Letsev haklı, geçtiğimiz hafta bir konu açmıştım niye bu kadar gerginiz diye sonra da sinirlendim foruma girmedim bir süre. Konu silinmiş muhtemelen seviye iyice düşmüş. Konuyu da özelden bana seviyesizce mesajlar atan ve konunun altında da seviyesini koruyamayan biri için açmıştım. Kısacası kritik soru şu: Diyelim 25 yaşındayız veya 17 veya 35 farketmez. Eşimiz dostumuz bizi biriyle tanıştırdı veya biz bir etkinlikte biriyle tanıştık, ona hemen kardeşim mi diyoruz? Veya azarlıyor muyuz? Azarlar gibi yüz yüze konuşabilir miyiz? Bence bu soruları kendimize sormamız lazım. Adam benimle azarlar gibi dayı gibi konuşuyordu ama yüz yüze bunu asla yapamazdı. Benden korkacağından değil sanal ile reel arasındaki ilişki farklılığından kaynaklanıyor bu. İlk tanıştığımız samimiyetimizin olmadığı spordaki birine şöyle bir şey diyebilir miyiz? "Sen bir boktan anlamıyorsan yorum yapma!" Bunu diyen onlarca kişi var bu forumda... Emin ol en babayiğit takılanı bile bunu yüz yüze ilk konuşmada kimseye söyleyemez. Herkes fotoğraf paylaşıyor suratlar editli, kimse adını soyadını vermiyor bunun da verdiği rahatlıkla nasılsa kimliğim gizli diye içindeki gizli canavarı ortaya çıkarıyor. Yöneticiler ise bu suçları daha doğrusu davranışkarı soft olarak niteleyip bir şey yapmıyorlar. Kendileri de çok iyi biliyor ki onlar sayesinde dönüyor bu forum ve atmıyorlar forumdan. Birinin bana ne bok biliyorsun sen demesi veya mesajda efelenmesi onlar için normal bir davranış. İşin özü bence kimseyle tartışmaya bir konu altında konuşmaya girmemek gerekiyor. Edinilecek bilgileri edinip, ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz foruma yeni girmiş kilo verme, alma gibi konularda bilgisi olmayan kişilere yardım etmek. Ötesi tartışma ister istemez olacaktır ve buna müdahele olmayacaktır. Kendi kendimizi germekten öteye geçmeyeceğiz böyle olunca da. Niye yüzünü bile görmediğim bir adamın hakaretlerinden dolayı gerileyim ki? Açık adresini açık açık istememe rağmen sanaldan saydıran delikanlılar yüzünden sinirlenecek psikolojide değilim.