Antreman süresi ve dinlenme süresi

selam arkadaslar,

bir sorum olucak, sizlerin antremani kac saat sürüyor ve her set arasinda ne kadar dinleniyorsunuz..ben normalda 1 gün gögüs+biceps calisiyorum, diger gün sirt+omuz+triceps.. bacak calismiyorum, daha önce basketbol ve futbol oynadigim icin bacaklarim cok kasli ve güclü..

mesela gögüs+biceps antremani ele alalim.
gögüs calismam 7*3= 21 setten olusuyor (benc, üst+alt bench press(bar ve dumbell ile), butterfly, pullover olmak üzere)
biceps: 9 set (ayakta bar, dumbell ve oturarak bar)
yani toplam 30 hareket 1,5 saatte bitiyordu uzun dinlenmeler ile. Derlerki her set arasi 30sn max 1dak ara verin..bugun ilk defa kronometre ile calistim. bakalim 30sn ara versem nasil olcak diye. 1 saatte bitirdim antremani ama hic 30sn ara veremedim.
imkansiz birsey. ya agirlik azaltarak calismak lazim yada en az 1,5-2dak ara en ideali maksimum agirlik kaldirmak icin...
aranizda hic 30sn vererek maksimum güc ile calisabilen var mi?

bu arada, yeni baslayan degilim. bu sporu yaklasik 3 senedir yapiyorum. boyum 183, kilom 85. hatta ekstra bilgi olarak antremandan yarim saat önce SuperPump 250 kullaniyorum.

Son düzenleme:
Benim antremanım 2-3 saat arası suruyor.Göğüs ve üst bacak antremanımda setler arası 3dk dinleniyorum.Diğer bölgeler 2dk.

American üni. doktorların ve antrenörlerin araştırmaları sonucunda göğüs antremanı setleri arasnda 3dk lık bir dinlenme bir dahaki sette %34 daha iyi performans sağlicağını arastırmıslar ve söylemişler.Men's Health dergisinde okumustum.

Ben antremandan sonra 500ml süt + bal + muz + nesquiq i blander da karıstırıp içiyorum :)

ideal dinlenme süresi büyük kas grupları için 90sn, küçük kas grupları içinse 60sn dir.
dinlemeyi uzun tutup hareketi güçlü yapmak size istediğiniz VG performansını vermez
öyle olsaydı setler arası 5dk dinlenip akşama kadar aynı hareketi yapabilirdiniz....ama alacağınız verim 60 sn aralıklı 3 sıkı setten daha iyi olmazdı...

1 saati aşmaması lazım madem dinlenme sürelerini uzun tutuyosun setlerden veya hareketlerden feragat etmelisin veya hergün tek bölgede çalışabilirsin sana kalmış

1 saati aşmaması lazım madem dinlenme sürelerini uzun tutuyosun setlerden veya hareketlerden feragat etmelisin veya hergün tek bölgede çalışabilirsin sana kalmış

uzun tutuyordum daha önce ama biraz kasarak kisa süreli dinlenmelerle de 1 saatte cikartabiliyorum ayni antremani. benim ögrenmek istedigim kaslarin gelisimi ve hacim kazanmasi icin hangisi daha faydali..
en ideal dinlenmesi asagi yukari nedir?

yeni başlık açmaktansa eski başlıgı hortlatalım :)

idmanlarım en fazla 40 dakika sürüyor,hatta bugun kanat sırt idmanım 35 dakika sürdü,millet garip garip bakıyor bana salondan çıkarken,ne zaman girdin ne zaman çıkıyosun birader der gibi.

ideal sürenin 45-60 dakika oldugunu biliyorum ama 35 dakika nedir hakikaten,her setten önce 1 set ısınma yapıyorum,set aralarında 45 sn dinleniyorum ona rağmen bugun 35 dakika sürdü idmanım,elimden geldiğince agırda girmeye çalışıyorum yani şipşak kaldırıp indirmiyorum,yedire yedire yapıyorum vs ama çok çabuk bitiyor sanki idmanlarım

Back
Yukarı