Bench Press Kaç Basıyosunuz?(Kür Yapmamış Olanlar Lütfen)

galiba en çömez ve en zayıf olan benim ben bench press i makinede yapıyorum yaşım küçük olduğundan mı acaba çok merak ediyorum boy 183 kg 75 makinede son set 40 kg 6 tekrar bile zor çıkıyor hatta bazı günler 40 kiloyu öne bile çekemiyorum acaba yaşımın verdiği güçsüzlükten mi yoksa ek bir ürün kullanmadığımdan mı?

bar 10 kg..barı hesaba katmadan
1. set 20 kg x 10
2. set 30 kg x 8
3. set 40 kg x 6
4. set 50 kg x 4

2 ayda bu hale geldim :)

yaş 21 , kg 83,boy 181,4. ay

şu an sıkıştırma ve yakmaya yönelik çalışıyorum

barsız;

1. set- 20 kg X 25
2. set- 25 kg X 25
3. set- 28 kg X 20
4. set- 30 kg X 15
5. set- 35 kg X 10

Son düzenleme:
Slm

16 senedir BB yapiyorum. ve 4 sene aradan sonra tekrar basladim ve su an 5 aydir BB yapiyorum.
Bb'yi burakmadan önce bench'de 200kg bir defa bastim ve 160kg 8defa basiyordum.
Simdi ise 160kg 4-5defa basabiliyorum
Ara verdikten sonra gögüsüm sarkmaya basladi, bu nedenle gögüs programim normal gögüs programlarindan cok farkli, ve calistigim agirlik maksimum 120kg (gügüsü toparlamak icin)
Bu arada boyum 192cm atramani burakmadan önce 115kg'idim simdi 107kg'yum. yani dört senede rahat bir 10kg vermistim. kalip var ama volume biraz kayip olmus durumda. omuzlar cökük gögüsler sarkik. kollar ve sirt/bel ayni büyüklükte. buda genetik yapidan kaynaklanan birsey.
Baslik iyi ama ne kadar agir kaldirmak degilde, dogru yapmak ve sakatlanmadan yapmak önemli. Benim gögüsüm gercekten büyüktü, ama buraktiktan sonra farkettimki, büyük gögüsün cok desavantaji var, yani sarkiyor ve önceden kas volumu olan yerleri yag aliyor.
Dedimya 5 aydir antraman yapiyorum, formum cok güzel vücut seklini almak üzere (ancak yaz 2010'a eski halime dönerim) ama gögüslerdeki yagin gitmesi bir ömür aliyor.
Diyecegim su, BB güzel bir spor ama kesinlikle benim gibi birden burakmayin.
burakilacaksa yavas yavas, ve hala evde bile sinav cekmek laazim, yadegilse durum vahim olur;)

herkese saygilar ve bassarilar

ayriyetten
omega 3-6-9 ve glutamin'i almayi ihmal etmeyin. hem kemikler, damarlar ve hkslar icin iyi, hemde eklem yerlere cok ama cok faydasi var.
hele hele benchi cok yapan kisilerin dirseklerinde agri olma ihtimali cook.
%80-85'inde dirsek agrisi var.
%95'inde omuz agrisi var

boy:184 cm kg:85

50kg 12 tekrar
70kg 10 tekrar
90kg 8 tekrar (son 2 tekrar yardımlı)
110kg 6 tekrar (6 tekrarda yardımlı)

boy:184 cm kg:85

50kg 12 tekrar
70kg 10 tekrar
90kg 8 tekrar (son 2 tekrar yardımlı)
110kg 6 tekrar (6 tekrarda yardımlı)

vtecan setler arasındaki kilo farkı her set başına 20 kilo ya denk getirmişsin. en fazla setler arası 10 kilo yu aşma derim. zaten girdiğin ilk sette 50 kiloyu tahminimce çok rahat çıkarıyorsun. böyle olması muhtemel. ama sen yinede 10 u geçme 5 yaparsan kilo aralığını zorlanabilirsin belki psikolejik açıdan da seni rahatsız eder, son sette 100 4 tekrar çıkaracakken çıkaramassın fakat gelişim daimi olur kesinlikle. bunu sen vücudun performansına göre ayarlamalısın istersen birde şöyle dene.

70 kg: 12 tekrar
80 kg: 10 tekrar
90 kg: 8 tekrar
100 kg: 6 tekrar

eminim daha iyi çalışacak göğüste pump u hissedeceksin.

bench preste 5 set gırıyorum kılolar

1.set:60kg*10
2.set:80kg*8
3.set:100kg*6
4.set:115kg*6
5.set:60KG*15
bu arada kılom 95 ve bulk donemındeyım bu sporu 1 yıldır yapıyorum

bastıgım kılolar degıstı bende yenıleyım dedım

1.set:60kg*12
2.set:80kg*10
3.set:90kg*8
4.set:110kg*6
5.set:130kg*4

kıloda degıstı su anda kılom 100 spordada 15.ayım
ve hala bulkum:D

1.set:45kg*10
2.set:45kg*10
3.set:65kg*3
4.set:55kg*4
5.set:55kg*4

Bu sporu 2 ay 3 haftadan beri yapıyorum.
18 yaşındayım. Boyum 1.80(miş):) Kilom 77.
Daha önce spor altyapım var.

başlayalı 4-5 ay oldu 69 kg ken son sette 55kg + barı 5 kez basa biliyordum. kendi vucut ağırlığımın iki katını kaldırmak için nasıl çalışmalıyım?

