Antrenman Sonrası(Post Workout) Glikojen Depolarını Hızlıca Doldurma(Supplementsiz)Evet Önerileriniz

Arkadaşlar antrenman sonrası kasların yıkıma uğramaması için glikojen depolarımızı hızlıca doldurmamız gerekmektedir.Doğal yani abur cubur veya supplement hariç. Nedenleriyle birlikte önerilerinizi bekliyorum.

Casper_VIA_V9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ya mesela benim bildiğim
-%100 üzüm suyu(İlave Şekersiz)
-Muz
Ve emin değilim ama ton balığı yiyorum ben.

Casper_VIA_V9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

salonda jelibon yiyen görmüştüm ne kadar doğrudur bilmem.
kendi adıma bir ölçek protein tozu içiyorum birkaç saat sonrada et veya yumurta yiyorum ben.

Önerin için teşekkürler. Jelibonda zararlı ya.Makarna yada pilav götürmek zorunda kalacam galiba.
Dostum çok bilgim yok ancak yemek götürünce çok işini görmez herhalde. Sonuçta kompleks karbonhidratlar (işte makarna pidincv bulgur fln) bindirilirken basit karbonhidratlara göre daha uzun süre harcıyor. Yanı antremanda sonra direk olarak alsak bile geç sindirilceğinden basit karbonhidratlar öneriliyor. Yanı ben çikolatalı süt içiyorum. Kimisi jelibon yiyo kimisi protein tozu felan kullanıyor. Yanı basit karbonhidratları biraz araştırsan daha çok seçenek vardır elbet :) (bide yazdıklarımın hepsi başkalarından duyduklarım yanı doğruluğunu bilmiyorum :D )

Dostum çok bilgim yok ancak yemek götürünce çok işini görmez herhalde. Sonuçta kompleks karbonhidratlar (işte makarna pidincv bulgur fln) bindirilirken basit karbonhidratlara göre daha uzun süre harcıyor. Yanı antremanda sonra direk olarak alsak bile geç sindirilceğinden basit karbonhidratlar öneriliyor. Yanı ben çikolatalı süt içiyorum. Kimisi jelibon yiyo kimisi protein tozu felan kullanıyor. Yanı basit karbonhidratları biraz araştırsan daha çok seçenek vardır elbet :) (bide yazdıklarımın hepsi başkalarından duyduklarım yanı doğruluğunu bilmiyorum :D )
Pirinç pilavıda hızlı emiliyomuş.Ben glisemik indeksi yüksek diye yazmıştım.Glisemik indeksi yükseltmek gerekir antrenmandan sonra yükseltmek lazımki kaslar yıkıma uğramasın ve vücut insülin hormonu salgılasın.Umarım açıklayabilmişimdir bro[emoji1] [emoji1]

Pirinç pilavıda hızlı emiliyomuş.Ben glisemik indeksi yüksek diye yazmıştım.Glisemik indeksi yükseltmek gerekir antrenmandan sonra yükseltmek lazımki kaslar yıkıma uğramasın ve vücut insülin hormonu salgılasın.Umarım açıklayabilmişimdir bro[emoji1] [emoji1]
Şşt çaktırma biyolojim çok kötü zaten jssjjs :D :D

Bir an önce yükseltilmesi şartı yok. Antrenmandan bir saat sonra pirinç pilavı uygun olur. Ama illa da 'hemen bir şeyler yemeliyim' diyorsan servet dağlı nın hurma fikri güzel.

Pilav olmaz kana hizli karismasi icin sivi olmasi gerek

Öyle bir kaide yok. Evet sıvı daha hızlı sindirilir ve daha çabuk kana glikoz karışır. Ama dediğim gibi antrenmandan çıkar çıkmaz hemen damardan glikoz verelim endişesi yersiz. Antrenmandan sonra pirinç pilavı kaslara gereken zamanda gereken glikozu sağlayacaktır.

Bu konu hakkında pratikte pek bi bilgim olmasada teorikte okuduğum gerek forumdaki konular gerek makaleler antrenmandan hemen sonra glikojen depolarını doldurma telaşına sokuyor insanları.Ve şahsi düşüncem whey protein çok kısa sürede kana karışır. Antrenmandan 30dk 1 saat sonrada içilebilirdi ama çoğu sporcu antrenman dan hemen sonra içiyor.O yüzden hemen sonra bişeler yenilmesi ve içilmesi taraftarıyım.Yanlış mı düşünüyorum?

Hemen sonra içilmesi olayı bir gelenek gibi.. Biraz da supplement firmalarının eli var bu işte.. Bu şekilde insanlara gösterip, olmazsa olmaz olarak düşündürülmek isteniyor.

Eğer imkanın varsa antrenmandan hemen sonra iç. Bir zararı yok. Ama oldu da müsait olamadın hemen sonra değil de 1-2 saat sonra yedin, içtin.. Bir kaybın olmayacak.

Back
Yukarı