Achilles1980
Üye
Decline Barbell press , Decline cable flye, Flat bench Dumble press, Exercise Ball Push up...Hepsi alt göğüs hareketleri.
dips yapın.
Biraz açıklarsanız bizde anlayalım. dencline press,dencline fly,cablo cross vs vs değilde neden dips ? ve diğer hareketler ne olmalı ? hareketleri birbiriyle bağlantılarını bir önceki programla çakışıp çakışmadığını bir sonraki programda verilecek hareketlere uygun olup olmadığını anlatmanızı bekliyorum
Sporcu insanlarız. Neden bir yerde okumuştum veya hocam bana böyle dedi, demek yerine deneyin bence ve sonucu görün. Hem de tecrübeniz olur.. Favori hareketim dipstir.. Fakat şu an decline yapıyorum...
bir yerlerde okumuştum dediğim sağlam yerler öyle gelişigüzel değil. mesela menshealth de okuduğum şuydu, evet çoğu vg ci bu dergiyi hardcore olmadığı için tutmaz ama ben beğeniyorum, her programda olması gereken hareketler diye bir liste vardı,başkalarının tecrübelerinden faydalanmak varken neden deneyanıl uygulamasına geçelimki düşünsene sencede daha fazla zaman almazmı denemek ?
bir yerlerde okumuştum dediğim sağlam yerler öyle gelişigüzel değil. mesela menshealth de okuduğum şuydu, evet çoğu vg ci bu dergiyi hardcore olmadığı için tutmaz ama ben beğeniyorum, her programda olması gereken hareketler diye bir liste vardı,
bench press
dips
barfiks
deadlift
squat
barbell row
bunlar ın 4-5 i mutlaka olsun derdi
onun dışında diğer forumlardan uzun süre tecrübesi olan (15 yıl) lisanslı antrenör de demişti. vakit değerlidir. doğru bilinen gerçekler varken tekerleği tekrar keşfetmenin anlamı yok herşeyi deneyemeyiz. ha bazı hareketler anatomimize uygun değildir, o zaman ya o hareketi yapmayız ya da elzem bir hareket ise onu kendimize uygun hale getirmek için çalışırız mesela deadlift için yeterli kuvvette bel ve sırta sahip değilsek önce onu kuvvetlendirici çalışmalar yaparız. ama çok izole olan bir hareket baktık bize uymuyor veya istediğimiz etkiyi yapmıyor onu bırakırız.
başkalarının tecrübelerinden faydalanmak varken neden deneyanıl uygulamasına geçelimki düşünsene sencede daha fazla zaman almazmı denemek ?
Bunlar zaten temel hareketler..Yapma zorlunluluğu doğuyor. Ama iş alt göğüse birazda genetik herkesin istediği gibi kesilmez.bir yerlerde okumuştum dediğim sağlam yerler öyle gelişigüzel değil. mesela menshealth de okuduğum şuydu, evet çoğu vg ci bu dergiyi hardcore olmadığı için tutmaz ama ben beğeniyorum, her programda olması gereken hareketler diye bir liste vardı,
bench press
dips
barfiks
deadlift
squat
barbell row
bunlar ın 4-5 i mutlaka olsun derdi
onun dışında diğer forumlardan uzun süre tecrübesi olan (15 yıl) lisanslı antrenör de demişti. vakit değerlidir. doğru bilinen gerçekler varken tekerleği tekrar keşfetmenin anlamı yok herşeyi deneyemeyiz. ha bazı hareketler anatomimize uygun değildir, o zaman ya o hareketi yapmayız ya da elzem bir hareket ise onu kendimize uygun hale getirmek için çalışırız mesela deadlift için yeterli kuvvette bel ve sırta sahip değilsek önce onu kuvvetlendirici çalışmalar yaparız. ama çok izole olan bir hareket baktık bize uymuyor veya istediğimiz etkiyi yapmıyor onu bırakırız.
başkalarının tecrübelerinden faydalanmak varken neden deneyanıl uygulamasına geçelimki düşünsene sencede daha fazla zaman almazmı denemek ?
meraklı bende year2004'ün dedigine katılıyorum ama sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş onun anlatmak istedigi genetik olarak eksiklikler tabiki bicesp'i 30tekrar 8 set çalışmak gibi bir mantık olamaz yani bu denenmez ama antreman sistemleri ve programları deneyerek ögrenmek tecrübe acısından bizim için iyi olabilir programımı kendim degiştirdim bu arada ben 10aydır spor yapıyormuşum gecen gün kartıma baktım demekki artık gögüslerimi kesebilirim
su sekilde bir program yaptım 1ay sonra tekrar yorum yapıcam arkadaşlar hakkımda hayırlısı...
dumbell bench press 8x4,alt gögüs press,dumbell fly 4x10,dips 4xmax(6-8arası yapabiliyorum zaten),pull over 2set...