basmayı en sevmediğiniz bölge veya haraket

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Biceps
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

en çok hangi bölgeyi çalışmayı sevmezsiniz...

• Total voters
    2.578
Benim de en sevmediğim mide. Bacak sevmemiş çoğu kişi benim en sevdiğim bölgelerden biridir :)

her bolgeyi severek çalışırım. amaaa illada bişey yazmak gerekiyorsa kalf derim. çünkü diğer kaslar yaptığım çalışmanın karsılığını veriyorlar sağolsunlar:D. ama bu kalf oyle deil. ben bunu haftada bir çalışıyordum. sonra ikiye cıkardım. gelişmiyor demeyimde yalan olması gelişiyor. ama diğerlerine kıyasla hem antrenmanı cok zor. hemde verdiği karsılık o antrenmanın karsılığı deil :D kalf diyorum ben. yinede en cok istediğim bolgelerden biri oldugu için calısmaya devam. ona inat devam

en çok göğüsü ön kolu ve kanat çalışmayı seviyorum resmen aşkla gidiyorum salona ama bacak çalışmayı pek sevmiyorum nedense

bacak günüm cuma günü bi kaç kere gitmedim salona ertesi gün ve pazaar günü geçmek bilmedi o gün omuz da vardı omuzlarım zayıfladı hemen çalışmayınca psikolojikman çöktüm zorlada olsa gidiyorum cuma günleri napalım :D

Kesinlikle mide.

Bacak hareketlerinde ne kadar zorla(n)sam da, terlesem de zevk alıyorum.
Mide hareketlerinde o acı yanma hissi üzüyor. Zevk alamıyorum.

En sevdiğim 1-kol biceps,triceps 2-Trapez Sevmediklerim; bacak omuz en nefret ettiğim hareketler squat ve front squat bir de front dumbble raise

Çoğu kişinin yanlış okumasından dolayı goguste bir artış yaşanmış :D

Genelde çoğu kişi bacak ve mide çalışmayı sevmez bu bir gerçektir ama farkı yaratan da orası bence.Eskiden gittiğim salonda kilolular hariç mide giren görmezdim onlar da zaten yağları eritmek için giriyorlar.Ben mide ve bacak da giriyorum lakin girerken pek severek girdiğim de söylenemez.En sevmediğim hareket ve bir o kadar da alternatifi olmayan hareket dumbell rowing benim için.

Daha başlayalı 1 ay olacak ama Tricepsi sevmiyorum. Çünkü kollarım çok zayıf çok zorlanıyorum. 5 kiloyla başladım. Dumbellın kilosunu düşürmek de istemiyorum. Ama zamanla güçlenirim herhalde.

Kanat antremanları beni zorluyor. ağırlığı düşürmek hoş değil mecbur acıya dayanıyorum.

sevmediğim bir bolge yok ama bu aralar gogus idmanı keyif vermiyor. şu aralar (yazında gelmesi nedeniyle) omuz ve sırta odaklıyım diyebilirim :D

en isteksiz çalıştığım bölge bacak diyebilirim kanatta öyleydi önceden ama artık öyle değil
bacak içinde leg press diyebilirim daralıyorum gercekten bitsede gitsek modunda geciyo bazen :s

en isteksiz çalıştığım bölge bacak diyebilirim kanatta öyleydi önceden ama artık öyle değil
bacak içinde leg press diyebilirim daralıyorum gercekten bitsede gitsek modunda geciyo bazen :s

bacaklar için oldum olası makinelerden nefret etmişimdir, 5-6 yıldır da kullanmam..
Squatlar, lunglelar, bench jumplar, stability ball üzerinde ayakta durarak falan çalışırım. Böyle çok zevkli, tavsiye edelim.
En çok zevk alarak yaptığım squat da barbell overhead squat. Çok sağlam hareket. Şuan 30 kilo ile çalışıyorum. Gerçekten zorlayıcı bir egzersiz.

bacaklar için oldum olası makinelerden nefret etmişimdir, 5-6 yıldır da kullanmam..
Squatlar, lunglelar, bench jumplar, stability ball üzerinde ayakta durarak falan çalışırım. Böyle çok zevkli, tavsiye edelim.
En çok zevk alarak yaptığım squat da barbell overhead squat. Çok sağlam hareket. Şuan 30 kilo ile çalışıyorum. Gerçekten zorlayıcı bir egzersiz.
serbest ağırlıkla zaten hareketler var antremanlarımda
squad ı daha ziyade dumbell ile bulgarian cok hosuma gidiyo deli gibi yoran bi hareket
klasik squat icin su an calıstığım salonda büyük ve yksek bar askısı yok dolayısıyla pek ağır girip omuza bar alamıyorum
öyle bi sıkıntı var

smith machine'de dene
çoğu kişiyi orda squat yaparken görüyorum...
merhaba savas
evet smith machine de yaptım squat ama onda direk omuzdan aldığın zaman barı kontrol edemediğin icin bel verme riski olabiliyo anca ensenin biraz aşağısına hafif sırta doğru kendini ittirerek squat pozisyonundan ziyade sanki sandalyede oturup kalkarmıscasına bi pozisyonda yapılıyo o da beni pek kesmiyo beni en cok sarsan ve is gören hareket bulgarian squat ve deadlift

bir sene önce cevaplasaydım kesinlikle bacak derdim.

ama bacak çalışmaya başlayıp kalınlaştığını, günlük hayatta yere daha sağlam bastığımı ve bacak çalışınca aslında tüm vücudu çalıştırdığımı öğrenmem ve hissetmem sebebiyle artık bacak çalışmayı seviyorum.

bazı arkadaşlar çalışmayı sevmedikleri halde o bölge için iyi antrenmanlar çıkardıklarını söylemişler. onlara bir sözüm yok.

ama bazı arkadaşlar çalışmasını sevmedikleri bölgeleri gerçekten hiç çalıştırmıyorlar gibi geldi. o arkadaşlara önerim;

-o günü sadece o bölgeye ayırsınlar.

haftalık program sıkışır düşüncesi varsa o gün ilk olarak çalışmayı sevmediğiniz bölgeyi çalıştırın. ardından çalışmasını en çok sevdiğiniz bölgeyi çalışın. eğer sevmediğiniz bölge büyük kas gurupları ise (bacak-göğüs-sırt) bu bölgeden sonra küçük kas guruplarını (kol-omuz) çalıştırabilirsiniz. idman böylece çok uzamamış olur.

-o gün idman hakkında hiçbir şey düşünmeyin. sadece antrenmana başlamaya, hareketleri nizami yapmaya ve bitirmeye odaklanın. motivasyonunuzun bozulmasına sebep olan ''az kilo kaldırıyorum'' , ''bu bölgem diğerlerine göre küçük kaldı'' , ''şimdi kim kaldıracak bunları'' vb. düşünceleri en azından idman bitene kadar aklınıza getirmeyin.

büyük ihtimalle küçük ve güçsüz oldukları için ya da çalıştırması size konforlu gelmediği için o bölgeyi çalıştırmak istemiyorsunuzdur.

ancak zamanla o bölge geliştiğinde ve sinir sistemi harektlere alıştığında (size konforlu geldiğinde) belkide artık çalıştırmaktan zevk alacaksınızdır.

kendi yaşadıklarımı benim durumumda olan arkadaşlara belki faydası dokunur diye paylaşmak istedim.

Son düzenleme:
Back
Yukarı