Arnold, Amerika'daki ilk senesinde, IFBB Mr. Universe'te overall'da Frank Zane'e yenilmiş ve kahrolmuştu, işte bu tam bir sene sonra ki 1969 IFBB Mr. Universe, ilk kez tam bir definisyona girdiği, kas kalitesini ortaya çıkardığı yarışma. Hem overall'ı aldı, hemde alt kategorilerin çoğunu kazandı. İşte bu resim en iyi bacak kategorisi kıyaslaması, bacakları ince ama definisyon gördüğünüz gibi harika.
Bir vücutçunun gelişimi, 15-19 ve 26 yaşındaki halleri.
20 yaşındaki kol pozu, yorumsuz...
Efsanevi 1972 Mr. Olympia düellosu.
Franco'nun omuz ve kanatlarına diyecek söz bulamıyorum.
Definisyonda en iyi olduğu senelerden bir tanesi, 1974 Mr. Olympia zaferi. Bu resimde Joe Weider çok yaşlı ve şişko görünüyor, sanırım o sene kendisini bir hayli salmıştı, çünkü on sene sonraki resimlerine bakıyorum çok daha dinç ve sağlıklı duruyor.
Hangisi daha önce dikkatinizi çekti, poposu mu? yoksa anormal büyük tricepleri mi? Sanırım her ikisi de. Sanırım idman sonrası duşta çekilmiş bir resim. Sorulması gereken tricepleri bu kadar muhteşemse neden yarışmalarda böyle görmedik, bilemiyorum ama fotoşoplu değil bu resim, bölgesel steroidlerle sağlanan kısa süreli bir hacim olabilir bu görüntünün sebebi.
Gene harika tricepler ve kaya gibi kalflar, en iri olduğu senelerden bir tanesi 1973.
Gene 1972 Mr. Olympia'dan, gelinde hangisinin daha muhteşem olduğuna karar verin, cidden çok zor bir seçim, ikiside akıl almaz fizikler.
Arnold'ın en iyi senesi büyük ihtimalle, bir sene önce Sergio Oliva onu aşırı zorlamıştı ve bir çoklarına göre aslında yenmişti, işte bunun korkusu ile Arnold kendini aşarak bu resimdeki forma ulaştı, kütle ve kuruluğun eşsiz birleşkesi.
Bu pozu verebilmek için o kadar çok şeye ihtiyaç var ki, ince bel, muhteşem kollar, uzun kol ve bacaklar, kalın boyun, büyük göğüs, yayvan sırt, hepsi var, önkolları da son derece define.