AnatoliaSporova
Üye
Arkadaşlar hacimlenmek veyahut define olmak için antrenman programı isteyenlere yardımcı olup yazarım mesajdan ulaşabilirsiniz. İyi forumlar.
Bıkılmayacak bir program yazabilirmisinArkadaşlar hacimlenmek veyahut define olmak için antrenman programı isteyenlere yardımcı olup yazarım mesajdan ulaşabilirsiniz. İyi forumlar.
Dostum her ay değiştirmen lazım elbet bıkarsınBıkılmayacak bir program yazabilirmisin
Hocam bence her ay programı komple değiştirirsek programın kalitesi düşebilir. Bence temel bir antrenman iskeleti olmalı. İhtiyaca ve duruma göre bazı hareketler değiştirilmeli. Mesela göğüs mevcut programda çok iyi gelişiyorsa değiştirip riske atmaya gerek yok. İşe yaradığı sürece aynı şekilde devam edilmeli. Eğer işe yaramamaya başlarsa ve gelişim yavaşlarsa o zaman değiştirmek mantıklıdır. Ama eğer sırt çok iyi gelişiyorsa sırt hareketlerine dokunmamak gerek. Sadece nerede gelişim durduysa o bölge değiştirilmeli. Benim fikrim bu yönde.Dostum her ay değiştirmen lazım elbet bıkarsınözelden yaz
Programı her ay değiştirmeye bende karşıyım geçmişte yaptığım hatalardan zaten belli başlı temel vazgeçilmez hareketler var. Hareket değiştirmek yerine set sayısı tekrar sayısı dinlenme süresi ağırlık antrenöan yoğunluğu değiştirmek daha mantıklı.
Beyler zaten temel hareketler kalır nedir misal kolda barbell kalır göğüste bench kalır kalan hareketler değişir veyahut üst göğüs mü zayıf üst göğüse 2 hareket yazarsın gelişimi iyi olana 1 hareketle devam edersin bu şekil vücut çabuk alışır programa bu nedenle her ay veya 1.5 ayda değiştirilmeliHocam bence her ay programı komple değiştirirsek programın kalitesi düşebilir. Bence temel bir antrenman iskeleti olmalı. İhtiyaca ve duruma göre bazı hareketler değiştirilmeli. Mesela göğüs mevcut programda çok iyi gelişiyorsa değiştirip riske atmaya gerek yok. İşe yaradığı sürece aynı şekilde devam edilmeli. Eğer işe yaramamaya başlarsa ve gelişim yavaşlarsa o zaman değiştirmek mantıklıdır. Ama eğer sırt çok iyi gelişiyorsa sırt hareketlerine dokunmamak gerek. Sadece nerede gelişim durduysa o bölge değiştirilmeli. Benim fikrim bu yönde.