BİCEPSLERİM ARTIK BÜYÜMÜYOR. !!!

Merhabalar fitnese baslayalı 6. Ayım oluyor. Boyum 1.80 kilom 76 yas 19 bu sporu severek yapıyorum ancak ilk aylarda kollarımın hacmi baya arttı 4 ve 5. ayda nerdeyse gelisimi durdu.
Biceps icin 3 farklı hareket yapıyorum
Ez bar 4x10
Alternatif pazu dumbell ile
Ve dumbell cekic
Yardımcı olabilirsimisiniz acaba yanlis harektlerimi calisiyorum TESEKURLER..

Hareketleri değiştirmeyi denedin mi? vücudunun geri kalanı gelişiyor mu?

Vücudum diger bölümler gelisyor sorunsuz kollarım 35.5 daha da ileri gitmiyor beslenmeme dikkat ediyorum her ay biceps programını degistiriyorum ve harekleri etkili yapiyorum.ama nafile

Vücudum diger bölümler gelisyor sorunsuz kollarım 35.5 daha da ileri gitmiyor beslenmeme dikkat ediyorum her ay biceps programını degistiriyorum ve harekleri etkili yapiyorum.ama nafile

tekrar sayılarıyla oynayabilirsin, 1-2 hafta çok yüksek ağırlık düşük tekrarlar veya çok düşük ağırlık çok fazla tekrar, bir türlü şoka uğratmak faydalı olur. negatif tekrarlara özen göstermeye çalış, negatif tekrar sırasında ağır girerken yırtılma hissi, hafif girerken çok ciddi yanma hissi olmalı.

bu arada hammer curl (çekiç dediğin sanırım o) bicepse fazla vurmaz.

Gelişimin yavaşlamasının sebepleri genetik, bicepsteki gelişimin bazı zamanlarda diğer bölgelere göre net olarak gözlemlenememesi ve aldığın kalori miktarı olabilir. Hareket değiştirerek muhtemelen çok büyük fark göremeyeceksin, o yüzden önerim günlük aldığın kalori miktarını arttır.

Evet kardeşim yapcak bişi yok benimde gelişme durma seviyesine geldi biceps olarak bi baktım ya biceps daha küçük triceps e ağırlık verdim bende şimdi biraz daha hacim kazanmaya başladığımı hissediyorum biceps çok küçük bi kas grubu aslında en büyük yanlışa orda düşüyoruz zannediyoruzki biceps büyüyünce kol büyücek halbuki triceps daha çok genişletir kolu

haftada 2 gün çalıştır.birinci gün alt uçlarını ikinci gün üst kısımlarını vurucu hareketlere odaklan.ölçü alımı daha çok beslenme ve dinlenmedeki eksikler nedeni iledir.fazla tekrardan değil fazla hareket girmekten uzak dur.şaşırtme egzersizlerini mutlaka dene.aynı gün zıt kas gruplarını beraber gir.

haftada 2 gün çalıştır.birinci gün alt uçlarını ikinci gün üst kısımlarını vurucu hareketlere odaklan.ölçü alımı daha çok beslenme ve dinlenmedeki eksikler nedeni iledir.fazla tekrardan değil fazla hareket girmekten uzak dur.şaşırtme egzersizlerini mutlaka dene.aynı gün zıt kas gruplarını beraber gir.

alt uç çalıştırma argo tabirle ''kesme yapmak'' mı? yarım ve kısa tekrarlar? yoksa uzun ucu ve kısa ucu mu kast ettiniz?

hummer,scott curl gibi hareketlerin vurduğu bölge biceps alt uçlarıdır.o yuzden çalıştıktan sonra ellediğinizde alt bölge daha sert ve dolu olur.

Ben biceps icin toplamda 3 hareket yapiyorum bunlar hangileri olmalı peki
Kafamdaki bu iyimi sizce
Ez bar curls
Alternate hammer curls
Ve preacher curls[DOUBLEPOST=1452447301][/DOUBLEPOST]
Evet kardeşim yapcak bişi yok benimde gelişme durma seviyesine geldi biceps olarak bi baktım ya biceps daha küçük triceps e ağırlık verdim bende şimdi biraz daha hacim kazanmaya başladığımı hissediyorum biceps çok küçük bi kas grubu aslında en büyük yanlışa orda düşüyoruz zannediyoruzki bicep
Evet kardeşim yapcak bişi yok benimde gelişme durma seviyesine geldi biceps olarak bi baktım ya biceps daha küçük triceps e ağırlık verdim bende şimdi biraz daha hacim kazanmaya başladığımı hissediyorum biceps çok küçük bi kas grubu aslında en büyük yanlışa orda düşüyoruz zannediyoruzki biceps büyüyünce kol büyücek halbuki triceps daha çok genişletir kolu
[DOUBLEPOST=1452447436][/DOUBLEPOST]
Screenshot_2015-12-24-21-05-42.png
[DOUBLEPOST=1452447490][/DOUBLEPOST]Tricepslerede önem veriyorum sizce iyimi suanlik

