Bar İle Alna Triceps Hareketinde Ağrı

Bugüne kadar yaptığım triceps hareketlerinin hiçbirinde bir sorunla karşılaşmadım fakat,bar ile alna triceps hareketini yaparken sağ dirseğimin üst kısmında ağrı hissediyorum.Hareketi bıraktıktan sonra ağrı gidiyor.Bir süre devam ettim programımda hareketi yapmaya ama yine ağrı oldu hareket esnasında.Şimdi değiştirdim bu hareketi ama ağrının nedenini sizlere sormak istiyorum belki daha önce aynı sorunu yaşayan olmuştur diye.

Açıkçası ileride ciddi bir soruna dönüşmesinden korkuyorum.Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim :)
 
aynısı bende de mevcuttu. dumbell ile denedim, sonuç olarak aynı hareket olduğu için ağrı devam etti fakat her nasılsa azaldı. nedenini kavrayamadım fakat dumbell ile yapıyorum şu an, söz konusu ağrı çok da rahatsız edici değil. :)
 
Barı alna ındırınce malum dirsekler biraz daha fazla etki görüyor

Ben başın arkasına ındırıorm barı , bu varyasyonu dene tricepslern daha cok etki görür.

Ne kdr tricepsn temel hareketı denılsede bu hareket ben pek sevmem , favorım dar bench press
 
Ben o hareketi önceden yapıyordum ağrım olmadı ama artık yapmıyorum,dar tutuş bench press ve Seated Dumbbell Overhead Triceps bana aynı gerilimi veriyor alternatiflere yönelmenizi tavsiye ederim.

[YOUTUBE]YbX7Wd8jQ-Q[/YOUTUBE]
 
Cevaplarda genellikle yanlış anlaşılmış ve yanlış cevaplar verilmiş; ağrıyan triceps değil dirsektir genellikle vücutçuların kronik problemidir yani hemen hemen herkes de olmasa bile çoğu kişide olan bir problem ben de dahil. Triceps idmanının başında iyi ısınman gerekli ben bu yüzden kan dolaşımı hızlansın diye tricepsi ikinci bölge olarak seçerim, ikinci yönten ağrı yapmayan hareketleri başa alman , üçüncü yöntem ise push down türlerinden herhangi birini başa alıp önceden yorma yapman, dördüncüsü ise genellikle bu rahatsız edici acılarda uygulanır bir bandaj ile dirseklerini sıkıca sarman. Glucosamin gibi ürünler bir işe yaramıyor; ben kullanmadım ama eskiden antrenman öncesi ağrıyı kesmesi için Motrin kullanırlardı triceps harici bench press, military press gibi egzersizlerde de ağrı oluyorsa bir doktora sorup deneyebilirsin.
 
Herkese alakası için teşekkür ederim :)

Cevaplarda genellikle yanlış anlaşılmış ve yanlış cevaplar verilmiş; ağrıyan triceps değil dirsektir genellikle vücutçuların kronik problemidir yani hemen hemen herkes de olmasa bile çoğu kişide olan bir problem ben de dahil. Triceps idmanının başında iyi ısınman gerekli ben bu yüzden kan dolaşımı hızlansın diye tricepsi ikinci bölge olarak seçerim, ikinci yönten ağrı yapmayan hareketleri başa alman , üçüncü yöntem ise push down türlerinden herhangi birini başa alıp önceden yorma yapman, dördüncüsü ise genellikle bu rahatsız edici acılarda uygulanır bir bandaj ile dirseklerini sıkıca sarman. Glucosamin gibi ürünler bir işe yaramıyor; ben kullanmadım ama eskiden antrenman öncesi ağrıyı kesmesi için Motrin kullanırlardı triceps harici bench press, military press gibi egzersizlerde de ağrı oluyorsa bir doktora sorup deneyebilirsin.

Diğer egzersizlerde herhangi bir ağrı olmuyor,sadece bar ile alna triceps hareketinde böyle bir ağrı mevcut.

