Arnold ile yapılan bir röportajda bacak ile ilgili sırlarını soruyorlar. Cevap olarak, asla az tekrarlı bacak çalışmadığını, yüksek tekrar sayılarına çıktığını ve bacak kaslarının büyük bir kas grubu olduğu için antreman esnasında diğer bölgelerinizde hissettiğiniz ağrı seviyesini hissedince bırakılmasının yeterli olmadığı, acğrı-acı eşiğinin üzerine çıkılması gerektiğinden bahsediyor. Kesinlikle katılıyorum. Son antremanımda 12-10-8-6-4 şeklinde çok ağır squatla bitirdim ve aklıma bu röportaj geldi. Ağırlıkları azaltıp 30 tekrar sqaut ile bitirdim ve bu kadar gerilim pump etkisi inanılmaz birşey. Barı yerine taktığımda sehbaya 10cmlik ufak adımlarla gidebiliyor haldeydim.
örneğin, çok şekilli bir 5.000 metre atlet kası istiyorsanız ,bunu "salt vg "ile başaramazsınız ...zira, kaslar "sporun ihtiyacına " yani ,süre ile ilintili olacak şekilde formatlanırlar...salt vg formasyonları bu konuda yetersiz kalır...
Sadece ilk kez barfiks çektiğimde ertesi gün kaslarım ağrımıştı bide 10km koşu yaptıktan sonra ertesi gün her adımda kalfları hissedebiliyodum. İp atlama da iyi kalf çalıştırıyo.draft bu kadar zorlamalı durumlarda protein alımı kilo x 3 duruma getirilmeli. ben steroidleri hiç tasvip etmem kullanmam. ancak o kadar zorlamalı idmanlarda karşılığını almanın sanırım tek yolu bu steoidler olsa gerek. ben asla son raddesine kadar zorlamıyorum. quadriceps ve biceps femoris soz konusu olduğunda olcu geliyor. sorun kalflarda. ama son zamanlarda onlarada bi çare bulduk : koşmakbileklere agırlık bağlamak suretiyle koşarsanız hem kardiyo hemde cok iyi bir kalf idmanı yapmış oluyorsunuz. bilgilerinize arz edilir. iyi çalışmalar kolay gelsin....