selamlar. yaklaşık 8 yıl öncesine kadar amatör olarak basketbol oynuyordum. o zamanlar vücudum fitti yada en azından aynalara utanmadan bakabiliyordum.
ancak iş hayatına atılıp masa başında çalışmaya başladıktan sonra yağlandım. göbek ve bel çevrem özellikle çok yağlı. tekrar zayıflamak için arada denemelerim oldu ama diyetisyenlerin diyet diye verdikleri menülere en fazla 3 gün dayanabildim. şimdilerde spor ile beraber protein içeren ve yağsız besinler ile zayıflamaya çabalıyorum.
sormak istediğim şu. iş yerinin spor salonunda çalışıyorum, spor hocası yada eğitmen gibi birisi yok salonda. forumdan öğrendiklerimle bir şeyler yapmaya çabalıyorum. kendimce bir program yaptım. pazartesi, çarşamba ve cuma günleri salonda, 30 dk. 7 km. hız ile koşuyorum. sonra 10 tekrar 3 set, ağırlık istasyonunda çalışıyorum, 10 kg. lik dumbeller ile çalışıyorum. toplamda 1 saat kadar spor yapıyorum. bu program sizce bana uygun mu? hem kardiyo hem hafifte olsa ağırlık çalışmam yarardan çok zarar mı verir? ikisinden birisini bırak derseniz hangisini bırakmalıyım?
boy : 183 cm - kilo 110 kg. cevaplar için şimdiden teşekkürler.

sormak istediğim şu. iş yerinin spor salonunda çalışıyorum, spor hocası yada eğitmen gibi birisi yok salonda. forumdan öğrendiklerimle bir şeyler yapmaya çabalıyorum. kendimce bir program yaptım. pazartesi, çarşamba ve cuma günleri salonda, 30 dk. 7 km. hız ile koşuyorum. sonra 10 tekrar 3 set, ağırlık istasyonunda çalışıyorum, 10 kg. lik dumbeller ile çalışıyorum. toplamda 1 saat kadar spor yapıyorum. bu program sizce bana uygun mu? hem kardiyo hem hafifte olsa ağırlık çalışmam yarardan çok zarar mı verir? ikisinden birisini bırak derseniz hangisini bırakmalıyım?
boy : 183 cm - kilo 110 kg. cevaplar için şimdiden teşekkürler.