"Süt endüstrinde, doktorlara ve bir takım insanlara para vererek sütün çok yararlı olduğunu kemiklere iyi geldiğini söyletirler. Oysa süt kemik eritir!"
Görüşünü destekleyebilecek bir bilimsel çalışma var mı ? Şimdi para veriyorlar olmaz diyebilirsin öyleyse forum kurallarını okumak lazım bence.
Kemik eritir demişsin osteoporozdan bahsetmişsin sanırım oysa korunmak için süt tavsiye ediliyor bugün kampanyalarıda var hatta buyur:
http://www.beslenme.gov.tr/content/files/yayinlar/sunumlar/sut_ve_osteoporoz/08.pdf
"Bunlardan yapılan köfteler var ki normal köfteden daha fazla protein değerine sahipler. Sizin yediğiniz köfteden de farkı yok tad olarak."
Tad olarak farkı yok demişsin sende et yemişsin sanırım yoksa nerden bilesin

Hayvansal protein ile bitkisel proteini bir tutmak ne derece doğru hayvansal proteinlere yüksek kaliteli proteinler dendiğini duymuşsundur lisede biyoloji derslerinde bile duyabilirsin kısa bir yazı
Ak1ll1 diyet Aysun Sar1n
"Hiç gördünüz mü bir ineğin annesini emip büyüdükten sonra, annesinin tekrar hamile kalıp doğurduğunda kardeşiyle birlikte tekrar süt içtiğini?
Göremezsiniz çünkü, canlıların sadece bebekken süte ihtiyacı var."
Bilhassa bana bu cümlen çok saçma ve çok hoşnutsuz geldi şimdi senin söylediğine bakılırsa sanki biz gelmişiz 30 yaşına bir kardeşimiz olmuş onunla beraber annemizden süt alıyoruz var mı böyle bir şey ?
"Benim beslenmem yanlış falan değil. Sizin beslenmeniz etik değil asıl!"
Hayvansever misin bilmiyorum vegan amacı hakkında da fazla bilgim yok hayvanların canı olup kesilip yenmemesine inanıyorsanız yediğiniz bitkilerde canlı ona bakarsan bende şimdi bitkisever olsam sana etik değil desem ne olur neyse toprak ana muhabbetlerine girmesek iyi olur senin görüşün senindir bizim görüşümüzde bizimdir etik değil diyerek tartışma ortamına davet açmanı hoş bulmadım.
"Artık kendinizi kandırmayın bence. Ne yediğinize karışacak değilim ama milletin ''et yemezsen olmaz, tavuksuz olmaz, yumurtasız olmaz'' laflarına kanmayın.
Nereden biliyorsunuz olmadığını?
Oluyor işte.."
Bir de bunu demişsin böyle bir görüşün doğrudur veya yanlıştır ama sunuşun bana sorarsan hakaret ve tartışma içerikli karşıdakini alçaltmaya yönelikmiş havası alabiliyor şu süt emme mevzusu bile sinir bozucu ya zaten neyse belki yanlış yazmışsındır da başka bir şey söylemek istiyorsundur öyle düşünelim biz.
abes falan değil. yemiyorum gayet gelişiyorum.
benim amacım sadece bir uyarı.
isteyen istediğini yer kimsenin ağzından aldığımız yok.
bazı yeni başlayan arkadaşlar direk 5 yumurta, 250 gram tavuk birde üstüne toz alayım arnold oalyım diyor ama yanlış. ben buna dikkat çekiyorum
Bunu da kim diyormuş bilmem de bu uyarıyı onlara yapsan daha güzel olurdu bence ve de görüşünü bilimsel kaynaklar,bilgiler doğrultusunda desteklemeni öneriyorum ben sana bu şekilde desteklemen et yiyen bir kimseyi görüşüne yakınlaştırabileceğini sanmıyorum pek haberdar etmek istedim