Slm
16 senedir BB yapiyorum. ve 4 sene aradan sonra tekrar basladim ve su an 5 aydir BB yapiyorum.
Bb'yi burakmadan önce bench'de 200kg bir defa bastim ve 160kg 8defa basiyordum.
Simdi ise 160kg 4-5defa basabiliyorum
Ara verdikten sonra gögüsüm sarkmaya basladi, bu nedenle gögüs programim normal gögüs programlarindan cok farkli, ve calistigim agirlik maksimum 120kg (gügüsü toparlamak icin)
Bu arada boyum 192cm atramani burakmadan önce 115kg'idim simdi 107kg'yum. yani dört senede rahat bir 10kg vermistim. kalip var ama volume biraz kayip olmus durumda. omuzlar cökük gögüsler sarkik. kollar ve sirt/bel ayni büyüklükte. buda genetik yapidan kaynaklanan birsey.
Baslik iyi ama ne kadar agir kaldirmak degilde, dogru yapmak ve sakatlanmadan yapmak önemli. Benim gögüsüm gercekten büyüktü, ama buraktiktan sonra farkettimki, büyük gögüsün cok desavantaji var, yani sarkiyor ve önceden kas volumu olan yerleri yag aliyor.
Dedimya 5 aydir antraman yapiyorum, formum cok güzel vücut seklini almak üzere (ancak yaz 2010'a eski halime dönerim) ama gögüslerdeki yagin gitmesi bir ömür aliyor.
Diyecegim su, BB güzel bir spor ama kesinlikle benim gibi birden burakmayin.
burakilacaksa yavas yavas, ve hala evde bile sinav cekmek laazim, yadegilse durum vahim olur
herkese saygilar ve bassarilar
ayriyetten
omega 3-6-9 ve glutamin'i almayi ihmal etmeyin. hem kemikler, damarlar ve hkslar icin iyi, hemde eklem yerlere cok ama cok faydasi var.
hele hele benchi cok yapan kisilerin dirseklerinde agri olma ihtimali cook.
%80-85'inde dirsek agrisi var.
%95'inde omuz agrisi var