Bench Press Kaç Basıyosunuz?(Kür Yapmamış Olanlar Lütfen)

artış kaydettim hemen yazayım dedim :)

60 kg 12 tekrar
65 kg 10 tekrar
70 kg 8 tekrar
75 kg 6 tekrar
100 kg 4 tekrar
110 kg 3 tekrar
125 kg 1 tekrar

Boy:1.75
Kilo:65kg
45-50 kiloda 12 tekrarla başlarım,80 kiloda 6 tekrarı nizami yaparım,çok zorladığım zaman 90 kiloda 3 çıkarabiliyorum.

ben fazla zorlamadığım zaman 400 kilo basıyorum.zorlayınca 450ye çıkıyor.

yaş 15 boy 1.81 kilo 63

ilk set 20 x 15 - ısınma
ikinci set 50 x 8
üçüncü set 60 x 8
dördüncü set 70 x 6
beşinci set 80 x 4-6

bar 10 kg .

Arkadaşlar , 20 kg bar olmak üzere ; 20 + 20 ağırlıkla birlikte toplamda = 60 kg ile nizami olarak 3*8 yapıyorum . buraya kadar herşey iyi güzel ..
fakat ağırlığı 25 + 25 yaptığımda ( toplamda 70 kg oluyor) doğru düzgün barı kaldıramıyorum bile.Haftalardır bunu aşamadım.Mutlaka başımda birini bulundurup yardım ettirmeme rağmen hep aynı hep aynı :(
göğüslerim de en zayıf noktam , ben en çok göğüslerimin gelişmesini isterken en az onlar gelişiyor :S
bu ağırlığı nasıl aşıp artırabilirim arkadaşlar önerisi olan var mı ??

Hocam İyi günler. Benim size bir sorum olacaktı. Ben bu zamana kadar protein destekli karbonhidrat kullandım ama pek düzenli kullandığım söylenemez çünkü besinlerden bu ihtiyacımı karşıladım diyebilirim ama onun yanında 2 ay boyunca antrenman öncesi 1 öğün ve sonrası 1 öğün olmak üzere hardline ın l-glutamine 100 kapsül ü kullandım. gayet de yararını gördüm diyebilirim. Fakat şimdi yine aynı firmanın creatine ni aldım l-glutamine ile beraber fakat nasıl kullanacağım konusunda tereddütlerim var. Antrenman öncesi 1 öğün yani 2 kapsül creatine sonraı ise 1 öğün yani 2 kapsül glutamine mi alsam diye düşünüyorum. Bu konuda gerçekten iyi bir fikire ihtiyacım var. Açıkcası günde 3 öğün birinden 3 öğün birinden alma yanlısı falan da değilim. Ortalama 3 gram almanın yeterli olduğunu hissedebiliyorum glutamine tecrübemden.

Arkadaşlar , 20 kg bar olmak üzere ; 20 + 20 ağırlıkla birlikte toplamda = 60 kg ile nizami olarak 3*8 yapıyorum . buraya kadar herşey iyi güzel ..
fakat ağırlığı 25 + 25 yaptığımda ( toplamda 70 kg oluyor) doğru düzgün barı kaldıramıyorum bile.Haftalardır bunu aşamadım.Mutlaka başımda birini bulundurup yardım ettirmeme rağmen hep aynı hep aynı :(
göğüslerim de en zayıf noktam , ben en çok göğüslerimin gelişmesini isterken en az onlar gelişiyor :S
bu ağırlığı nasıl aşıp artırabilirim arkadaşlar önerisi olan var mı ??

Hocam kendim iyi beslenmediğim halde öğüt veriyorum sana :badgrin: .. İyi beslenmeyle alakalı bence bu durum birkaç yerde böyle okudum bol protein alman lazım

Herkes 60 ile 150 arası kaldırıyo Benim 4. ayım ben neden 20 den fazla kaldıramıyorum :D Yaş:16 Boy:1.86 Kilo:87 güçsüzmüyüm neyim anlamadım :D

Herkes 60 ile 150 arası kaldırıyo Benim 4. ayım ben neden 20 den fazla kaldıramıyorum :D Yaş:16 Boy:1.86 Kilo:87 güçsüzmüyüm neyim anlamadım :D

sorunun cevabı sabır , biraz daha sabret ...thums:

sorunun cevabı sabır , biraz daha sabret ...thums:
sabır güzel şey ama 4 ay boyunca aynı ağırlıklara taklıp kalmak soru işareti.

5 aydan sonra destek besin olarak protein tozu alabilirsin + günlük beslenmende dışardan en az 50-60 gr protein al protein tozundan da 40 gr protein al yaklasık 100 gr aldığın zaman gelişmedeki farkı sende göreceksin ;)

100 gr tavukta 20 gr protein
100 gr yumurta beyazında 20 gr protein (7 adet)
100 gr yağı süzülmüş konserve ton balığında 25 gr protein

bu şekilde değişmeli olarak günlük besin ihtiyacını bunlardan karsılayabilirsin. biraz arastırmayla bunların daha fazlasına ulasabilirsin elinde interne gibi bir nimet varken ulasamaman imkansız :)

sabır güzel şey ama 4 ay boyunca aynı ağırlıklara taklıp kalmak soru işareti.

5 aydan sonra destek besin olarak protein tozu alabilirsin + günlük beslenmende dışardan en az 50-60 gr protein al protein tozundan da 40 gr protein al yaklasık 100 gr aldığın zaman gelişmedeki farkı sende göreceksin ;)

100 gr tavukta 20 gr protein
100 gr yumurta beyazında 20 gr protein (7 adet)
100 gr yağı süzülmüş konserve ton balığında 25 gr protein

bu şekilde değişmeli olarak günlük besin ihtiyacını bunlardan karsılayabilirsin. biraz arastırmayla bunların daha fazlasına ulasabilirsin elinde interne gibi bir nimet varken ulasamaman imkansız :)

Tavsiyelerin için teşekkürler.. Para biriktiriyorum protein tozunu alıcam zaten kafama koydum hergün yumurta yemekten sıkıldım :D Ve forumda bench press teki agırlıgı arttırmak için püff noktalar vardı onları okudum denicem bakalım olucak mı ? :D

Buğün rekor Denemesi Yaptım 90 kaldırdım ve 3 set ... 90 90 90 Ama makinede yaptım bunları fark edermi ? :D

FArk edermi Derken makine de 100 kaldırmakla Normal 100 kaldırmak arasında fark vardır herhalde sonuçta makinede 100 kilo direkt olarak kalmıyo galiba çark mı deniliyo onlara kaldırmayı kolaylaştırıyo ya ondan dedim :)

Back
Yukarı