanlis.Bayanlar az zorluk çok tekrar,erkekler fazla zorluk az tekrar çalışır bu her hareket için geçerlidir bu nedenle erkekler için hazırlanan çalışma programlarını uygulamanı önermem![]()
bu ülkede bir çok hoca sporda ilk gününde insanlara split program veriyor ne genellemesinden bahsediyorsunuz?sadece bu konuda değil ben de başka konularda yanlış öneriler verdiğinize şahit oldum,beslenme konusunda da kendinizi baya bir geliştirmeniz gerekiyor.amacımız kırıcı olmak değil fakat yanlış öneriler açısından da created by loss'un bu söylediklerini tekrar okumanız gerekli.Erkeklerle bayanlar aynı programlar verilmesi ve uygulanması doğrumudur yani ? Pekçok fitness sporuyla uğraşan bayan arkadaşlarım var onların programlarından yola çıkarak bu izlenimleri edindim. Haklısınız belki protein miktarı açısından fazla protein almasını söyledim fakat kas kaybını en aza indirmesi için söylemiştim bunu yani fazla protein almaktan hiçbir zaman zarar gelmez diye düşünüyorum. Fazlası yağ olarak depolanıyor ama yağ ve karbonhidrata dayalı beslenmektense tercih edilebilir şahsen ben öyle yapıyorum ve gayet memnunum. Bu konularda hatam varsa neredeyse söyleyebilirmisiniz rica etsem ?
Belli ki konu ile en ufak bir fikriniz yok bu nedenle tekrar rica ediyorum (daha oncede soylemistim) tavsiye verirken dikkatli olun lutfen, su ana kadar yazdiklarinizin neredeyse tamami hatali ve ne yazik ki bunlardan yola cikacak insanlar olacak, yanlis yonlendirme yanlis ve tehlikeli sonuclar dogurabilir, fikrinizi tabi ki belirteceksiniz ancak kesin yargilarla yapin edin demek yanlis.
Erkeklerle bayanlar aynı programlar verilmesi ve uygulanması doğrumudur yani ? Pekçok fitness sporuyla uğraşan bayan arkadaşlarım var onların programlarından yola çıkarak bu izlenimleri edindim. Haklısınız belki protein miktarı açısından fazla protein almasını söyledim fakat kas kaybını en aza indirmesi için söylemiştim bunu yani fazla protein almaktan hiçbir zaman zarar gelmez diye düşünüyorum. Fazlası yağ olarak depolanıyor ama yağ ve karbonhidrata dayalı beslenmektense tercih edilebilir şahsen ben öyle yapıyorum ve gayet memnunum. Bu konularda hatam varsa neredeyse söyleyebilirmisiniz rica etsem ?
Sizin görüşünüzdür saygı duyarım fakat ben kendi uygulamadığım hiçbirşeyi hiçbirzaman önermedim. 4 yıldırda bu sporla uğraşıyorum standart olarak bilinenler in aksine kendi görüş ve tecrübelerime dayanarak yönlendirmeye çalışıyorum. Burda söylediğim herşeyi belli dönemler uygulamışlığım ve uyguladığım şeylerdir hatta bazıları uygulamaya devam ettiğim. Ve şuanda fiziğimin gayet iyi olduğunu düşünüyorum üniversite 1. sınıf öğrencisiyim ve ek iş olarak birkaç giyim mağzasının broşürleri için vücut mankenliği yapmıştım. Yakındada ek iş olarak İzmir Tenis Kulübünün fitness bölümünde yardımcı hoca olarak işe başlıyacağımbu ülkede bir çok hoca sporda ilk gününde insanlara split program veriyor ne genellemesinden bahsediyorsunuz?sadece bu konuda değil ben de başka konularda yanlış öneriler verdiğinize şahit oldum,beslenme konusunda da kendinizi baya bir geliştirmeniz gerekiyor.amacımız kırıcı olmak değil fakat yanlış öneriler açısından da created by loss'un bu söylediklerini tekrar okumanız gerekli.
Sizin görüşünüzdür saygı duyarım fakat ben kendi uygulamadığım hiçbirşeyi hiçbirzaman önermedim. 4 yıldırda bu sporla uğraşıyorum standart olarak bilinenler in aksine kendi görüş ve tecrübelerime dayanarak yönlendirmeye çalışıyorum. Burda söylediğim herşeyi belli dönemler uygulamışlığım ve uyguladığım şeylerdir hatta bazıları uygulamaya devam ettiğim. Ve şuanda fiziğimin gayet iyi olduğunu düşünüyorum üniversite 1. sınıf öğrencisiyim ve ek iş olarak birkaç giyim mağzasının broşürleri için vücut mankenliği yapmıştım. Yakındada ek iş olarak İzmir Tenis Kulübünün fitness bölümünde yardımcı hoca olarak işe başlıyacağımorada yararlı olsun diye bu siteden bilgi topluyorum ama bazı konulardada görüşlerimi belirtmekten kendimi alamıyorum kusurabakmayın. Bundan sonra öneri yaparken daha dikkatli olacağım uyarılarınız için teşekkürler.