Alt göğüsü en iyi ne çalıştırır?

Ben ilk defa dips hareketini dün anremanda yaptım. 3*15 idi tekrar. Ben 3* 5-6 çıkarabildim en fazla. Oda hani yarım yamalak kaldı. Düzelir daha iyisini yaparım diye düşünüyorum.

Diğer bir soru ise bütün göğüs hareketlerinde sonra dips var benim programımda en sonda yani. Acaba yapamamamın etkisi olabilirmi?

Başta yapsan daha fazla tekrar yaparsın. Ilk 2 veya 3. sıraya koy bence

dambılla yapılan daha etkilidir göğüs kaslarında barla press yapılacak en son harekettir kaslara etkisi çok düşüktür
Bench press yerine dumbell press tavsiye eder misiniz? Bench pressde 90kg'lara kadar ciktim fakat 90kg basan göğüs gibi gozukmuyor. Dumbell pressde de 30-30 basabilir miyim? O derece farki var mi? Yardimci kas grubu muhabbetinden bahsediyorum hocam

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bench press yerine dumbell press tavsiye eder misiniz? Bench pressde 90kg'lara kadar ciktim fakat 90kg basan göğüs gibi gozukmuyor. Dumbell pressde de 30-30 basabilir miyim? O derece farki var mi? Yardimci kas grubu muhabbetinden bahsediyorum hocam

tabiki de tavsiye ederim tavsiyeden ziyade kas gelişimi için doğrusu budur
90kg bench yapabiliyorsan 30-30 da yaparsın,ağırlıktan ziyade maksimum derinliğe inmen daha verimli olur
25 kg ile çıkartabiliyorsan önemli değil 25 kg ile yap, asıl önemli nokta dambılları daha fazla aşağı indiremeyeceğin noktaya kadar indirip kaldırman
dambıl press yaparken set sayısını en az 6 olarak uygulamanı öneririm ve tekrar sayılarıda 10 dan düşük olmasın

tabiki de tavsiye ederim tavsiyeden ziyade kas gelişimi için doğrusu budur
90kg bench yapabiliyorsan 30-30 da yaparsın,ağırlıktan ziyade maksimum derinliğe inmen daha verimli olur
25 kg ile çıkartabiliyorsan önemli değil 25 kg ile yap, asıl önemli nokta dambılları daha fazla aşağı indiremeyeceğin noktaya kadar indirip kaldırman
dambıl press yaparken set sayısını en az 6 olarak uygulamanı öneririm ve tekrar sayılarıda 10 dan düşük olmasın
Tesekkurler hocam, biraz da o sekilde devam edeyim :)
Daha cok gogusun sekillenmesini istiyorum, bunun icin incline dumbell press ile basliyorum. Cable crossoverda negatifi capraz yapiyorum, ic gogus icin cok cok iyi sonuc aliyorum bu sekilde. Son olarak decline, incline ve duz bench press ayni gun icinde gereksiz mi?

gereksiz. ben 2 hafta incline 2 hafta düz dambıl press yapıyorum
decline pressi sadece ayda 1 kere antreman içine ilave ediyorum düşük ağırlık 20 tekrar olarak

yukarda admin arkadaşımızın verdiği makalede alt göğüs diye bir bölüm yok denilsede olay tam olarak bu değil
bicep kasıda çok küçük bir kas ve kendi içinde 2 bölümden oluşmasına rağmen biceple ilgili belki 50 tane hareket var
kimse bu hareketler niye var neden var diyor mu ? hayır
göğüs kasları daha büyük bir kas grubu olmasına karşın neden farklı açıdan vuran hareket olmuyor ?
alt göğüs diye ayrı bir bölüm olmayabilir orada farklı kas lifleri var ve decline pozisyonunda ekstra bir yer çekimine karşı mücadelede veriyorsun
göğüs kaslarını farklı bir açıdan çalıştırıyor buda, ben kendim zaten sıklıkla tercih etmediğim bir hareket ama olay alt göğüsün yada üst göğüsün olup olmaması değil

