Büyüme Geriliği ve GH Yüksek Çıkması

Merhaba arkadaşlar ben 15 yaşınayım boyum 1.55 kilom 39 ben tarama ya girdim ve gh referans değeri 2.33 ken benim 6.9 kırmızı çıktı büyüme hormonum fakat kısa ve zayıfım bunu hala çözemedim kemik yaşım 12.5 çıktı baba tarafı baya uzun dayım var 1.75 felan ama ben neden böyleleyim moralim bozuldu psikolojim alt üst oldu konuyu yalnış yere açtıysam özür dilerim

bi ülke karbonhidrat çok sevdiğinden boyları genellikle kısamış , yani protein ağırlıklı karboyuda orta derecede kilo almaya bak , senin boyunu uzatan protein .

4 yumurta 3 bardak sütün protein değeri benim 1 öğünüm yarısı .Sen böyle devam ettikçe kilon aynı kalıp büyümende yavaş olacaktır .

aramızdaki bünye farkı aynı değil dostum 9 yumurta beyazı 5-6 bardak st içmiyorum ne demişler azı karar çoğu zarar daha çok sebze yiyorum et genellikle yemiyoruz daha çok tavuk benzeri hayatımda en fazla 3 defa kırmızı et yemişimdir

kırmızı eti bizde alamıyorz kardeş , süt kullanmıyorum . Tavuk alırsın göğüs olmasa bile başka bölgesi.
Makarna 1 tl zaten , lor peyniri alırsın beslenmeni sağlam tutarsan boyunda kilonda düzelecek. yaşına göre böyle protein ağırlıklı beslenirsen arkadaşlarından dahi uzun olursun .

spam yaptıysam özür dilerim fakat boyum 1.55 ama gh hormonum 6.9 çıktı sebebi nedir aile bireylerim uzun genetik deseniz öyle bişey imkansız babam 1.80 dayım 1.75 amcalarım 1.85 civarı kemik yaşım 12.5 kaç yaşıma kadar atarım kemik yaşım 14-15 olunca mı boyum uzar ? ve futbol oynuyorum profesyonel olmak için biraz daha kalıp ve boy gerekiyor yeni nesil afedersiniz gergedan gibi omuzla yıkılacak kadar değiller

spam yaptıysam özür dilerim fakat boyum 1.55 ama gh hormonum 6.9 çıktı sebebi nedir aile bireylerim uzun genetik deseniz öyle bişey imkansız babam 1.80 dayım 1.75 amcalarım 1.85 civarı kemik yaşım 12.5 kaç yaşıma kadar atarım kemik yaşım 14-15 olunca mı boyum uzar ? ve futbol oynuyorum profesyonel olmak için biraz daha kalıp ve boy gerekiyor yeni nesil afedersiniz gergedan gibi omuzla yıkılacak kadar değiller
Boyunun uzaması genetiğine bağlıdır, yani dna ne kadar derse o kadar uzarsın.Ayrıca uzun boy baskın olsa bile aileniz de kısa boylu ihtimali %0 değildir.
Kalıp konusuna gelirsek, yüksek proteinli, bol karbonhidratlı "abartmadan tabii" ve orta derece yağlı bir beslenme sana yardımcı olacaktır büyümen için elbet ağırlık çalışıyorsan tabii.

Back
Yukarı