bu topiğin başına sabitlenmesi gereken bir mesaj; çok doğru.
forumda sanki kilo verirken yağ ile birlikte kasların da eriyeceği gibi garip izlenimler ediniyorum. böyle bir şey yok. o sizin kendi mantığınız.
vücut denen şey çok akıllı bir o kadar da ilkeldir. kendi varlığını devam ettirmek birinci güdüsüdür. dolayısıyla günlük enerji ihtiyacını da çok dikkatli ve mümkün olduğu kadar uzun ömürlü olacak şekilde belirler. ilk önce karbonhidratlardan yakmaya başlar, karbonhidratların yeterli gelmediği durumda yağları yakmaya başlar, bu yağ dediğimiz şey de en basit tanımıyla ilerde kullanılmak üzere vücudun geçmişte biriktirdiği enerji kaynaklarıdır...akıllı olduğu kadar ilkel olan, ve birinci güdüsü hayatta kalmak olan bedenimiz işte bu yüzden yağ depolar, işte bu yüzden alınan kalori harcanandan fazla olunca "ben bunları ilerde lazım ederse kullanırım" motiviyle yağa dönüştürür ve stoklamaya başlar. işte basit ilkel ama oldukça da akıllı yöntem yüzünden çok yeyince kilo alırsınız. ilk enerji kaynağı karbonhidratlardır, vücut enerji harcamaya başlayınca ilk bunlara başvurur...Vücudunuz sizin BB antremanına girdiğinizi BB çalıştığınızı bilmez, aldığı kaloriyi harcadığı enerji bilir. Enerji harcarken ilk başlarda karbonhidratlardan hızlıca harcayınca, sizin ilk 1 haftada sanki hızlı kilo veriyormuşsunuz hissine kapılmanıza yol açar...hızlı enerji harcanması ve alınan enerjinin azalması üzerine vücut en temel güsüs olan yaşama güdüsünü harekete geçirir, eyvah enerji kaynaklarım azalıyor der ve temposunu azaltır; siz bunu halsizlik yorgunluk olarak görürsünüz, eski antreman iştahınızda bir azalma meydana gelir, hareketleriniz yavaşlar...bu kritik eşiği aştığınız anda vücut kendini kıtlık dönemine göre ayarlar ve artık vücuda giren karbonhidratlarla birlikte artık vücut yağları da yakmaya başlar...dediğim gibi vücudunuz body çalıştığınızı bilmez, çok fazla enerji harcadığını ve çok yorulduğunu bilir. aldığınız kalori miktarı harcadığınızdan az olduğu müddetçe bu süreç aynen böyle devam eder.yağ kütlesinin azalmasıyla birlikte vücut kendini artık yıkım döneminde görür, zira sürekli enerji harcamakta sürekli yorulmakta sürekli ağır işler yapmaktadır, ve sıra minimum hareket maksimum yaşam güdüsüyle birlikte artık kaslara gelir...
fakat bu süre çok uzundur, kaslarınızdan kayıp yaşamanız için, özellikle yahudi zulmü filmlerinde görmüş olduğunuz şekilde bir yaşam gereklidir, ki bu imkansızdır; etrafta zayıf olarak gördüğünüz hatta bu forumda fotoğrafını paylaşan pek çok kişi yağsız ama kaslı olmazdı, filmlerdeki o kişiler gibi olurdu.
Kaslarınızdan gidecek diye korkmayı ben tuhaf buluyorum...uygun diyet yapıp kardiyo ve ağırlık çalışması ile kaslardan gideceğine inanmıyorum. elbetteki yukarda saydığım gibi bunun da bir sınırı var, fakat bu sınırı aşmak öyle kolay değil.