yukarda admin arkadaşımızın verdiği makalede alt göğüs diye bir bölüm yok denilsede olay tam olarak bu değil
bicep kasıda çok küçük bir kas ve kendi içinde 2 bölümden oluşmasına rağmen biceple ilgili belki 50 tane hareket var
kimse bu hareketler niye var neden var diyor mu ? hayır
göğüs kasları daha büyük bir kas grubu olmasına karşın neden farklı açıdan vuran hareket olmuyor ?
alt göğüs diye ayrı bir bölüm olmayabilir orada farklı kas lifleri var ve decline pozisyonunda ekstra bir yer çekimine karşı mücadelede veriyorsun
göğüs kaslarını farklı bir açıdan çalıştırıyor buda, ben kendim zaten sıklıkla tercih etmediğim bir hareket ama olay alt göğüsün yada üst göğüsün olup olmaması değil
Merhaba,
Evet 50 biceps hareketi var fakat her biri çok büyük farklılıklar yaratıyor mu? Varolmaları müthiş işe yarar hareketler olduğunu mu gösterir? Yazı zaten farklı açıdan vuran, farklı vurgular yapabildiğimiz hareketler olduğunu söylüyor fakat 'izole etme'nin imkansız olduğu da bilimsel bir gerçek. Kas anatomisi de böyle söylüyor. EMG dalgaları ölçüldüğünde normal bench press hareketine ek olarak farklı açı (incline, decline) kullanılan press hareketlerini eklemenin bayağı gereksiz ek iş olduğu da görülüyor. Hatta alt veya üst göğsü normal bench press hareketinin daha çok çalıştırdığı saptanmıştı, hangisi olduğunu hatırlamıyorum ama sanırım alt göğüs idi. Decline bench press zaten düz bench press formunu uygulayamayan insanlara kolay kaçmaya itiş hareketi direkt. Hiç bir etkisi yok, vücut geliştiricilerin bile doğru düzgün uygulamadığı saçma sapan alet satmak için icat edilmiş hareket benim gözümde. Sonuç olarak vurguyu kesinlikle değiştirebiliriz ama aynı anda tüm kaslar tüm hareketlerde çalışıyor ve izole etmek şehir efsanesi maalesef.

onu biliyorum tutuş şeklini değiştirdiğin zaman normal bench press istediğin bölgeye vurdurabiliyorsun
bir araştırmada eller ters tutuş şekilde yapılan bench pressin normal incline sehpasında yapılana göre üst bölgeyi %30daha fazla aktif ettiği saptanmıştı
aynı araştırmaya göre incline bench pressin normal bench presse göre üst lifleri %5 daha fazla aktif ettiğini söylüyor
ama kimse ters tutuş yapmak istemez hareketi
hammer tutuş yaptığın zamanda daha çok alt liftler aktif oluyor ama barla hammer tutuş yapılamaz tabiki makinede veya dambılla yapmak gerekiyor
ayrıca hissiyat tüm araştırmalardan daha önemli ben incline dambıl press yaptığım zaman hareketin vücutuma etkisini hissediyorum
zaten antremanda yanlış bir şey yapıyorsan beynin seni uyarıyor kötü bir antreman yaptığın zaman bundan hemen haberin oluyor,incline dambıl press yaptığım zaman kendimi daima iyi hissetmişimdir