Son düzenleme:
ölçü alımı önceliğin ise z bar yerine düz bar ile curl yapmalısın.ikinci olarak benim favorim ınclıne sehpasında 45 derecelik açıda bir tekrar hummer bir tekrar alternate olacak şekilde kendi içinde super setleme.üçüncü hareket olarak ise maksimum gerilim ile kas bitirilmek isteniyorsa scott curl.birkaç ay sonra nizami çalıştığın müddetçe alt uçlarının dolduğunu ve ölçü aldığını göreceksin.antrenmandan hemen sonra basit karbonhidrat tüketimini ve ardından protein alımını aksatma.

kolun gösterişini tricepsler yapar.bu nedenle triceps hareketlerinde bazı kurallara uymayı dene.ilk tercihin dar bench olsun.ikinci tercihin kollar başın üzerinde yapılan egzersizler.son hareket ise push down tarzı duruş sergilenerek yapılanlar.

Su kısmı anlayamadım usta bi anlatirmisin tekrardan

ölçü alımı önceliğin ise z bar yerine düz bar ile curl yapmalısın.ikinci olarak benim favorim ınclıne sehpasında 45 derecelik açıda bir tekrar hummer bir tekrar alternate olacak şekilde kendi içinde super setleme

ikinci hareketinde ınclıne sehpasını daha dik konuma getirerek yatıyorsun ve ilk tekrar hummer ikinci tekrar çevirerek üçüncü tekrar hummer dördüncü tekrar çevirerek olacak şekilde curl yapıyorsun.

Ben biceps icin toplamda 3 hareket yapiyorum bunlar hangileri olmalı peki
Kafamdaki bu iyimi sizce
Ez bar curls
Alternate hammer curls
Ve preacher curls[DOUBLEPOST=1452447301][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1452447436][/DOUBLEPOST]Eki Görüntüle 41136[DOUBLEPOST=1452447490][/DOUBLEPOST]Tricepslerede önem veriyorum sizce iyimi suanlik
Ayakta curl yap z barla oturarak masada varya orda curl yap bar veya dumbelle birde cable larla bi hareket var da adını şuan bilmiyorum 2 li istasyonlar oluyo ya 15 16 ya getir yüksekliği el aparatını tak iki tarafada yukarıda kafana doğru çek :D pek anlatamadım ama o hareket çok iyi pump yapıyo biceps için triperslerin normal vucuduna göre zamanla olcak iş tabi örn 5 ayda çok hızlı gelişirsin 1 sene sonra yavaşlar 2 sene sonra durma noktasına gelir hatta 3 4 sene sonra yılda 2 kilo kas yaparsan öpte başına koy diyolar

gelişim durmaz ama platoya çarpmadıysan eminim gelmemişsindir, evet fitness a ilk başladığında gelişim hızlıdır vucudun buna uyum sağlamak için gelişir b zaman sonra gelişim yavaşlamaya başlar işte burda artık bisepslerin milim milim gögüslerin milim milim büyür buna gözle pek görülmeyen bişi bu andan itibaren daha fazla zamana ihtiyacın var birde programını değiştir 3 ayda bir vucudunu şaşırtman lazım farklı kol hareketlerine yönel bana sorarsan ağır ve sert çalış kısa çalış birde biceps için 2 hareket yeter fazla hareket deneme boşuna ağır ve kısa çalış dinlenmesi için haftada 1 çalıştır

Ayakta curl yap z barla oturarak masada varya orda curl yap bar veya dumbelle birde cable larla bi hareket var da adını şuan bilmiyorum 2 li istasyonlar oluyo ya 15 16 ya getir yüksekliği el aparatını tak iki tarafada yukarıda kafana doğru çek :D pek anlatamadım ama o hareket çok iyi pump yapıyo biceps için triperslerin normal vucuduna göre zamanla olcak iş tabi örn 5 ayda çok hızlı gelişirsin 1 sene sonra yavaşlar 2 sene sonra durma noktasına gelir hatta 3 4 sene sonra yılda 2 kilo kas yaparsan öpte başına koy diyolar
söylediğin hareketler bicepsin hangi kısımlarında etkili.

Back
Yukarı