Basma pirinç hakkında ?

Basmati pirinç normal baldo pirinçe göre glisemik indeksi düşük olduğu için tercih ediliyor
Teşekkürler hocam peki nasıl bi Tüketim öneriyorsunuz ?[DOUBLEPOST=1524848457][/DOUBLEPOST]
hindistandan ithal ediliyor diye biliyorum normal türkiye de ki pirinçlere göre daha sağlıklı ve gi düşük pazarlarda satılıyor.
Anladım hocam gluten mı yok içinde ?

Teşekkürler hocam peki nasıl bi Tüketim öneriyorsunuz ?[DOUBLEPOST=1524848457][/DOUBLEPOST]
Anladım hocam gluten mı yok içinde ?
Düşük glisemik indeksli diyet şeklinde besleniyorsan kullanabilirsin ama biraz pahalı gelebilir sana bunun yerine bulgur veya esmer pirinç de kullanılabilirsin ama basmati pirinç bulgur esmer pirinç gibi siskinlik gaz yapmıyor iyi yanlarından birisi de bu

Düşük glisemik indeksli diyet şeklinde besleniyorsan kullanabilirsin ama biraz pahalı gelebilir sana bunun yerine bulgur veya esmer pirinç de kullanılabilirsin ama basmati pirinç bulgur esmer pirinç gibi siskinlik gaz yapmıyor iyi yanlarından birisi de bu
Teşekkürler hocam bugün baktım cidden pahalıymış baya

Selam,

Bulgur, kepekli makarna vb. karb kaynakları sindirim olarak rahatsızlık verdiği için uzunca bir süredir basmati pirinç tüketiyorum; günlük 400gr tüketmekteyim öğle ve akşam olmak üzere. Normal pirinçle ne farkı var dersen arkadaşlar cevap vermişler. Fiyat olarak biraz daha yüksektir ama lezzeti bana göre normal pirinçten çok daha iyidir. Akşamları antrenman saat aralığım 23:00 sonrası olduğu için (çalışma saatlerimden dolayı) bu pirinçten aldığım enerji muazzam oluyor. Hatta kepekli makarna veya bulgur yediğim günlerde ağırlık düşüşü yaşamaktaydım. Besin intoleransı vs. gibi konular ile çözüm sağladım. Neyse; kısacası çok iyi bir alternatiftir ve normal pirinçten çok daha sağlıklıdır.

Back
Yukarı