onu biliyorum tutuş şeklini değiştirdiğin zaman normal bench press istediğin bölgeye vurdurabiliyorsun
bir araştırmada eller ters tutuş şekilde yapılan bench pressin normal incline sehpasında yapılana göre üst bölgeyi %30daha fazla aktif ettiği saptanmıştı
aynı araştırmaya göre incline bench pressin normal bench presse göre üst lifleri %5 daha fazla aktif ettiğini söylüyor
ama kimse ters tutuş yapmak istemez hareketi
hammer tutuş yaptığın zamanda daha çok alt liftler aktif oluyor ama barla hammer tutuş yapılamaz tabiki makinede veya dambılla yapmak gerekiyor
ayrıca hissiyat tüm araştırmalardan daha önemli ben incline dambıl press yaptığım zaman hareketin vücutuma etkisini hissediyorum
zaten antremanda yanlış bir şey yapıyorsan beynin seni uyarıyor kötü bir antreman yaptığın zaman bundan hemen haberin oluyor,incline dambıl press yaptığım zaman kendimi daima iyi hissetmişimdir
Tutuş şekli değil, herhangi bir tutuşla da bench press çok daha etkili idi benim okuduğumda. Tutuş genişliğine dair bir bilgi verilmiyordu. Hissiyat koca bir yalan, sadece doğru form gerçek. Hareketleri doğru formda yaptıktan sonra, hissetmek falan filan vücut geliştirme palavrası sadece. Mind muscle connection (kas ve beyin bağlantısı) falan diye bir şey yok. Bilimde yeri olmayan şeylerin önemini kabul edemem şahsen ben. Ama tabii ki kötü bir his var ise bırakmak mantıklı.

yanılmıyorsam bir ara sende incline press yapıyordun hatta fazla yapmadığın için barın altında kalmıştın :)
ben senin kanalınıda takip ediyorum sporla ilgili kim ne paylaşıyorsa hepsini izliyorum boş zamanlarda

yanılmıyorsam bir ara sende incline press yapıyordun hatta fazla yapmadığın için barın altında kalmıştın :)
ben senin kanalınıda takip ediyorum sporla ilgili kim ne paylaşıyorsa hepsini izliyorum boş zamanlarda
Zaten yapmak yanlış demiyorum, ama yapmasam çok bir şey farketmez. Sadece bir şeyi ne kadar çok yaparsan ondan aldığın verim azalır. 2 yıl bench press dışında bir şey yapmadığım oldu, sonrasına incline press koyunca tabii ki bir etkisi oluyor o farklı hareketin ve bench press hareketine de olumlu yansıyor. Ama kısa vadede, özellikle belli seviyeye gelmeden (düzgün 100 kg bench press yapmadan gibi) çok anlamsız garip garip izolasyon hareketleri çalışmak. Yazı da anatomi ve bilimsel veri ışığında zaten, ben bayağı beğendim.[DOUBLEPOST=1485353150][/DOUBLEPOST]
Incline bench press zaten iyi yani bir noktada. Ama yok efendim şu açıdan yok bu açıdan bilmemne, yok benim göğsümün arası açık kapatmak istiyorum falan çok komik şeyler. Ömür boyu sadece fly da yapsan göğsün büyük oranda gelişecektir. Ve her yeri çalışacaktır.

Merhaba,
Bu konu ile BFTR Blog kısmında yeni yazılmış bir içerik mevcut. Bütün sorularınızın cevabını burada bulabilirsiniz.
https://blog.bodyforumtr.com/gogus-kasi-gelistirme-ile-ilgili-yanlis-bilinenler-ve-dogrulari/
Umarız yardımcı olur.
Bu yazıyı okuduktan sonraki çalışmam çok daha verimli geçti tüm hareketleri yaparsam gelişeceğini düşünüyordum çünkü salondaki iri yarı adamlar öyle yapıyorlardı.hem zamandan tasarruf ettim hem de daha etkili bir çalışma oldu teşekkür ederim.

Bu yazıyı okuduktan sonraki çalışmam çok daha verimli geçti tüm hareketleri yaparsam gelişeceğini düşünüyordum çünkü salondaki iri yarı adamlar öyle yapıyorlardı.hem zamandan tasarruf ettim hem de daha etkili bir çalışma oldu teşekkür ederim.
En doğrusunu yapmışsın, göğüsleri büyütmek için bench press yeterli diğer izole dediğimiz hareketler sadece pump etkisini arttırmak için yapılır yani isminde belirtildiği gibi izole etmez.
Compound hareketler daima tüm vücudu çalıştrımakta etkilidir, mesela iyi bir bench press antrenmanı göğüs dahilinde omuz ve kollarıda yardımcı kas olarak kullandığı için bu bölgelerinde gelişimine katkı sağlar.

Back
Yukarı