Ant. sonrası glikoz tüketiyor musunuz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan OvO
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ant. sonrası glikoz(basit şeker) tüketiyor musunuz?

• Total voters
    124
Kaliteli olabilir. Doğal olabilir. Tamamiyle organik, hatta ev yapımı olabilir. Onu kastetmedim.

Gıda olarak, besin içeriğinde şeker oranı yüksek. Makrolarınıza veya planınıza uyuyorsa ne ala. Ama ben olsam pek tercih etmezdim. Onun için negatif yorum yaptım.

Gece kan şekeri dalgalanması sebebiyle açlık olabilir, psikolojikte olabilir. Ben olsam önceki öğünlerden biraz kalorileri azaltıp, son öğünümü daha büyük yerdim. Özellikle yağları akşam öğününde görece yüksek tutmak tokluk açısından epey etkili olabilir. Protein, yağ oranı düşük; karb miktarı yüksek bir son öğünden kaçınırsan iştah kontrolün daha iyi hale gelebilir.

Cevap ve öneriler için teşekkürler. Ben de bar tüketmekten vazgeçtim zaten. Bugün stevya diye bir ürün tanıdım. Şekerden daha tatlı olduğu halde glisemik indeksi olmayan, şeker yükseltmeyen bir ürün olarak tanıtılıyor. Bu doğru mu, forumda bununla ilgili bilgi bulamadım.

Şöyle desek yanlış olmaz sanırım:
Eğer amaç yağ yakımı ise ya da definisyon döneminde iseniz KESİNLİKLE idman sonrası basit şeker alınmamalı.Özellikle meyve suyu bunlar arasında en kötü tercih olacaktır.Zaten meyve suyu ''doğal,taze sıkılmış'' bile olsa zararlıdır.Çünkü 1 bardak meyve suyu için en az 5-6 meyve gerekir ve bu çok fazla kaloriye denk gelir.İkincisi meyvenin faydalı olan posasından ve liflerinden faydalanamayız.
Antrenman Öncesi Meyve Suyu
Antrenman öncesi meyve suyu basit karbonhidrat kaynağı olduğu için enerjinizi hızla yükseltip sonrasında düşürecektir.Vereceği enerji, saman alevi gibi olacaktır.
Antrenman Sonrası Meyve Suyu
Yağ yakımı amaçlarımızdan biri ise, idman sonrası meyve suyu içmek, bir çuval inciri berbat etmektir. Doğru yapılan tempolu çalışma sonrası vücut 6 saat boyunca hızlı çalışmaya ve yağ yakımına devam eder, meyve suyu gibi kötü karbonhidratlar kullanılmaz ise!!!
Yağ yakımını amaçlamayan, sadece kilo almak ve kas geliştirmek isteyen birinin ise antrenman sonrası meyve suyu içmesi yerinde olacaktır.
Hazır Meyve Suları
Kendi ellerinizle sıktığınız taze meyvelerin suları dahi yararlı değilken, içinde bulunanlara göz attığınızda, telaffuz dahi edemediğiniz koruyucu maddelerle, ek tatlandırıcılarla karşılaştığınız hazır meyve sularını asla tercih etmeyin.100 de 100 olduklarını iddia etseler bile

Peki arkadaşlar şöyle bir sorum olacak farklı bir bakış. Ben antrenman sonrası kardiyo yapıyorum hafif tempoda 5 dakika sonra inclineyi arttırıp 5 dakika şeklinde toplamda 20 dakika yapıyorum. Amacım da görüldüğü gibi yağ yakmak. Bu antrenmanlardan sonra muz tüketmeli miyim ? Whey de kullanıyorum zaten.

Son düzenleme:
Ant.sonrası glikojen depolarını doldurmak için suya 3 tatlı kaşığı nesquik ekliyorum üzüm suyu bulamıyorum malesef çevremde ama yağ açısından bir sorun yaşamadım.

Antrenman sonrasi genelde Cell-Tech tuketiyorum. Icerisindeki yogun sekerden dolayi ek glikoz almiyorum tabii. Ote yandan Cell-Tech kullanmadigim donemde bulk süresinde 25gr, cutting suresinde de 10gr Haribo tuketiyorum.

Ayrica ozellikle bacak calisirken enerjimin cok dustugunu hissedebiliyorum. Boyle durumlarda da anterenman esnasinda bir cay kasigi (10gr kadar) bal da yiyorum.

Glikozu sabah ve antrenman sonrasi tuketirim, diger donemlerde de olabildigince kacinirim. Spor sonrasi recovery anlaminda rahatlama sagladigini soylemeliyim.

Tesekkur ederim.

Back
Yukarı