KhalkedonTR
Üye
Merhabalar, 1 yıldır ataşehirde iyi bilinen bir spor salonuna gidiyorum. Ama malesef hocalar yeteri kadar ilgili değil. Bildiğim kadarıyla max 6-8 hafta sonra programı yenilemek lazım ama hocalar program yazmaya yanaşmıyor, uğraşmak istemiyor. Bir iki ısrardan sonra pes edip bende artık kendi programımı kendim yazmaya karar verdim. İnternette yüzlerce egzersiz örnekleri var. Buradan isteğime göre bir program çıkarmaya çalışacağım. Bazen yazılan programlarda setler artan, azalan veya sabit olabiliyor.
Örneğin;
azalan şekilde; 12, 10, 8, 6
artan şekilde; 6, 8, 10, 12
Sabit: 12, 12, 12
Sormak istediğim şudur. Setler neye göre azalan yada artan veya sabit olarak yazılıyor? Azalan setin anlamı nedir? Artan setin anlamı nedir?
Eğer sabit olacaksa 4x15 mi? 4x12 mi? 4x10 mu? neye göre tekrar sayısı belirleyeceğiz.
Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Çünkü hocaların duyarsızlığından artık bunaldığım için her 8 haftada bir kendime gelişmesini istediğim bölgelere göre program yazacağım ama setler ve tekrarları konusunda emin değilim. Nezaman artan set yapmalıyım nezaman azalan set yapmalıyım. Sabit setlerdeki tekrar sayısını kendi güç ve kapasiteme göremi belirlemeliyim. Tşk.
Örneğin;
azalan şekilde; 12, 10, 8, 6
artan şekilde; 6, 8, 10, 12
Sabit: 12, 12, 12
Sormak istediğim şudur. Setler neye göre azalan yada artan veya sabit olarak yazılıyor? Azalan setin anlamı nedir? Artan setin anlamı nedir?
Eğer sabit olacaksa 4x15 mi? 4x12 mi? 4x10 mu? neye göre tekrar sayısı belirleyeceğiz.
Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Çünkü hocaların duyarsızlığından artık bunaldığım için her 8 haftada bir kendime gelişmesini istediğim bölgelere göre program yazacağım ama setler ve tekrarları konusunda emin değilim. Nezaman artan set yapmalıyım nezaman azalan set yapmalıyım. Sabit setlerdeki tekrar sayısını kendi güç ve kapasiteme göremi belirlemeliyim. Tşk.