Sabah yulaf yerken, sıcak suyun üzerine bir çay kaşığı şeker dökerek yiyorum, bal vs denedim bu kadar rahat yediğimi hatırlamıyorum.. Yaklaşık 1 aydır böyle gitti. Sıkıntım yok ancak bir sorum var. Yulafın yenme amacı insülini hızlı yükseltmemesi ve benim üzerine şeker dökmem bir çelişkiyi açıyor, Makarna ise insülini hızlı yükseltiyor. Eğer yediğim oranda Beyaz Makarna yersem, Şekerli Yulaf ile aynı insülin yüksekliğini mi görürüm? Sorum gayet basit. teşekkürler şimdiden )
Sorunun cevabını bilmek için ölçmek gerek, cevabı bilmiyorum. Ama şeker atmaktan çekiniyorsan, 1 çay kaşığı tarçın atmanı tavsiye ederim. Benzer derecede şeker tadı verir ama kan şekerini ciddi etkilemez. İnsülin'i de Luffy'nin uzayan kolu kadar tepeye fırlatmaz.
vay be böyle bi ortamda soruma one piece seven birinin cevap vermesi sevindirdi Tavsiyen için teşekkürler
Tavsiyeler mantıklı sağ olun. ancak bunu sadece örneklendirme amaçlı öyle yazdım. merak ettiğim şey farklıydı. soruma hala cevap bulamadım..
Mideye giren besinlerin toplam glisemik indeksi, hepsinin glisemik indeksinin ortalamasına denk geliyor. Bunu ya ertuğ evrekli yada bilgehan koç söylemişti. Tavuk ve pilav yediğinde tavuk yavaş pilav hızlı olduğunda bunların ortalamasını baz alacaksın demişti.
Kompleks ve basit şekerlerin sindirim mekanizması farklı. O yüzden birbirini etkilemiyor. Yani aynı anda hem yulaf, hem de döktüğün şekerden dolayı kan şekeri ve bunu dengeleme amaçlı insülin artıyor. Karşılaştırmaya gelirsek makarna da yulaf+şeker kadar artış olacağını sanmıyorum. Birde insülin korkulacak bir şey değil. Besinlerin dokulara geçişini hızlandıran bir hormon. Dikkat edilecek nokta yükselme şekli, zamanı. Spor sonrası yapılacak bir pik ile olumlu sonuç görebilirsin. Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi