Az yiyerek vücut yapmak

hope13

Üye
Herkese merhaba öncelikle. Ben 30 yaşında, 1 84 boyunda, 86 kiloyum. Amacım orta ölçekte vücut geliştirmek. Maddi olarak sıkışık zamanlarımdayım o yüzden spor salonuna aylık olarak bütçem var ama ekstra beslenme bir yana normal öğünler için dahi sınırlı bütçem var aylık olarak. Sorum şu, şu anda spora başlamam yine de faydalı mı, az yiyerek de orta ölçekli bir vücut yapılır mı yoksa spor salonuna yazılma olayını ertelesem mi altı ay kadar? Altı aydan önce toparlayamam çünkü bütçemi

Yapılır hocam.
Orta halli yemeyle vücuttan yağ attığınızı varsayalım.
3 ayda falan, genetiğiniz çok kötü değilse kaslar belirgiinleşecektir. en olmadı su falan tutacaktır.
Ama ondan sonrası için protein lazım.
Gerçi ben size şöyle söyleyeyim. Kendimden örnek verirsem kendimi tatmin eden vücuda 18 ay gibi bir sürede öğrenci olarak ulaştım.
OKkulda yurtta ne yemek çıkıyorsa onlardan tavuklu etli olanları seçmiştim. Böyle böyle. günlük ortalama 70 gr falan protein oluyordu anca. 174 boy 65 kg
Yani bu tarz uygulamalarla da bir şeyler yapılabiliyor.
Ekonomik durumunuz aç kalacak kadar kötüyse bilemeyeceğim.
Ama piyasada dolaşan uçuk kaçık şeyleri göze alıp öyle düşünüyorsanız takılmayın derim, günde 200 gram proteinmiş de, dört öğün illa et yenecekmiş de, şu kadar kalori mutlaka alınacakmış vs. vs

En azından uygun fiyatlı bir protein tozu alıp onunla destekleyin, yoksa gerçekten çok zor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bence bütçenizi iki taraflı da bir planlamaya çalışın, sporun da beslenmenin de hesaplı olanlarını bulacaksınızdır. Bana kalırsa ne spor salonu antreman için şart ne de yüksek harcama gerektiren öğünler. En yakın zamanda ekonominizin düzelmesini diliyorum :)

yemek için bütçem yok derken,karbonhidratlar bulgur,pirinç zaten en ucuz besinler.yemek bütçeni biraz daha proteine yönlendirirsin.kilosu 5 liraya itimat lor var peynircide yağsız tuzsuz.5 liraya 150 gram protein.istedikten sonra her şeye katar yersin.yumurtayı 1 yiyorsan 3-4 yersin.bim de çekirdek içi kabak çekirdeği var ucuz.sütün en ucuzunu alırsın.yeni başladığın için protein ihtiyacında öyle çok fazla değil zaten.senin kafanda beslenmeyle ilgili oluşan nedir bilmiyorum ama şu sporu yapıyorsun diye gidip illa 250 liralık protein tozu,her gün et,balık yada yan supplement tüketeceksin diye birşey yok.

Hocam bütçe az ise en önemli protein kaynaklarından birisi lor peyniri.
500 gr lor peyniri yaklaşık 5 lira falan günde 250 gram yeseniz günlük 2.5 TL ye gelir.
500 - 600 gr tavuk bonfile de taş patlasın 7 liradır bim ve a101 gibi yerlerde.
Bu bonfilenin de yarısını yeseniz günlük 3 TL 'ye gelir.
Aylık 5.5 x 30 'dan 165 TL'ye protein ihtiyacınızı büyük oranda karşılamış oluyorsunuz.

Lor çok ucuz ben kilosunu 3.5 liraya alıyorum toplu alınca bazen kilosu 2 liraya bile geliyor. Sütün de kilosu 1.5 lira. Marketlerden değil peynir pazarlarından falan alın çok daha ucuz, doğal ve lezzetli. Ama et ve tavuk her yerde pahalı

yemek için bütçem yok derken,karbonhidratlar bulgur,pirinç zaten en ucuz besinler.yemek bütçeni biraz daha proteine yönlendirirsin.kilosu 5 liraya itimat lor var peynircide yağsız tuzsuz.5 liraya 150 gram protein.istedikten sonra her şeye katar yersin.yumurtayı 1 yiyorsan 3-4 yersin.bim de çekirdek içi kabak çekirdeği var ucuz.sütün en ucuzunu alırsın.yeni başladığın için protein ihtiyacında öyle çok fazla değil zaten.senin kafanda beslenmeyle ilgili oluşan nedir bilmiyorum ama şu sporu yapıyorsun diye gidip illa 250 liralık protein tozu,her gün et,balık yada yan supplement tüketeceksin diye birşey yok.