20x8
30x8
40x6
50x6
60x4

2ay 2hafta Boy:1.70 Kg:70 ben tek çalıştıgım için fazla girmeye biraz korkuyorum üstümde kalır diye yaz döneminde 1kaç arkadaşı kandırırsam bu agırlıkıları cok daha güzel artırıcam inş.

kilo basmadan önce isiniyorum haltersiz ayakta sonra

60 kilo 20 defa
100 kilo 15
110 kilo 10
120 kilo 7 yada 8 deisiyor
130 kilo 6
en son 150 bir kere basiyorum
son olarak 60 kiloyla pumpin
tabi bunlari suplementsiz yapiyorum bu ay yani haziranda suplemente basliyorum kreatin amino asit mega mass ve protein tozu :)

1 ayda 50-60 kilo ile set yapan arkadaşlar nasıl beceriyorlar anlamış değilim. bu spora başlamadan önce başka bir sporla uğraşmadıysanız hamallık geçmişiniz falan olmalı.

vücut geliştirmeye ilk başladığınızda 1-2 hafta adaptasyon dönemi olur. bu dönemde vücudunuz ağırlık kaldırmaya yeni yeni alışır. ve çok üstün bir tarafınız yoksa bir ayın sonunda anca ağırlıkları kaldırmaya başlarsınız. 1 ayın sonunda 60 kiloyu oradaki tutacaklardan aldığın anda ne bileklerin, ne de arka kolun o gerilime dayanır ve daha göğüslerine alamadan suratında patlar bar... en azından ben böyle düşünüyorum. benim bulunduğum salona gelen kişiler 3-5 ayda anca set yapmaya başlıyorlar 60 kiloyla.

6 sene önce 6-7 ay boyunca yapmıştım. çok dağınık ve acemice çalıştığım için ancak 50 kiloyla falan 10 tekrar çıkartıyordum. az buçuk alt yapım vardı yine de. bildim bileli de şınav çekerim zaten... neyse 2 ay oldu vücut geliştirmeye ciddi olarak başlayalı, her türlü püf noktasını araştırarak beslenmeme inanılmaz dikkat ederek yapıyorum. 2 ay 1 hafta oldu ve şu anda 50 kilo ile 8 tekrar, 60 kilo ile de 2 tekrar çıkartabiliyorum... Tabi Allah vergisi gücüm ya da sallama yeteneğim olsaydı 100 kilo kaldırdığımı da söyleyebilirdim :p bizim buralardakiler aylarca çalışmasına rağmen çok güçsüz, forum ahalisi ise 1 ayda canavar oluyormuş.

bence sen yanlis yoldasin 50 kilo ile 8 tekrari yoldan herhangi birini cevirsen rahatlikla yapar yada kac kilosun anlamadim 45 mi1. ayin sonunda 60 kiloyu aldigimiz anda senin dedigin gibi suratimizda patlamaz 60 kilo nedirki yav anlamadim gitti sanki 200 kilodan bahsediyrsun bence sen dalga geciyorsun ben bir cok konuda gecmisimden bahsettim
bu isi 20 sene önce yapiyordum biraktim fakat genede agirlik calismalarim oluyordu bir
spor merkezine yazilmadan ve su an birbucuk ay oldu bir salona yazildim 20 sene aradan sonra

Enver ben sana yönelik demedim orada yazdıklarımı. Senin ne kadar süredir bu sporu yaptığın yazmıyordu bile... Nasıl yorumda bulunabilirdim ki? Şimdi 20 sene önce bıraktığını söylüyorsun... 1.5 ayda 150 kg bastığını söylüyorsun. Ne diyebilirim ki... Her halde 20 sene öncesinin balkan şampiyonuydun bıraktığında.

Daha önce spor yapmamış biri 50 kilo 8 tekrar yapamaz ya nereye yapıyor? Ha yapan çıkar mutlaka ama 100 kişiden biri... O da doğuştan şanslı olandır.

Hayır 50 kg ya da 60 kgda 8 tekrarlı set hatta 200 kg bir kez kaldırmak yapılmayacak ağırlıklar değil. Ancak bir ayda bunlar nasıl yapılabilir ki?

Sokaktaki vatandaş (ortalama bi kişi, yeni başlayanları gözlemlediğim için söylüyorum) 8 tekrarı ancak 30 kiloyla kaldırır... Bu spora neredeyse eş zamanlı olarak 5-6 arkadaş başladık 2 aydır. Başta en fazla 30 kiloyla yapabiliyorduk seti. Ve dediğim gibi göğüsten çok bilek ve arkakollar zayıf kaçıyordu o zamanlar. Göğüs kaldırabilecek olsa bile bunlar su koyuveriyordu. 79 kiloyum, 1.86 boyundayım: en fazla 60 kilo kaldırabiliyorum, geçmişte yapmış olmama rağmen 2 aydır tekrar yapıyorum.

Son düzenleme:
ilk bir iki hafta bende 60 kiloyu gecmedim fakat her gögüs antrenmanina basladigim zaman kilolar cok hafif gelmeye basliyor vücut resmen agirlik ver diyor ekle ekle diye bagiriyor
:) bence vücuduna kulak ver karsilik vermiyorsa hic zorlama bu isi yapmak istiyorsan kilo almani tavsiye ederim

Back
Yukarı