Bench Press denemesi ( doğru yapıyor muyum hareketi?)

Chevq

Üye
[YOUTUBE]LOHad4DNDO4[/YOUTUBE]
54 kg ile yapıyorum abilerim.
doğru mu acaba?
videoyu 3. sette çektim. daha doğrusu 3. sette aklıma geldi çekmek.
o yüzden tekrar sayısı biraz az.
zamanla ağırlıklarıda arttırıcam fakat yardımcı yok boğazıma düşse ölecem gidecem o yüzden bu kiloyu arttırmaktan korkuyorum.
herneyse abilerim hareketi doğru yapıyor muyum?

biraz daha yavaş,kolları kilitlemeden olması lazım.

hareketi biraz yavaş yap yedire yedire onun dışında doğru yapıyorsun insanları yanlış yönlendirmeyin diyen arkadaş bu şekilde hızlı çalıştığı taktirde sadece kanı pompalamakla kalır negatiflerde tepki almak için kollar kilitli şekilde yavaş ve nizami olunmalıdır

videoyu burdan izleyemiyorum ancak hızlıda yapılabilir yavaşta vucudun antremanın hedefin durumuna göre.
çok geniş tutmak golfçü dirseği sakatlanmasına sebebiyet verebilir özellikle yüksek aığırlıklarda
kilitlemekte eklemleri ilerde sıkıntıya sokabilir
ama hepsinde bilir bilir bili diyorum çünkü 2+2 4 olmuyor her zaman
ronne dirsekleri kitlemez hatta barı kaldırıp kaldırmadığı bile zor anlaşılır ama adamın göğüsler dev gibi
şimdi o yanlış yapıyor diyemeyiz
tam tersini yapıpta dev gibi olanlarda var o zaman onlarda yanlış yapmıyorsa demekki ikisindede kas oluşturmak senin elinde ancak ikisiylede kas oluşuyorsa neden çok geniş tutup dirsekleri kilitleyip eklemlerimi bozayımki?
sesli düşündüm

videoyu burdan izleyemiyorum ancak hızlıda yapılabilir yavaşta vucudun antremanın hedefin durumuna göre.
çok geniş tutmak golfçü dirseği sakatlanmasına sebebiyet verebilir özellikle yüksek aığırlıklarda
ronne dirsekleri kitlemez hatta barı kaldırıp kaldırmadığı bile zor anlaşılır ama adamın göğüsler dev gibi
tam tersini yapıpta dev gibi olanlarda var o zaman onlarda yanlış yapmıyorsa demekki ikisindede kas oluşturmak senin elinde ancak ikisiylede kas oluşuyorsa neden çok geniş tutup dirsekleri kilitleyip eklemlerimi bozayımki?
sesli düşündüm

bende ilk mesajımda belirttim sagolsun boksbody de belirtmiş,eklemlerin kilitlenmesini dogru bulmuyorum.kendisi cok sakatlık geçirmiş birisi tavsiyem onun söylediklerini dikkate almanız.

hareketi biraz yavaş yap yedire yedire onun dışında doğru yapıyorsun insanları yanlış yönlendirmeyin diyen arkadaş bu şekilde hızlı çalıştığı taktirde sadece kanı pompalamakla kalır negatiflerde tepki almak için kollar kilitli şekilde yavaş ve nizami olunmalıdır

videoyu koyan kişi bu sporda yeni olduğu için yanlış yönlendirilmemesi gerektiğini belirttim.. Çünkü seninde dediğin gibi negatifi kontrollü yapması gelişimi için çok daha avantaj sağlar..

kollarının genişligi iyi ağarlıgı arttır rahat yapıyorsun kassın vücdun yansın
birde tam gögüsün üzerine indir kaldır öle daha iyi yakar

Bugüne kadar eklemleri hep kilitleyerek çalışırdım ğöğüslerimden çok bileklerim ve tricepslerim hareketi yerdi fakat 2 haftadır kolumdaki ağrıyla beraber kilitlemeden çalışmaya başladım hafif de coleman edasıyla yapıyordum sanki bu spora yeni başlamış gibiyim ikinci gün üçüncü gün hatta dürdüncü gün oldu ve hala göğüslerim gelişme ağrısı yapıyor. Bu beni çok motive etti. Ve daha fazla basmaya başladım. Bundan sonra kilitlemeden hafif coleman tarzı kaldırıyorum. Ve kolumda ki ağrı geçti. Bu şekilde göğüslerim çok daha fazla yanıyor.

Yani boksbody nin dediği gibi 2+2=4 değil.

Son düzenleme:
sesli düşündüm

abi sesli düşündünde simdi benim napmam lazım onu anlamadım :D

kollarının genişligi iyi ağarlıgı arttır rahat yapıyorsun kassın vücdun yansın
birde tam gögüsün üzerine indir kaldır öle daha iyi yakar

eyw hocam elimden geleni yapıcam.
ağarlığı arttırırsam ölüm riski var :S
boğazıma düşer maazAllah .
bu düşsse bundada pertim çıkar ama yinede kurtulma şansım var.
111 115 kg arasıyım hocam
sence kaç gb basmam lzm

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 04:08 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 03:38 ----------

bende ilk mesajımda belirttim sagolsun boksbody de belirtmiş,eklemlerin kilitlenmesini dogru bulmuyorum.kendisi cok sakatlık geçirmiş birisi tavsiyem onun söylediklerini dikkate almanız.

hocam yanlış anlamada eklem kilitlenmesi ne demek ?

-tutuş genişliği konusunda yapacak bir şey yok, ev tipi benchlerde böyle içeriden tutamazsın zaten ora aşırı dar oluor, normal tutunca da biraz açık tutuş oluyor mecbur ama o da iyidir sorun etmez.

-biraz yavaş yap diyenler olmuş izlediğim bilgisayar kastıgı için pek anlayamadım ama yavaş yapmak çok önemllidir gelişim için onu dikkate al...

-3. sette 12-13 civarı kaldırdın ve az diyorsun. ilk set 12 sonra 10 10 8 tekrar şeklinde yap
yani 3. set senin gücüne göre hafif ağıırlık takmışsın bence (yavaş yapınca bu ağırlık uygun olabilir ama)

-kameranın açısından pek anlayamadım ama, benchi göğüsüne değdirecek kadar indirme. bende ilk başladığımda asıl böyle yapılır diyordum. ama ğırlıklar 100 kiloya yaklaştıkça anlıyorsun ki olacak gibi değil göğüse değdirmek. değdirmeden yapınca daha verimli gelişme oluyor. alıştığın şeyden geri dönmeye ugrasacaksın...

Back
Yukarı