Ayak bileklerine ağırlık takarak boy uzaması?

Ayak bileklerine ağırlık takarak yüksek bir yere ayaklara yere deymicek şekilde oturuluyor. Böylece bacaklar aşağı doğru gerilerek uzama oluyormuş. Plakları kapanmamış kişilerde işe yaradığını okudum bir forumda. Yaşım:16 Boy:1.77 Sizce bu hareketin bir yararı veya zararı olurmu. Ben deniyorum ama sizce abesle iştigal mı ediyorum..:confused::confused:

boyun 1.77 gayet normal ,kalsiyum bulunan besinleri (süt,peynir...) bol bol tüket, böyle işlere hiç kalkışma,gerilim sonucunda yarardan çok zarara uğraya bilirsin.

bence yüzme olanağın varsa yüzmeni tavsiye ederim en sağlıklısı.. omurgaya baskı yapan hareketlerden de kaçınarak vücut geliştirmeni devam ettirebilirsin.. eklemlerin fazla baskıya maruz kalmayacağı için uzaman da pek sekteye uğramaz...

Ayak bileklerine ağırlık takarak barfix demirinde asılı durmayı ağırlık takmadan durmayla kıyasladığımızda, ağırlık takarak durmanın yararı daha mı fazla olur ? Yoksa zararı mı daha fazla olur ?

Bence basketbol yada yüzme abska turlu olmaz oyle seyler takarak sakatlanırsın

Kasları yıpratmaktan başka bi işe yaramaz... Boyun uzaması kemik gelişimi ile alakalı birşey.. eğer insan vucudu kemikten değilde plastikten yapılmış olsaydı dediğin işe yarardı belki.... :)))))
Biraz mantıklı düşünün ;)

Back
Yukarı