bench de ilk defa 5x5 duydumu söylerek başlayım.
Eğer 5x5 de son setin son tekrarlarında barı korkusuzca, rahatça kaldırıyorsan bil ki ağırlık sana az geliyordur. ağırlığı arttır, son setin son tekrarlarını bitirdikten sonra zaten kolunu kaldırırken zorlanırsın. tekrar bench gireyim mi falan demezsin.
4x10 yeter mi demişsin bi biceps antremanında ortalama 3 hareket olur. bi sefer 4x10 yapıp bırakmazsın yani, onun gibi 3 tane hareket yaparsın, zaten gymde falansan orda hocaların sana programı vermiştir, ki ben bodyforumtr den aldım programı ve gayet mennunum orda hareketler kaç set kaç tekrar yazar
ya bu beni kesmedi şundan 20 kere yapayım deme, seni kesmiyosa 10 kg ağırlıgın 15'e çıkar, ve hareketi yaparken yılan gibi kıvrılma ağırlıgın altında, özellikle biceps omuz sırt yani bi çok bölgede çalışırken ağırlıkları bele yüklersin, "çok kaldırmışsın" olursun, hayır, çalıştırdıgın kası hissederek, onun nasıl şekil aldıgını alacagını kafanda canladırarak hareketi yap, o zaman hareket seni doyurur.
arnold bi ara "A good pumping is no different than orgasm" demişti, pompaladığını hissedersen body buildingin keyfine varırsın