Yanlışsam düzeltin. Meyve sularındaki şeker fruktoz değil glikozdur diye biliyorum. Yani bildiğimiz saf şeker atılır içine. Fruktoz %100 meyve sularında bulunur.
fruktozmu tüketecez yani antreman sonrası?Akşam 8 den sonra meyveden kaçmak için vg ci olmaya gerek yok.
Benim anlatmak istediğim marketlerde satılan çoğu kutu meyve suyunun içinde çok az fruktoz olduğudur.Zaten içindeki meyve oranı %35 kalanı su ve glikoz.Bunu anlamak için kutunun yanına bakmanız yeterli.Hatta benim bir ara aldığım meyve suyunda -dimesti sanırım- %2 ydi meyve oranı kalanı yine su ve glikoz.Neyse yine de kafada soru işareti kalmaması için jelibon da tüketilebilir antreman sonrası için.
Paylaşım için teşekkürler.
Hurma'nın lif oranı yüksek olduğu için içindeki şeker kana hızlıca karışamaz, hurmayı ara öğünlerde tüketmek daha doğrudur. Ayrıca sert idman yapmıyosanız idman sonrası ne tükettiğinizin bi önemi yoktur. İdmandan 30-40dk sonra tavuk pilav yiyemeniz yeterli. 5-6 aylık sporcuları görüyorum idman sonrası glutamin, bcaa, creatin, maltodextrin vs. kullanıyolar. Halbuki yaptığı idman vasat, kullandığı supplementler boşuna. Sıkı idman yapanlaraysa maltodextrin veya dextroz kullanmalarını öneririm. 8-9gr bcaa + 25gr maltodextrin'i shaker'ınızda karıştırın ve antrenman sırasında yudum yudum tüketin.Hurma faydalı olur mu peki antremandan sonra veya sabah kalktığımızda?
Bu kadar detaya inmeye ne gerek varMeyve tüketimini yanlış propaganda ediyorsunuz. Meyvelerden aldığınız yüksek orandaki vitaminleri başka hangi doğal kaynaklardan alabilirsiniz ki? Meyveler, vücut geliştirmecilerin düşmanı değildir, onu söyleyen külleyen halt etmiş. Doğru zamanda aldığınız sürece ve definasyon döneminde değilseniz, güne yayılarak rahat rahat tüketilebilir.
Her gün yeni bir trend çıkar oldu son zamanlarda. Meyveler, meyve suları kas gelişiminin ana maddesi değillerdir. Ciddi söylüyorum, bu forumda oturup protein kaynaklarının kombinasyonunu tartışan, kompleks karbolar üzerine ciddi yorumlar, tartışmalar olsa anlayacagım ki temel konular üzerinde duruluyor, ama çok basit ve alternatifleri çok olan bir alım şeklini bu kadar kompleks hale getirmek bana biraz garip geldi.
Antrenman sonrası yüzdesi çok aşagılarda olmayan bir glikoz kaynağı (üzüm suyu, bal, şekerli su vs)alabilirsiniz ve dextrose, maltodextrin veya vitargo da bir artıdır, ama alsanız bile çok ama çok küçük bir artısı olacaktır. Sihirli değnekler yaptığınız doğru antrenmanlar, disiplinli beslenme planınız (gün içindeki dengeli protein ve kompleks karbo alımı, su + vitamin ve mineraller )+ dinlenmedir.
Küçüklüğümden beri günde 1-2 kg mevsim meyvesi + 1 lt meyve suyu tüketirim ve bunu güne yayarak hep uygun zaman dilimlerinde aldım. En son 2008 yılında mekik çektim ve hala six pack çizgilerim kışın kilo aldğımda bile çok derin çizgilere sahip.
Forumdan, Karasan abi ile arada fikir alışverişlerimiz olurdu ve o bana bu sporda aslında çok kusursuzluğun olmadıgının, vücudunu tanıyan herkesin vücudunun neyi kabul edeceğini bildiğinde gelişim adına hiçbir sorun teşkil etmeyeceğini söylerdi. Önemli olan yapınıza göre hamle yapmak, kurallarınızı kendiniz koyabilirsiniz.
Aynen nasil 80kg lik bir vg le 80kg lik normal bir insanin vucutlari bir degilse beslenme sekilleri ve besinlerin islenis sekli ayni degildir..en basiti bizim yediklerimizi spor yapmayan birisi yese camış gibi olurduben hala bu beslenme olayının bukadar basit olmadığına inananlardanım
kimisi antreman sonrası meyve sularının yağa dönüşeceğinde ısrar edebilir diğerleride aksini idda edebilir
bunun kesin bir kanıtı yok
çünkü verilen bilgiler normal koşullar için geçerlidir
ama bb gibi aşırı yorucu ve vucut için extreme olan bir olay sonucu insan doğası normalin dışına çıkabilir ve bunun 2+2=4 diyebileceğimiz bir araştırması yok
---------- Post added at 11:51 ---------- Previous post was at 11:37 ----------
ekleme:
burdan antreman sonrası meyve suyu kilo aldırmaz veya iyidir kötüdür diye birşey söylediğim anlaşılmasın
sadece insan bedeni okadar basit değil demek istedim
genelleme yapmak yanlış olabilir