nicebody21 dedi:
arkadaşlar hepsi iyi laflarınızın ama sanırım çogunuz 2 senelik bile yoksunuz biraz büyümünezi bu sporla alakadar olmayan herkes çok iyiymiş gibi zanneder yani sizi havaya sokarlar çünkü gerçekten tescilli (bundan kastım çok büyük degil) bir vücud görmemişlerdir.Zaten forumdaki çogu fotografa bakıyorum sizlerin kendi fotograflarınıza yanlış anlamayın ama geneliniz birbiriniz pofpofluyosunuz yok çok iyi baba devam et gibi biz nasıl yaparız gibisinden ben çok gülüyorum daha gerçek bi estetik vücudu olan görmedim burada tamam fena olmayanlar var ama benim fena lafım sizinki gibi iyi anlamına gelmesin adamın omuzları dar kol iyi ee ne anladım ben bu işten omuz vücudun çatısıdır vücudu gösteren geniş açılmış kalkık yuvarlak omuzdur bu bir örnek sadece yani söylemek istedigim bi tarafı olmuş bi tarafı olmammış bu işte bence anatomi çok büüyk bir artı ama tabi ki de spor herkesin vücudunu oldugundan daha iyi bir yere getirir kon ile alakalı baş sayfalarda bi arkadaşın annesi oglum fazla bartma demiş bence dogru demiş çünkü herşeyin fazlası kötüdür yıpkı çok tuzlu çorba gibi arkadaşlar normal insanlara göre biraz büyük olun fakat normal insanlardan kat kat estetik olun estetik en önemlisi sokakta sizlere bakanlar vücudunuzun estetigine degil büyüklügüne bakıyor ve bu onlar için çekici bir durum degil sadece alışık olmayan bi görüntü tıpkı oto yoldan geçen eski bir tır ile son model bir tırın arasındaki fark gibi bilmem anlatabildim mi? estetik estetik çogunuzun önden bakılınca kanatları tam seçilmiyo bile çünkü omuz yok gögüsler küçük ve yassı degil alt üst gögüs belli belirsiz belki bana sen kimsin diyeceksiniz ben de sizler gibi sporcuyum ama inanın sporla alakalı her alanda sizden daha ilerideyim neyse isteyen kaideye alsın istemeyen almasın siz hiç denizdeyken şezlonga uzanmadan önce tişörtünüzü çıkardıgınızda yan tarafınızdaki kız ordusu "waawww" dedimi ve sonra sizinle tanışmak için aptalca yollara baş vurdular mı?peki ya hiç plaj yolunda sadece mayo şort ile gezerken bir takım insanlar sizinle fotograf çektirmek istedi mi? veya gittiginiz her yerde iltifatlarla karşılandınız mı? arkadaşlar yakınlarınızın söyledikleri pek önemli degil sporu bilmeyenlerinde(bu kişilerden kastım vg yi bilmeyen kendisinden iri birini görünce hemen onu bi şey zanneden tipler) söyledikleri önemli degil tamam yakışıklı olmamında etkisi var ama inanın bomba bi bir vücudum var amacım ukalalık degil zaten beni tanıyınca ilerki safhalarda bu tip bi durumla alakam olmadıgımı anlayacaksınız neyse unutmayın ince bel geniş omuz ve bunlara paralel büyük ama fazla degil kol gögüs bacak sırt ve karın kasları hepinize başarılar kardeşlerim. bu arada boy:189 cm ,kilo: 82 kg ölçülerim :109-81-105 yag oranım :% 5,5(bunu kiloma bakıpta ben 100 kiloyum filan deyip böbürlenen arkadaşlar için yazıyorum) kolllar eşit:36 omuz genişligi:56 cm doguştan body ile sadece acık daha yuvarladım neyse byess(fotograflar yakında gelecek)
Öncelikle paragraf kullansaydın yazın daha okunaklı olurdu. Verdiğin örnek anlaşılır, bir yere kadar doğru ama genelleme yaparak hak etmeyen kişileri de zan altında bırakmış oluyorsun. Kendi vücut resimlerin bölümünün amacı, insanlara yapıcı eleştiriler sunarak onların istediği vücudu elde etmesini sağlamak. "Omuzların yok", "Somali'den kaçmış gibisin(kullanıldı)" de denebilir, "Omuzlarına ağırlık vermen lazım", "Biraz hacim iyi olur" da denebilir. Ama ilk seçeneklerdeki gibi bir cevap, kişinin kendine olna güvenini sarsıp, ihtiyacı olan motivasyonu kaybetmesini sağlayabilir. Ama yapıcı olarak onları motive edebiliriz ki bence yapmamız gereken budur.
Herkesin zevki farklıdır, bazıları fit vücut severken bazıları olabilen en büyük hacmi ister. Kişiler bu tercihleri için yargılanamaz. "Sporla alakalı her alanda sizden daha ileride" olduğuna göre, bu tarz ayrımlara ve belli bir spor ahlakına sahip olman lazım, ama belliki bu erdem sende yok. Aynı şekilde sporcu alçakgönüllülüğü de sende bulunan bir meziyet değil. Verdiğin örneklere gelirsek(plajda insanların bakması vs...), çok aykırı örnekler değil. Zaten vücudun o kadar iyi ise üstündekini çıkartmana bile gerek kalmaz. "Yakışıklı" olmanın da etkisi vardır tabii. O "bomba" vücudun ile beraber.
Son olarak eklemek gerekir ise, belli saygı kurallarını yok sayıp burada böbürlenecek isen, lütfen başka kapıya. Ukala olmasan, buraya resimlerini ekler, insanların sana yorum yapmasını beklerdin, kendini övmezdin. Burada +5000 üye var, arasında Milli vücutcular, Milli hakemler, antrenötler, profesyonel/amatör sporcular ve en önemlisi bir şeyler başarmak isteyen, azimli insanlar var. Ve sen herkesden daha iyisin ve daha çok biliyorsun. Cidden öyle biri olsan, zaten bunları deme ihtiyacı duymazsın. Yani diyelim eğer sen Milli bir sporcu isen, ve bu tarz cümleler kuruyorsan, senin sporculuğuna yazık.
Üslubumu beğenmemiş olabilirsin, ama ben senin üslubunu beğenmedim ve ona yanıt olarak böyle yazdım. Bundan sonra ekleyeceğin resimler, vücudunun gerçekten çok güzel olması, bilindik bir sporcu olman senin hakkındaki düşüncelerimi değiştirmez, eğer düşüncelerin hep bu şekilde olursa.