Arnold mu ? Mike Mentzer mi ?

Arnold mu Mike Mentzer mi ?

• Arnold Schwarzenegger

Votes: 110 58,5%
  • Mike Mentzer

Votes: 57 30,3%
  • Her İkiside

Votes: 21 11,2%

• Total voters
    188
neden bir kıyas içine sokalımmı iki tane efsaneyi birisi vücuduyla,estetiğiyle diğeri kas kalitesiyle ve çalışma prensipleriyle gönüllere taht kurmuş sporcular.ikisininde bu spora kattıkları gözardı edilemez bu yüzden kıyaslamak bence saçmalıktır kişisel olarak söylemiyorum genel olarak söylüyorum haksızlık vs. bunlar orda dönen dolaplar ve bize yansımamalı diye düşünüyorum çünkü insanların haksızlık yapmadığı yer yok eğer varsa öyle bir yer hepimiz orda yaşayalım :)

iyi forumlar

Olympialıklara değil, sıradan insanlara seslenen ''Düşünen Adamın Vücutcusu'' Mike Mentzer derim tabiki...

Açıkcası hangi vücutcunun kolları daha büyük, göğsü daha büyük, hangisi daha hacimli beni ilgilendirmez, Önemli olan ''bana bir faydası olması gerekir''.... ''SALT HACİMİN'' hiç bir önemi yok

Arnoldun Ne kadar süre GYM de kaldığını günün kaç saati haftanın kaç günü GYM de kaldığını bilmiyomuydunuz.. Sabahtan akşama kadar kan pompalıyordu başka bir şey değil... Mentzer Heavy Duty sistemini geliştirerek HİT sistemini ortaya çıkarmış ve bunu tnıtmıştır bir çok makleler yazmış. Heavy Duty sisteminin en temel kabaca olan amacı kaslara uzun süre kan pompalamak değil.. kısa sürede kasları en sert ve en ağır şekilde uyarmak... bununda kaynağı heavy dutye dayanıyor... Sıradan bir insan kesinlikle arnold gibi çalışamaz arnold gibi beslenemz.... Bunu ancak bu işle uğraşan profsyoneller yapabilir... çünkü herkesin bir işi gücü var herkesin zamanı sınırlı herkesin imkanı sınırlı... bu sadece küçücük bir örnek... kısaca Mentzer bizlere seslenmiştir, pro lara değil... bize çok çok büyük faydası vardır Mike Mentzerin....

Olaya estetik olarak bakrsak kimine göre Arnolddur kimine göre Mentzer bu göreceli birşey... Olaya düşünen bir insan olarak bu spor hakkında kafa yoran araştıran bilgi edinmeye çalışan biri olarak bakarsan kesinlikle Mike Mentzer dir...

bruce lee tarihin en iyi dövüşçüsü değil ama dövüş efsanesidir. efsane olmak için en iyi olmak yetmez. Bi tarafa bakıyon 40 küsür yaşında steroitten ölmüş adam öteki tarafa bakıyosun body sinema dergi editörlüğü televizyon eyalet valisi bile olmuş her alanda kendinden söz ettirmiş bir efsane. taştırmaya gerek kalmamıştır herşey meydanda

Arnold derim ya adamın vücüdü mukemmel cidden hele beyaz atlet giydimi ) altına terlık pantol ceksın yeter :)

Zeus, Olympia için Amerikan idolu aranıyor demişsin de sorarım sana Arnold Amerikalı mıydı? Hayır, German bir Avusturyalı.

Zeus, Olympia için Amerikan idolu aranıyor demişsin de sorarım sana Arnold Amerikalı mıydı? Hayır, German bir Avusturyalı.

Amerikalı diye bi halk yok zaten hepsi avrupa afrika asya gibi bölgelerden göçen kolonilerdir. Amerikan kültürü dediğimiz şeyde sağdan soldan devşirme anenevi düşünceleri kendilerine göre modernize edilmilmiş dejenere bi kültürdür.

Arnold. Adam çok iri çok. Arnold'dan uzun boylu profesyonel vücutçu var mı ?

