Alt Göğüs

göğüsü bütün açılardan çalıtırmak gereklidir kannatımca. Triceps gib yada ön bacak gibi düşünürsek 3 parçadan oluşuyor ve kombine bir çalışma gerektirir. İzole ve temel hareketler bir arada olmalıdr

Ben olabildiğince barı göğüs ucuna indiriyorum decline presste,sonuçta decline ın amacı mümkün olabildiğince pectoralis minor un alt kısımlarını vurmak.
pectoralis major'un alt kısımları demek istedin sanırım ;)
buarada masteer'e ve Flexor'a 2 konuda kesinlikle katılıyorum..major iyice doldurulmadan altıyla uğraşmak yerine temel hareketlerle major büyütülmeye çalışılmalı..
ikincisi parelel dipsi gerçekten olması gerektiği gibi anlatmış...bunda zorlanıyorsanız ayaklarınızdan tutturarak yardım alabilirsiniz harekete alışana kadar..dizlerinizi kırıp ayaklarınızı kilitleyebilirseniz daha rahat yaparsınız..

arkaadaşlar 2 yıldır bu sporu yapıyorum,fakat şu alt göğüs olayını birtürlü çözemedim alt taraf çok yumuşak ve boş.dicline pres, dicline açış, coble crow, dips hepsini yapıyorum ama yinede verim alamıyorum kafayada taktım lütfen yardımcı olurmusunz,teşekkürler......

Alt göğüsel ilgili değil sanırım ama. göğüs arasındaki çizgi varyda onu yukarı doğru uzatmayı sağlıycak bi hareket varmı. çokmu abuk bi soru oldu yoksa?

dumbell polewer çalışarak göğsünü taplayabilirsin ben her göğüs antremanının sonunda mutlaka yaparım alt göğüslerim süper

dumbbellarla çember çizer gibi yaparak alt göğüs çalışılabilir mi?salonda söylemişlerdi ama yapılışını görmemiştim sadece dambılları kafamızın üstüne kollar düz şekilde getirip eski pozisyonuna getireceğimiz gibi bir hareket olarak kalmıştı aklımda. böyle bi hareket varmıdır yoksa yanlış mı biliyordu o insan..bir de decline sehpası olmadan pullover dışında alt göğüsü çalıştırabileceğimiz bi hareket varmı?

7-8 mesaj yukarda paralel dipsten bahsedilmiş..okumadın sanırım..

okudum, ben evde çalışmak için sormuştum o yüzden ilk sorunun cevabı önemli eğer o hareket olmazsa pulloverdan başka çalışabileceğim hareket kalmayacak alt göğüs için..

pectoralis major'un alt kısımları demek istedin sanırım ;)
buarada masteer'e ve Flexor'a 2 konuda kesinlikle katılıyorum..major iyice doldurulmadan altıyla uğraşmak yerine temel hareketlerle major büyütülmeye çalışılmalı..
ikincisi parelel dipsi gerçekten olması gerektiği gibi anlatmış...bunda zorlanıyorsanız ayaklarınızdan tutturarak yardım alabilirsiniz harekete alışana kadar..dizlerinizi kırıp ayaklarınızı kilitleyebilirseniz daha rahat yaparsınız..
-Anatomi atlaslarından gördüğüm ve anlayabildiğim kadarıyla göğsün üst kısmı pectoralis major,alt kısmı pectoralis minor diye tabir ediliyor. Yanlış mı anlamışım?
-Bir de; flexor hocam,alt göğüsü kesmek için sadece alt göğüs çalışmanın yetmeyeceğini,serratus anterior kasının çalıştırıldığında kesme için en iyi sonuç alınacağını belirtmiş. Serratus anteriorlar için özel bir egzersiz var mı? Ben barfiks,front lat pulldown gibi hareketlerin bu kası çalıştırdığını düşünüyorum. Yanlış mıyım?

benım 3. ay ım doldu 15. haftam bu ve programım degıstı alt gogus press var 4. ay ın baslarında erkenmı acaba

boy 188
kılo 103

Benimde geçen hafta itibari ile 3ay prog.ım doldu, bu hafta hocam banada alt gögüs pres hareketi ekledi.. Bence erken diil bende kasın her yönden çalıştırılması taraftarıyım.

3 ayda alt göğüs bana göre aykırı.her yönden çalıştırılması dogrudur fakat bench press hareketinden yeteri kadar verim almış olsan zaten gerek duymazsın.son safha declıne press hareketleri bence.

ara sıra programı değiştirip üst göğüsü ve bench press i dambull ile yapıyorum bu hacim yapmamı engeller mi?
daha geniş anlamda barla yapılan hareketleri dambullla yapmak definasyona mı girer? ( dambullla kaldırılan ağırlığın bardakine göre az olmasından dolayı soruyorum!!!)

yok böyle bir şey.dumbell ile girdiğindede gerilimi daha fazla arttırabilirsin ve kasların etki altında kalmayan kısımlarınıda bu sayede etkilemiş olursun.bu şekilde yapacağın değişimlerin gelişiminde artı etkisi olur,için rahat olsun.

dumbell ve bar için haftada aynı bölgeyi iki defa çalışan birisi bu değişiklikleri zaman olarak maksimum ne kadar tutmalı?

atıyorum: dumbell ile 2ay mesela.

Back
Yukarı