unknown00
Üye
sağolun kardiyo için 40 dakika yeterli mi peki genelde öyle yapıyorum ve beslenmeyle ilgili ara öğün yapamamam sorun olur mu biraz sıkıyorum ama kusura bakmayın![]()
![]()
Çalışma süresini kendiniz belirleyeceksiniz

sağolun kardiyo için 40 dakika yeterli mi peki genelde öyle yapıyorum ve beslenmeyle ilgili ara öğün yapamamam sorun olur mu biraz sıkıyorum ama kusura bakmayın![]()
![]()
yorum için teşekkürler ama ben boyum kısa olduğu için herhalde kendimi bir türlü fit göremiyorumKadınlarda hayatta kalabilmek için şart olan bir yağ oranı vardır, o da %12-%10 civarındadır. Sen zaten sınıra gelmişsin, onun altına inersen sağlık problemleri yaşarsın, daha da altına inersen ölüm riski yüksektir. Zaten inmesi de pek kolay değil, inenler de hasta insanlardır zaten.
Bayanlarda %19 yağ oranı olunca fit bayan kategorisine giriyorlar.
biraz çok soru sordum o açıdan dedimÇalışma süresini kendiniz belirleyeceksinizMesela 20 dk bisiklet 15 dk koşu vs vs bölebilirsiniz . Beslenme zaten ara öğün önemlidir metabolizmanın hızlanması için yani Öğlen yemeğinizi yediniz birde akşam 6 da yiceksiniz olmazzz . Ara öğünlerde kuruyemiş meyve yoğurt vs vs tüketebilirsiniz . Ne kusuru duymamış olayım .
Öğrencisiniz galiba ? O zaman çantanızda mutlaka 100-150 g karışık veya istediğinz bir kuruyemiş bulunsun diyelimyorum için teşekkürler ama ben boyum kısa olduğu için herhalde kendimi bir türlü fit göremiyorum[DOUBLEPOST=1407436402][/DOUBLEPOST]
biraz çok soru sordum o açıdan dedimçok teşekkürler ilgilendiğiniz için
![]()
evet öğrenciyim ben de en ideal ara öğün olarak kuruyemiş düşünüyordumçünkü meyve yoğurt vs yanında taşıması kolay şeyler değil çantama sinen meyve kokusuyla uğraşmaktan kurtulmuş olurum
![]()
aynen bende son 7 - 8 aydır kışın okul için yazın hemşirelik okuduğum için annem ve babamın çalıştığı hastanede staj yapıyorum oraya giderken daima yarım saat 1 saat kadar erken kalkıyorumSabahları 8 öğünümü hazırlamak için 1.5 saat erken kalkarım tabi 1.5 saat erken yatarım
Saklama kabları ne güne duruyor
[/qu
aynı azmi kendimde de bekliyorum bazen keşke akşam yemeği olmasa diye kendimi zorlamak zorunda kalıyorum anoreksiya olduğum dönemde normal yeme alışkanlığımdan farklı olarak zaten sadece spor yaptım onun dışında da yemekle pek aram yoktu ama şu aralar kendimi bile şaşırtıyorumBiz alıştık gidiyoruz azim yaptırıyor böyle şeyler bize
![]()
genelde öyle yapıyorum zaten hamur ve karbonhidratla pek aram yok ama arada sırada çilek şeftali gibi şekerli meyveler yiyorumTabiki en önemlisi Öğle yemeğidir . Kilo vermek istiyorsun akşam oldumu 7-8 civarı karbonhidrat-yapay şeker- hamur felan uzakdur aman .
Merhaba arkadaşlar ben 155 cm boyundayım ve 48 kiloyum yağ oranım %12.9 2 yıl kadar önce anorexia geçirdim daha doğrusu orthorexia (sağlıklı/katkısız yeme doğal olarak hiçbir şey yememe) şu an çok şükür iyi durumdayım ama kilo olarak biraz fazlam olduğunu düşünüyorum okullar açılana kadar 40 gün kadar bir süre var 6 - 8 kilo civarı vermek istiyorum mümkün müdür yardımcı olabilir misiniz?
bende öyle düşünüyorum ama görüntümden memnun değilim bende spor yaparak biraz kilo verip şekle girmeyi istiyorumBacım 40 günde verirsin 3-4 kılo rahatlıkla , fakat kılon gayet normal ve iyi gördüm ben :/ ?
bende öyle düşünüyorum ama görüntümden memnun değilim bende spor yaparak biraz kilo verip şekle girmeyi istiyorum![]()
çok teşekkürlerİnşallah KardeşımElim'zden Geldigi Kadar Yardımcı Oluruz Kafana Takılan Bısıy Olursa Sorabılirsin..
aslında söylediğiniz gibi oldukça iyi kas kütlem var ayrıca ölçüm sonuçlarımın doğruluğuna garanti verebilirim bu işleri asla hafife almam ailem doktor olduğu için hastanede kan tahlili yaptırarak bu sonuçlara ulaştım yani basit bir ev aletiyle yapılan ölçümlerden bahsetmiyorumHerkesin atladığı bir şey var..
1,55 boy 48 kilo %12 yağ oranı ..
Bir erkekten yola çıkalım hatta kendimden . 186 boy. 81 kg yağ oranım %10 . Şimdi bu oranlar bir erkek için verildiğinde herkesin hayalinde kütle olarak vasatın üstünde bir vücut canlanır ( 37cm gayet define kolum var mesela )
Hemen hemen aynı boy-kilo oranına sahip olduğum bir bayan söz konusu ve yağ oranımızda birbirine çok yakın .
Yani bu oranda bu yağ oranına göre epey bir adele kütlesi söz konusu olmalı . @Ahla Canlı 'nın postlarından da ciddi bir spor geçmişi olmadığını anlıyorum . Neyse uzun uzadıya neden anlattım bilemiyorum ama bence ölçüm pek de isabetli değil ayrıca iyi bir diyet ve antrenmanla verilecek 4-5 kg ile daha hoş bir fizik ortaya çıkacağı düşüncesindeyim..