az bölge çok gelişim midir ??

forumda ve sporda yeniyim merak ettiğim bir şey var,
4 bölge yerine daha az bölge çalıştırırsak çalıştırdığımız bölgeler daha mı çok gelişir??

forumda ve sporda yeniyim merak ettiğim bir şey var,
4 bölge yerine daha az bölge çalıştırırsak çalıştırdığımız bölgeler daha mı çok gelişir??

Dort bolgeden kastiniz, bir gun icinde 4 bolge calistirmak mi? Yoksa genel programinizi 4 bolgeye mi dayandirmak?

tabiki az bölge az gelişimdir

tam olarak sorum şu haftada 3 antrenman aralarında 1er gün dinlenme günü ve her antrenmanda 2 bölge calıştırıyorum böylelikle her bölge ayda 4 kere calısmıs olacak sırt-bacak çalıştığım gün bunun yerine kol-göğüs çalışsam kol ve göğüsüm eski programa göre daha mı çok gelişir ? Teşekkürler..

tam olarak sorum şu haftada 3 antrenman aralarında 1er gün dinlenme günü ve her antrenmanda 2 bölge calıştırıyorum böylelikle her bölge ayda 4 kere calısmıs olacak sırt-bacak çalıştığım gün bunun yerine kol-göğüs çalışsam kol ve göğüsüm eski programa göre daha mı çok gelişir ? Teşekkürler..

boykaxd forumu biraz kontrol et çoğu kardeşlerimizin, abilerimizin sırt ve helede bacak'ta problemi var...

Kesinlikle orantısız çalışma her yeri eşit çalıştır...Diger arkadaşlarda bu şekil yarum yapmış zaten...Bütün bölgeleri çalıştır isterse 2 ayda 4 proram olsun :) Yeter bütün bölgeler eşit çalışsın...

Bir yeri fazla çalıştırırım fazla gelişir mantığı overtraininge götürebilir, ancak dinlenmeiyi sağlanırsa ve beslenme o bölge daha fazla gelişir. 5-6 aydan sonra o yüzdn kişinin ihtiyaçlarına bakılarak idman programı çıkartılır ama eksik bölgeler çalıştırılacağım derken diğerleri es geçilmez.

bazı bölgelerde inatçı olur. herzaman tek girmek yerine cycling yapmalısınız bu en iyi yöntemdir. ptesi , çarşamba , cuma antrenman yaptığınızı varsayıyorum. mesela :

a programı : Göğüs - sırt - triceps

b programı : bacak , omuz , biceps

ptesi : a , çarş : b , cuma : a

diğer hafta ,

ptesi :b , çarş : a , cuma :b

şeklinde dönüşümlü olarak devam eder gider. haftada 3 gün antrenman yapanlar için en iyi rutin bence... saygılarımla ...

Peki cok teşekkürler arkadaşlar sorumun cevabını aldım sanırım :)

Değerli üyemiz;
Başlıkta teşekkür mesajı yazarak mesaj kirliliğine yol açmak yerine üye mesajının sağ alt köşesinde bulunan “Teşekkür Butonunu kullanmalısınız.
Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Az bölge çalışmak daha iyi gelişim sağlar evet.Diyelim sadece kol çalışıyorsun alcağın protein sadece kolu onaracağı için kol hızlı gelişir mantıken ben böyle düşünüyorum ? Ama gereksiz tabiki

Back
Yukarı