Aman Tanrım Omuz Çalışmak...

Bende nedendir bilinmez ama en çok omuz anteramanında yoruluyorum ve çokda sıkıcı geliyor belkide sıkıcı geldiğindende çabuk yoruluyor gibi hissediyorum :)

yaklasık bı 4 saat once omuz-kol antrenmanımı yaptım ve su an omuzlarımın kollarla beraber agrısı bana huzur verıyor :)

ben omuzu son güne koyuyorum çünkü göğüs çalışmamdan sonra göğüsle birlikte omuzlarımda ağrıyor. bu yüzden göğüs-biceps çalıştıktan sonraki antrenman günümde sırt-bacak giriyorum sonra omuz.

doğrumudur sizce yaptığım

Omuz kasları vücudumuzun üçgen gözükmesinde büyük rol oynar. omuz, trapez, bel orantısı bu görüntüyü simüle eder.

ceket, t-shirt, body giydiğimizde üzerimize tam oturmasını sağlayan kaslarımız omuz ve trapezdir. bunu ceket askılarına bakarak'ta anlayabilirsiniz.

bir ağırlığı kaldırırken en ufak kas gurubunun dahil, etkileşimi daha fazla kilolar kaldırmamıza etki eder.

programından hoşlanmadığı sevmediği hareketleri bölgeleri çıkartan kişilerde benc pres'im artmıyor, alt sırt,bel kaslarım hiç gelişmiyor ve benzeri yakınmalar ile karşılaşabilirsiniz..

kaldıki omuz kaslarmız benc pres'te de önemli rol oynar..

yardımcı kas guruplarını ihmal etmeyin. bir zincir en zayıf yeri kadar güçlüdür.

Omuzda yana açışları yaparken bende sıkılıyorum ama ilerdeki görüntümü hayal edince dahada hırslanıp çalışmaya devam ediyorum :)

Omuzum zayıfken çalışmayı bende sevmezdim fakat kuvvetlenmeye başladıkça omuzu öldürmekten büyük keyif almaya başladım.
En sevdiğim gün omuz-bacak günüm ;)

Back
Yukarı