Bcaa, kreatin, glutamine ne işe yarıyor?

Raijin

Üye
Merhaba arkadaşlar, hayırlı forumlar. Bundan 2 ay önce vg'ye başladım. Amacım kilo almaktı. 65'den 72 oldum. Şu an kilom boyuma göre gayet yerinde. 1,5 ay Hardline progainer kullandım. Son 15 gündürde supplement kullanmıyorum. Kas inşası için supplement bakıyorum ama bcaa, kreatin ve glutamine'in tam olarak ne işe yaradığı hakkında gerek forumda gerek internet sitelerinde açıklayıcı bir bilgi bulamadım. Amacım kas kazanmak olduğu için bana hangi supplementleri önerirsiniz ve önerdiğiniz supplement ne işe yarıyor, lütfen açıklar mısınız ? Teşekkür ederim :)

Yanlış bilgilendirmeyelim lütfen. Glutaminin etkili olmadığına dair bir çok çalışma var. Bu suplementler ile ilgili gerekli araştırma ve değerlendirmeleri yapmadan kullanmanı önermem. Glutamini ise kulanmanı direkt önermem.

Kreatinin faydasını görürsün. BCAA eh işte. Ama Glutamine gerek yok. Yediğin ette,içtiğin sütte zaten Glutamin var. Glutaminin fazlasının yararı olmadığı gibi, vücutta depo da edilmiyor. Yani paran çöpe gider.

hiç biri vücuda mucize bir etki yapacak yada sihirli bir etki yapabilecek ürünler değil
içlerinde sadece güç açısından bir miktar fayda alabileceğin tek supplement kreatin dir
bcaa hele direk çöp bir ürün,yediğin yumurtada sütte ette hepsinde bcaa var
bu ürünler daha çok vejeteryan beslenenler için ilkten çıkarılmış ürünler daha sonrasında reklamlarla falan yaygara yapılarak faydalı olduğuna dair insanları inandırmaya çalışmışlardır,çünkü yasal yollardan satabilecekleri fazla bir malzeme yok o sebeple
hatta vejeteryan beslenen biri bile bitkisel ürünlerden bcaa vücudunda bol miktarda depolayabilir onların bile ihtiyacı yok
tamamen pazarlama tuzağı

image.jpeg
image.jpeg
peki bcaa ve kreatin hakkında bilgin var mı hocam ?
Ayrıca Uluslarası Spor Beslenmesi Birliğinin yayınladığı görüş beyanında "sporcular tarafından yoğun bir antrenmana uyum sağlama ve yağsız vücut kütlesinin artırılmasında kullanılabilecek, mevcut en etkili besinsel ergojenik destek kreatin monohidrattır" ifadesi geçiyor. Ve aynı raporda en etkili şekilde kreatin depolarının 5-7 gün boyunca vücut ağırlığı başına 0.3 g kreatin, bunu takiben 3-4 hafta boyunca günlük 3-5 g kreatin tüketimi ile artırılacağı ifade ediliyor.
Daha sonra ara verilip tekrar kullanılıyor sporcular arasında.
Bunları söykerken kreatinin genetik saç dökülmesinin nedeni olarak kabul edilen dihidrotestosteron(DHT) miktarını artırarak genetik saç dökülmesi olan kişilerde saç dökülmesini artırdığına dair çalışmaların olduğunu, 5 yılın üzerindeki etkilerinin henüz bilinmediği ancak şuan için en güvenilir ve etkili suplementlerden olduğunu da hatırlatmak isterim :)
BCAA konusunda @zzzxxz ye katılıyorum. Gerekli şeyleri söylemiş :)

Back
Yukarı