Bench Press Kaç Basıyosunuz?(Kür Yapmamış Olanlar Lütfen)

ben makinede girdiğim için barı saymıyorum bar hariç;
1.set; 40kg - 12 tekrar
2.set; 50kg - 8-10 tekrar
3.set; 60kg - 5-6 tekrar
4.set; 70kg - 3-4 tekrar

ben; 52 kg 1.70boy

o günkü enerjime göre tekrarlar 1 assağı yukarı oynayabiliyor son 1 ayımdaki bench pressler böyle..

Ara vermeden once 80 basiyordum destekli.
8 ay ara vermek zorunda kaldim, 1 aydir tekrardan calisiyorum 70 misi zorlanarak basiyorum.
toparlanma surecinde en agir yanit aldigim hareketler bench ve leg press oldu.
Onun disindaki tum hareketlerde birakmadan evvelki agirligimi yakaladim, bazilarini da arttirdim.[DOUBLEPOST=1424792679][/DOUBLEPOST]

6. ay bitti . 75.5kg(bar dahil) ile 3*15 bench çalışıyorum. 1 hafta önce 115kg ile 1*3 yaptım ama bu şekilde çalışmıyorum yaşım 41 olduğundan herhalde dirseklerimi incitmek istemiyorum. korkuyorum açıkçası basit bi dirsek ağrısı bile haftalarca sürüyor ve yüksek tekrarlı çalışmak özellikle squat mesela 55kg ile 3*20 yapıyorum resmen yarım kilo yağ gidiyor squat bittiğinde :))))

Bench press i daha 2-3 kere yaptım yeni başladım benche.
Şuan rekorum 50 kg X 5.
Kendi kilom 61
[DOUBLEPOST=1425831957][/DOUBLEPOST]Bench press i daha 2-3 kere yaptım yeni başladım benche.
Şuan rekorum 50 kg X 5.
Kendi kilom 61

Son düzenleme:
Bench press i daha 2-3 kere yaptım yeni başladım benche.
Şuan rekorum 50 kg X 5.
Kendi kilom 61
[DOUBLEPOST=1425831957][/DOUBLEPOST]Bench press i daha 2-3 kere yaptım yeni başladım benche.
Şuan rekorum 50 kg X 5.
Kendi kilom 61
Kilona göre başlangıç için çok iyi bir rakam.

Valla millet ne basıyormuş be :D ben anca 52.5 kg bar dahil 3x12 :D utanıyom bir de 1 yıl olacak program mı değişsem napsam
kendimi bildim bileli şınav çekerim yaşım 42 ye geliyor. 16-17li yaşlarda durmadan 80-85 ve saatte 300-320 şınav çektiğim olurdu. ama sadece şınav. şimdi 41 yaşında vg çalışmaya başlayınca en güçlü yanımın benchpress olduğunu gördüm yani vücudumun diğer yönlerine göre. bence biraz alışkanlık biraz genetik birazda çalışma. bench az basıyo olabilrsiniz ama belkide bacaklar iyidir yada ne bileyim uzun mesafe koşmaya yatkınsınızdır. bu utanılacak bişey değil. bende 1km den fazla koşamıyorum mesela.

kendimi bildim bileli şınav çekerim yaşım 42 ye geliyor. 16-17li yaşlarda durmadan 80-85 ve saatte 300-320 şınav çektiğim olurdu. ama sadece şınav. şimdi 41 yaşında vg çalışmaya başlayınca en güçlü yanımın benchpress olduğunu gördüm yani vücudumun diğer yönlerine göre. bence biraz alışkanlık biraz genetik birazda çalışma. bench az basıyo olabilrsiniz ama belkide bacaklar iyidir yada ne bileyim uzun mesafe koşmaya yatkınsınızdır. bu utanılacak bişey değil. bende 1km den fazla koşamıyorum mesela.

Ağırlığı gözümde çok büyütüyorum belki de çalışıyorum önceden bayağı terlerdim şimdi o da yok alıştım galiba.

40+40+bar 10-12 (günüme kaç öğün yediğime nasıl uyuduğuma göre) 95 kiloyum
3er ya da 5er kilo arttırarak 2şer 3 er tekrar azaltarak basmam gerekip gerekmediğini hissetmeme göre 4-5 set
Tabi ki önce benchle başlamışsam
Ne hikmetse dumbbellla ben basamıyorum max 35 kilo 10 tekrar filan sanırım ayak uyduramadım ben dumbela.
50 kilo adamlar ne basıyorlarmış yahu bende bir sıkıntı mı var acaba.

3. Ayım şuanlık 30-35 kg. civarı basıyorum. 1 Ay sonra 50-60 kg. rahat görürüm her hafta artıyor çünkü :D[DOUBLEPOST=1430597452][/DOUBLEPOST]3. Ayım şuanlık 30-35 kg. civarı basıyorum. 1 Ay sonra 50-60 kg. rahat görürüm her hafta artıyor çünkü :D

kim ne derse desin kendi agirligini geciyorsan sikma kendini

Back
Yukarı