çoğu arkadaş yine bir hata yaparak olaya kim popüler diye bakmış malesef

olaya bence karsılastıralım her yonden

mike mentzer
-------------
güç: çok fazla 120+kg 6 tekrar ustu maks negatıflı mın 20 sn suren tekrarlı barbell curl

kas sertliği:zamanının maksımumu karsılastırmka ıcın poz verırıken cıft bıceps pozundan sonrakı kolların ındıgı ana bakın mıke kayadan yontulmus oldugu ıcın kımıldama olmaz kaslarında

kas kalitesi : maks çünkü oldukça yağsız ve ciddi kaliteli bir yapıya sahipti

su tutumu : zamanının en ıyılerındne bırısı su tutmayan bır sporcu

yağlanma : min günde 5000+kcal de bıle yağlanmayan bir yapı

spor katkı : maks heavy duty gıbı muhtesem bır sıstemı tanıtmıstır

özel hayat(kadınalr falan fılan ) : örnek birisi tek kişiye aşık olmus ve ölene kadar ona sadık kalmıstır

özel hayat(kötü alıskanlıklar ) : maks adam resmen uyusturucu-uyarıcı bagımlısı

bilgi düzeyi : olabılcek en ust sevıye

----------------------------------------

arnold
-----------

güç: orta asla nızmaı bır sekılde adma gıbı yukske agırlıklarla calısmadı

kas sertliği: bulundugu konuma gore resmen rezalet

kas kalitesi : orta kımse kusura bakmasın ama orta

su tutumu : defınısyonda bıle yarı bulk asla mıke kadar sergılıyemedı vucudunu ve bu yuzden her zaman buyuk gorundu ve bu yuzden mıke nın muhtesem goguslerı yanında daha buyuktu

yağlanma : orta . bulk fotoları cıddı bır yaglanmanın oldugunu gosterıyor

spor katkı : min . arnold press gıbı sakat bır egzersızı bıza kazandırdı . sopayla yag yakılcagını sandı ve yaydı yuh yanı

özel hayat(kadınalr falan fılan ) : berbat otesı hayatı sadece kadınlarla sex olarak gorurdu

özel hayat(kötü alıskanlıklar ) : orta ıckı ve az ot

bılgı duzeyı : ne bılgısı adam karın calısarak cıktıgını sanıyor kasların

---------------

sporcu olarak gercek karsılastırma yapanlar ve yapabılenler asla arnoldu secmez secemez :( cunku arnold asla mıke kadar ıyı bır sporcu degıldı

gercek sporcular asla arnold superdı demez cunku mıke kalıtesı yanında arnold ancak sadece populer olabılır

bu delikanlı sıralamış ama şöyleydi böyleydi ee bilader olympia göremiyorum ben mentzer'de?hit kazandırmış teşekkür ediyoruzda demekki o kadar da çok işe yaramıyormuş hit. diğer tarafda ''güçsüz'',''sertliği olmayan'',''bilgi düzeyi 0 olan (en gerzekçe yorumunda bu olsa gerek)'' biri bile mentzer'in önüne geçiyorsa demekki sıkıntı mentzer'de schwarzanagger bu kadar ortalama dandik bir sporcuysa:) kendimizi kandırmadan önce bir bakalım başarılara hadi bakmadın karşıdan resimlere bir bak kör değilsin yazı yazabildiğine göre değil mi?

neyse kesinlikle arnold'dur.

bu delikanlı sıralamış ama şöyleydi böyleydi ee bilader olympia göremiyorum ben mentzer'de?hit kazandırmış teşekkür ediyoruzda demekki o kadar da çok işe yaramıyormuş hit. diğer tarafda ''güçsüz'',''sertliği olmayan'',''bilgi düzeyi 0 olan (en gerzekçe yorumunda bu olsa gerek)'' biri bile mentzer'in önüne geçiyorsa demekki sıkıntı mentzer'de schwarzanagger bu kadar ortalama dandik bir sporcuysa:) kendimizi kandırmadan önce bir bakalım başarılara hadi bakmadın karşıdan resimlere bir bak kör değilsin yazı yazabildiğine göre değil mi?

neyse kesinlikle arnold'dur.

Unuttugun birşey var Joe Weider, Arnold'un babası gibiydi , yarışların çoğu zaten adil değil.

Arnold. Adam çok iri çok. Arnold'dan uzun boylu profesyonel vücutçu var mı ?

Ralf Möller boy 1.97 kilo 130

h14v7.jpg

mshhq.jpg

yaşlandıkça daha yakışıklı olmuş anold öyle değilmi?
:)

Back
Yukarı