Triceps antrenmanımda halat çekme,dar tutuş bench press ve alına triceps hareketlerini yapıyordum,sıralama olarak bütün seçenekleri denedim,başa aldım sona aldım fakat ağrı değişmedi.Gücüm var fakat sağ dirseğin üzerindeki bölgede oluşan ağrı yüzünden hareketi daha düşük kilolarla yapabiliyordum.Son idmanımda hareketi değiştirmeye karar verdim.Cable makinesinde makarayı en alta alıp bir çubuk takarak başımın üstünde ayakta aynı bölgeye etki eden bir hareket yapıyorum.(Hareketin tam ismini bilmediğimden bu kadar uzattım :) ) İlginç bir şekilde o harekete geçince ağrı olmadı,aynı yerlere etki etmelerine rağmen.

Acaba bu ağrının kasın o bölgesinin yıpranmasından oluşma ihtimali var mı,ileride sorun çıkarabilir mi ?
 
bendede var bu durum
 
ben sırttan sonra arka kola giriyorum..
bahsettigin hareket dirseklerimi öldürüyor resmen.Hem de arka kola hic vurmuyor.
ben push down hemen ardından d.french hemen ardından da ters push down giriyorum(valla adı ne tam bilmiyorum)
 
tam alna indirme, o hareket bendede aynı sorunu yarattı, işin garip yanı hiç bir harekette o hareketin yerini tutmuyor neredeyse, en azından bende

alnın birazdaha arkasına indirerek çalış saçının üstüne doğru, çünkü direk alna indirdiğinde direk olarak doğrudan dirseklere biniyor, oradaki kıkırdak dokuda olası bir hasar olması bi çok hareketi yapmanı etkiler,

ağrının üstüne gitme, çünkü ağrı vücudun uyarı sistemidir, alternatif hareketlere geç yada en azından belli bi süre o hareketi yapma,

yahut o hareketi en sona bırak triceps çalışırken, ve baya bi ısıt hafif kiloyla
 
Son düzenleme:
aynen dirsek ağrısı çok fena ortaya çıkıyor o hareketi yaparken,ben yapmıyorum artık,gerçekten canım acıyor ve tırsıyorum uzun süreli bir sıkıntı yaratıcak diye
onun yerine bu hareketi ekledim programıma,çok sağlam vuruyor tricepslere ama bu seferde son sette bileklerim çok ağrıyor :d

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=bjT5WC0FyiU[/YOUTUBE]
 
Aynı ağrı bendede oluyordu hareketi yanlış yaptığımdan kaynaklanıyormuş, dirsekler 90 derece olmuycak kafaya doğru biraz daha eğim bırakmamız gerekiyor, bu sayede dirseğe binen yük büyük derecede azalıyor ve ağrı yapmıyor.
 
bende bu berbat ağrıyı 2 aydan uzun süredir çekmekteyim. bu süre boyunca antienflamatuar krem ler ve hap larla idare ettim. enson ağrı dayanılamayacak duruma geldi 1 hafta ara verdim. ağrı geçtini sanmıştım fakat salonda çalışmaya başlayınca özellikle ön kol çalışırken müthiş ağrı ve yanma hissediyorum dirsekte. 1 haftadır 100mg voltragen hap ve voltragen emugel krem kullanıyorum. suan kesti gibi bu ayın ortasında 1 ay lık bi ara daha verecem bakalım.

bu ağrıyı yaşayan arkadaşlara önerim ağrıyan ksıma voltragen emugel sürmeleri ve üzerine dirseklik takmaları yoksa başka türlü 2 ay devam edemezdim ben şuanda da halen az ağırlıkla çalışıyorum. 1 ay aranın sonunda salona gitmeden evde az tempo ile çalışmayı düşünüyorum.
 
Büyük ihtimalle tendoların kasa-kemiğe bağlandığı yerde ya da eklem kapsülündeki tendolarda bir harabiyet var. Acı ve ağrının sebepleri bunlar.

Hafif kilolarla çok tekrar yapmayı da deneyebilirsiniz. 4X25 4X30 gibi. Bu şekilde harabiyetin artmasının önüne geçilmiş ve aynı zamanda iyileşmeyi de hızlandırmış olursunuz. Ve çok tekrarlı setlerle kasları şaşırtmanın faydasından da nasiplenirsiniz.
 
dirsek bölümünde ulnar sinir sıkışması da olabilir ben triceps ve press hareketlerinde dirsek desteği kullanıyorum çok farkediyor tabi ısınmak da çok önemli geçmiş olsun
 
Back
Yukarı