Ben istisnayım abi heralde 3 aydır böyle yapıyorum zaten yerinde sayıyo göğüsYanlıştır tabi + olanlarda dahil mi yoksa alternatif olarak mı sunuluyo gerçi onuda anlamış degilim ama , 4 tane press art arda bunu kaldıramaz herkes kaldırsa bile toplamda 7 hareket gögüs giren birini tanımıyorum![]()
Sorun değil ama yani decline bench press yani aşağı doğru eğik şekilde yapılan press yerine dips yapabilirsin dips bende başta zorlanıyodum 1-2 haftada alıştım şimdi gayet iyi yapıyorum aynı barfiks gibi işte 3 press e fazla diyolarsa bi bildikleri vardır demek kiBarla yapıyorum , Öncelerden bi kaç ay yapmıştımda pek temel olduğu söylenemez. Yanlış yol izlemek istemiyorum salonda hocada yok. Dips'i hiç denemdim vücut ağırlığıyla olcağı için şimdilik zornalabilirim. Asıl merak ettiğim 3 pres fazle diyorlar ama yapsam yapmaya devam etsem zararı olurmu benim öğrenmek istediğim bu aslında. Foruma konu açtım upladım upladım yorumda yok mecbur konunuzn altından sordum bende![]()
1 ay barla diğer ay dumbell la yapıyorum 2 ay sonra programı tazeliyorum fly yerine cable crossevers dipsin yerine delice bench press pullover genelde kalıyor yada hiç almıyorum incline yerine reserve bench press ama bench press vazgeçilmezdir hiç çıkarmadım salona gitme imkanım yok onun için butterfly yapamıyorum salonda iseniz yapmanızı tavsiye ederim...Bence bu program iyiymiş bak
bench press
fly
incline bench press
pullover
dips
çok fazla zarar vericeğini düşünmüyorum temelin iyiyse 1.5 ay falan faso fiso![]()
[DOUBLEPOST=1388615555][/DOUBLEPOST]Sen pressleri neyle yapıyodun ? Barla mı Dumbell a mı ?
forudma yeniyim ama bu konu hakkında makale okumustum...siz kendi gelişiminizi kendiniz yavaşlatıyorsunuz...bir antreman programında hem 4 press var bence yanlış 2 en idealidir.spordan önce bsn no explode çakıyorum 1-1.5 saat arasını fişek gibi geçirtiyor vallaha. Bir hareketten öbür harekete geçerken "yoruldum, öbür tarafta bu kas grubunu kullanan bir hareket yapmıştım kaslarım yorulmuş" falan filan yok. Aynı hareketi ideal ağırlıkla 10 sette girecek gücü yakalıyorsun manyak bir şey.
Benim göğüs programım yoğundur biraz şimdi okuyunca yanlış mı yapıyorum acaba diye düşünmedim değil.
bench press bar
incline press bar+dumbell
decline press bar
pull over
dips
bazen gaza gelim benc ve decline da barın yanında dumbell la da press yapıyorum 8 harekete kadar çıktığım olur. Spor sırasında lak laka pek yer vermem hareketlere girerim 30sn den fazla dinlenmem. Benim göğüslerimde çok yağlanma vardı 3 haftada 104'ten 101'e kadar da indim. Bu sırada ağırlıklardan düşme olmadı aksine 5-10 kilo arttırdıklarım oldu. İyiden iyiye arkaya yaslandı kaslar.
Bu arada katabolik etkiyi engellemek için bcaa ve protein tozu da kullanıyorum.![]()
evet üst göğsüm biraz boş kaldı. Zamanında düz bench'e çok yüklenmişim.1 ay barla diğer ay dumbell la yapıyorum 2 ay sonra programı tazeliyorum fly yerine cable crossevers dipsin yerine delice bench press pullover genelde kalıyor yada hiç almıyorum incline yerine reserve bench press ama bench press vazgeçilmezdir hiç çıkarmadım salona gitme imkanım yok onun için butterfly yapamıyorum salonda iseniz yapmanızı tavsiye ederim...
forudma yeniyim ama bu konu hakkında makale okumustum...siz kendi gelişiminizi kendiniz yavaşlatıyorsunuz...bir antreman programında hem 4 press var bence yanlış 2 en idealidir.
ben sizin yerinizde olsam(sanırım üst göğüsten şikayetçisiniz) incline press dumbell yapacağıma onun yerine decline push up yaparım çok daha fazla verim alırım..(yeteri gerginliğe ulaşamıyorsanız ağırlıklı yapın)bide decline press gereksiz olmuş onun yerine butterfly yapın 1 ay içinde verim alırsınız..