Yeni başladın diye cok fazla protein ihtiyacın yok mantıgını dogru bulmuyorum. yetişkin bir erkeğin (spor yapmasa dahi) vücut fonksiyonlarının düzgün ve saglıklı olabilmesi için (boy kilo yaş farklılıklar gösterse de) ortalama 80 grdır. Supplement almak zorunlu demiyorum ancak vücut geliştirebilmen için beslenmenin önemi %70-80 dir. Onu düzgün yapamadıgın sürece yaptıgın sporun (özellikle agırlık altına giriyor iseniz)sana yararından cok zararını görürsün. Tek tip besin kaynaklarından alınan tek tip amino asitler de iyi değildir. Yumurtadan sütten aldıgın amino asitler(proteinin yapı taşı) ile et ve tavuktan aldıkların farklıdır ve farklı görevleri vardır. Her türevini tüketmen spor gelecegin ve saglıgın için önem taşır. Ülkemizde maalesef spor yapacaksan cebinden fedakarlık yapman gerekiyor. Varyasyonlar önemli. baklagilden de sütten de yumurtadan da protein alacaksın ama bunun yanında et ve tavuk da yemen gerekicek. 4 öğün et de olmaz 4 öğün baklagil de olmaz. 80 gr protein için 15 yumurta yiyemezsin.

Arkadaş öğrenc, iken 18 ayda yaptım demiş ama adı üstünde genç, hala vücut hızlı çalışıyor anabolik reaksiyonlar katabolizmadan hızlı. Siz 184 boyunda ve 30 yaşında iseniz beslenmeniz gerçekten önemli. ben de 30 yaşındayım ve düzgün beslenmeme ragmen gerek kilo kas inşa etmede gerek yag yakmada zorlanıyorum. Uzun sürüyor.

En kısa zamanda durumunuzu düzeltirsiniz ve işin en önemli kısmı olan beslenmeye yeterli yatırımı yapabilirsiniz umarım

arkadaş bu işi spor olarak yapacaksan dahi bütçen olması lazım o yüzden maddi durumun yoksa hiç bulaşma elindekini de boşa harcama...senin için en ideal spor bol bol yürüyüş yada koşudur...hem sağlıklı hemde spor ayakkabı ve su dışında masrafı yok.

Kardeşim harcayacaksan vücuda para harca :)

bütçe sıkıntısı olanların bence öncelik sırasına göre şu şekilde olmalı,bunlar tam fiyat performans ürünleri bence
1krt 30lu orta boy yumurta 8.00tl - 8.50tl
tavuk ve hindi eti
lor peyniri
yulaf ezmesi (kompleks karbonhidrat için)

bütçe sıkıntısı olanların bence öncelik sırasına göre şu şekilde olmalı,bunlar tam fiyat performans ürünleri bence
1krt 30lu orta boy yumurta 8.00tl - 8.50tl
tavuk ve hindi eti
lor peyniri
yulaf ezmesi (kompleks karbonhidrat için)

Cok da ucuz alternatifler değil bence. Tavuk ve hindi'nin fiyatı da ucuk. 700 gr hindiyi 30 tlye aldım dün. 30lu yumurta da 12 tl idi. Yulaf ezmesi 500 gr 8 tl. Lor ucuz evet. günde 300 gr tavuk hindi, 5 yumurta, 150 gr yulaf yesen vs vs yine haftalık 120 tl yi geçiyor. Ucuz mu değil mi görecelidir ve tartışabilir. Supplementsiz beslenmek daha zor ve dikkat gerektiriyor bence. Bana göre ucuz hiç değil.

Cok da ucuz alternatifler değil bence. Tavuk ve hindi'nin fiyatı da ucuk. 700 gr hindiyi 30 tlye aldım dün. 30lu yumurta da 12 tl idi. Yulaf ezmesi 500 gr 8 tl. Lor ucuz evet. günde 300 gr tavuk hindi, 5 yumurta, 150 gr yulaf yesen vs vs yine haftalık 120 tl yi geçiyor. Ucuz mu değil mi görecelidir ve tartışabilir. Supplementsiz beslenmek daha zor ve dikkat gerektiriyor bence. Bana göre ucuz hiç değil.
hocam valla hindi piliç bilemiyeceğim de, yumurtayı ben kendim dükkanımda satıyorum zaten kartonu 8,50 a. araştırılıp bulunabilir uygun yerler (yakında varsa tabi). büyük marketler genelde pahalı.

hocam valla hindi piliç bilemiyeceğim de, yumurtayı ben kendim dükkanımda satıyorum zaten kartonu 8,50 a. araştırılıp bulunabilir uygun yerler (yakında varsa tabi). büyük marketler genelde pahalı.
Dogrudur, çalışan bir yandan spor yapmaya çalışan istanbul'un göbeğinde oturan bir insan olarak, büyük marketler dışında bir alternatifim yok maalesef. Yine de et ve süt ürünleri pahalı hocam. Alternatifleri de yok maalesef.

Yumurta, çökelek gibi içeriği gayet güzel protein kaynakları var, devamlı kırmızı et tüketmek zorunda değilsiniz, standart bir sağlıklı beslenmeye ilaveten çok hafif bir protein yükseltmesi, belirgin düzeyde ektomorf olmayan her insan için yeterli olur. Sadece boyunuz hacmi geciktirecektir baştan kabullenmeniz iyi olur. Alım gücünün bazı şeyleri başarmada ki katkısı yadsınamaz, lakin hedeflerine ulaşanların ortak özelliği zengin olmaları değil, azimli olmalarıdır. Ne olup olmayacağını belirleyen tek kriter bu.

Back
Yukarı