Bench Press boy gelişimi engeller mi?

Bench press hareketi boy uzamasını engeller mi?Özellikle büyüme çağındayım 16yaş ! Bele basınç yapmadığı için boy gelişimini engelleyeceğini düşünmüyorum ! örneğin 45 kgden bişi olur mu?

Vücut eklemlerini zorlayacak kemiklere baskı yapacak ağırlıkları kullanmamanı tavsiye ederim çalışıyorsan düşük ağırlıklar ile kemiklere fazla baskı yapmadan çalışabilirsin özellikle squat'ı düşük ağırlıkla yapmanı tavsiye ederim.Özellikle gelişim çağındaki 16-17-18 yaşlarındaki gençlerin çok yüksek ağırlıkları kullanmaları nedeniyle vücut uzama yerine genişlemeye yönelik kemik gelişimi devam ediyor.

Bent over barbell row da 30kg
Shoulder, arnold presslerde 10kg
Bent over Dumbble row larda 15kg
Bu agirliklari kaldirdiktan sonr 10snlik belimde agri hissediyorum
Ama antreman sonrasi,dinlenme gunleri hic agrim olmuyor ama yinede barfiksim yok ve sirt imi baska sekilde calistiramiyorum boyum 1.75 yasim 15
Bacak calismiyorum ozellikle belimi daha da beter etmemek icin
Evde calistigim icin leg curl gibi makinelerim de yok ama duzenli uyuyup besleniyorum,pek alakasi yok ama yinede sakallarda cikti yavas yavas ;D
Sizce boy uzamasi negatif etkilenir mi?

Belimde ağrı hissediyorum diyorsun ozaman o ağırlıklar senin için yüksek biraz daha düşür.Bol bol gerdirme hareketleri yap barfiks çek veya barfiks demirinde antrenman sonunda asılı kal ayaklarını yerden kes 1 dk bekle sonra tekrar yap.

Belimde ağrı hissediyorum diyorsun ozaman o ağırlıklar senin için yüksek biraz daha düşür.Bol bol gerdirme hareketleri yap barfiks çek veya barfiks demirinde antrenman sonunda asılı kal ayaklarını yerden kes 1 dk bekle sonra tekrar yap.
Agirliklari dusurursem sirtim gelismeyecek cunku bu agirliklarda gelistigimi hissediyorum,zorlandigimi hissediyorum.hareketleri dogru ve nizami yaptigimi biliyorum bu agirliklarla 12 tekrar a cikiyor agirliklari azaltirsam tekrar iyice artacak :S
Ayrica yukarda yazdim barfiksim yok

Valla arkadaşım sana şunu söyleyebilirim 14 yaşında başladım ben bu spora 16 yaşımda sonra boyum 1 bilemedin 2 cm uzadı uzama duruyor belli bir müddet sonra çünkü vücut kemiklerin gelişimi için değil kasların gelişimi için hareket ediyor ailem'de herkezin 1.85 boyu var bir ben 1.75 boy ile kaldım seçim senin karar senin.Antrenör'ün ile görüş bu konuyu yardımcı olsun sana.

Valla arkadaşım sana şunu söyleyebilirim 14 yaşında başladım ben bu spora 16 yaşımda sonra boyum 1 bilemedin 2 cm uzadı uzama duruyor belli bir müddet sonra çünkü vücut kemiklerin gelişimi için değil kasların gelişimi için hareket ediyor ailem'de herkezin 1.85 boyu var bir ben 1.75 boy ile kaldım seçim senin karar senin.Antrenör'ün ile görüş bu konuyu yardımcı olsun sana.
Evde calisiyorum antranorum kendimim :p
Onun disinda ben baslayali 3 ay oldu ki sirt konusunda endiselerim onceden daha coktu o yuzden ilk 2 ay sirt calismadim
Ve son 6-5 ayda yaklasik 4 cm uzadim

Back
Yukarı